Tiistai 23.7.2019

Viisi syytä perussuomalaisten vaalitappiolle - Kansanedustaja: ”Siellä tappio, missä lihava riita”

Luotu: 
16.4.2017 10:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo.
|

Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo listaa Puheenvuoron blogissaan syitä perussuomalaisten kuntavaalitappiolle. Puolueen kannatus laski 8,8 prosenttiin.

Elon mukaan selkein syy ovat hallituksen toimet Suomen talouden tasapainottamiseksi.

–Tämä ei ollut yllätys. Perussuomalaisetkin sanoi eduskuntavaaleissa että valtion velkaantuminen on taitettava. Isänmaan voitto on tässä puolueen tappio. Perussuomalaisten on luotettava ja tehtävä töitä sen eteen, että seuraavan kahden vuoden aikana työllisyys nousee, hän kommentoi.

Toiseksi syyksi vaalitappioon Elo nostaa puolueen sisäisen riitelyn.

–Siellä tappio, missä lihava riita. Suomalaiset eivät pidä turhasta kinasta, vaan antavat oikeudenmukaisen tuomionsa. Sama koskee kaikkia puolueita. Tämä voidaan nyt korjata, jokaisessa kunnassa erikseen. 

Kolmantena Elo mainitsee kohu-uutiset. 

–Erityisesti nuoret naiset ovat sanoneet minulle, että heidän luottamustaan puolueeseen nakertaa nähdä samat naamat kerta toisensa jälkeen julkisuudessa selittelemässä tekemisiään. Tässä on peiliin katsomisen paikka eikä peiliä voi syyttää, jos naama on vino. Media saattaa kohdella perussuomalaisia joskus muita puolueita ankarammin, mutta näitä nuoria naisia ei kiinnosta selittely, vaan oman toiminnan parantaminen. Tässä joukossa perussuomalaisilla on suuri kannatuspotentiaali, jossa keskeistä on poliittinen uskottavuus ja hyvä viestintä. Tähän tulevan puoluejohdon on tartuttava, hän analysoi.

Elon listan neljäs syy on useiden puolueen miesäänestäjien kotiin jääminen ja viides syy puolueen ja koko hallituksen viestintä.

Lue myös:

PS-edustajan varoitus rökäletappiosta: ”Kuolemanpelossa ei kannata tehdä poliittista itsemurhaa”

Timo Soini: ”Elossa ollaan - ei sentään kommareiden perillisille hävitty” 

Tutkijat vaalituloksesta: ”Kova pohdinnan paikka ennen muuta SDP:lle”

Näkökulma: Vihreä vyöry ja Soinin katkera finaali

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Tuomisto

Pääsyy persujen vaalitappioon oli valehtelu ja härskit takinkäännökset..eduskuntavaaleihin lähdettiin " köyhän asialla" ja " Suomen suurin työväenpuolue" - teemoilla ja hyvä kun oli saatu vaalihuoneistot suljettua, niin alettiinkin mainostaa äärioikeistolaista politiikkaa..Soinikin mainosti olevansa " Suomen ainoa rebublikaani" ja olevansa Trumpin kannattaja..vaaliuurnilla tietenkään ei oltu rebublikaaneja ja kaikki Kokoomuksen ja Kepun leikkauslistat meni persuilla hurraahuudoin läpi..parissa vuodessa persut on osoittautunut talouspoliittisissa linjauksissaan Kokoomuksen klooniksi ja senhän äänestäjä tajusi ja kuntavaaliuurnilla tietenkin äänesti Kokoomusta kun samalla rahalla sai aidon ja paremman oikeistopuolueen, kuin epäkurantin kopion..ja tietysti ne joita oli huijattu " köyhän asialla" , tekivät oman ratkaisunsa...tämä on oikeampi analyysi tappioonne.

Risto Parviainen

Soinismi kuolee, Soinin sanoessa hyvästi perussuomalaisille ja jättäessään puolueensa puheenjohtajan pallin...
Oli sitten Terho tahi Halla-Aho seuraaja, perussuomalaisten jytkyt on jytkytelty. Kumpikaan edellä mainituista ei ole Soinin veroinen puhuja, Soini puhumalla huijasi Suomen kansaa, peräti kaksi kertaa peräkkäin. Päästyään ulkoministeriksi Soini näytti todellisen karvansa. Mielessään vain kova palkka, korkea eläkevirka EU:a, puolueen jälkeen.
Perussuomalaiset kutistuvat mitättömäksi pikkupuolueeksi, seuraavissa eduskuntavaaleissa.
Terho ja Halla-aho yrittävät ulkomaalaisvihallaan pitää puoluetta pystyssä.
Mutta nykymaailmassa ei vihalla pitkälle pötkitä!!