Lauantai 26.5.2018

Protestilakko ”Sipilän hallitusta vastaan” iskee 16 yritykseen – Tyrmistyneet työnantajat: Perukaa se

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.4.2017 18:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva.

Työnantajia edustava Teknologiateollisuus toivoo, että pirkanmaalaiset teollisuustyöntekijöiden ammattiosastot peruvat protestilakkonsa.

Metalliliitto ja TEAM ovat ilmoittaneet viiden ammattiosastonsa ryhtyvän torstaina vuorokauden mittaiseen protestilakkoon. Ammattiosastojen mukaan työnseisauksella ei osoiteta mieltä työnantajia vaan nimenomaan pääministeri Juha Sipilän hallituksen politiikkaa vastaan. Lue lisää: 1500 työntekijää menee lakkoon huomenna: ”Tämä on viesti Suomen hallitukselle”

Teknologiateollisuuden mukaan ”lakot ovat äärimmäisen huonosti harkittuja ja aiheuttavat vakavaa haittaa yrityksille”. Työnantajapuoli ihmettelee sitä, että orastavan kasvun rattaisiin laitetaan kapuloita.

– Lakkoja on perusteltu julkisuudessa yleispoliittisilla syillä, joten siinä tapauksessa työehtosopimusten työrauhavelvoite ei niitä juridisesti estä. Työrauhan järkkyminen olisi valtava pettymys yrityksille, sillä monissa yrityksissä pyörät on saatu juuri pyörimään pitkän taantuman jälkeen, Teknologiateollisuuden neuvottelupäällikkö Pekka Kärkkäinen sanoi tiedotteessa aiemmin keskiviikkona.

Liittojen mukaan työnseisaus koskee ainakin 16 yritystä. Kärkkäinen toteaa, että lakot vaikeuttavat toimituksia ja aiheuttavat mainehaittaa sekä yrityksille että Suomelle. Teknologiateollisuus toivoi keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa järjen voittavan ja ammattiosastojen peruvan suunnitelmansa pikaisesti.

– Myös ammattiliittojen on tehtävä kaikkensa työrauhan turvaamiseksi. Lakkoja suunnittelevat ammattiosastot kuuluvat Metallityöväen liittoon ja TEAM Teollisuusalojen ammattiliittoon. Niiden pitää vedota omiin jäseniinsä vastuun puolesta. Yrityksille aiheutuva haitta on menetys myös työntekijöille ja koko kansantaloudelle, Kärkkäinen jatkaa.

Kärkkäisen mukaan teollisuuden oma työväki olisi lakolla aiheuttamassa hallaa juuri solmitun kiky-sopimuksen tavoitteelle viennin piristämisestä.

Lue seuraavaksi:

Kokoomuslainen ehdottaa: ”Työntekijät henkilökohtaiseen vastuuseen laittomista lakoista”

Suomen tyrmäävälle lakkoluvulle löytyi selitys: ”Surulakko” on laiton

EK jyrähti lentokentän lakkoilijoille: ”Ay-valtataistelua matkustajien kustannuksella – tähän ei ole varaa”

Tämä virke pysäytti Suomen 11.6.2014

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Samaa mieltä. Ketkä tätä Oy Suomi Ab pitää pystyssä? Ne palkansaajat jotka työt täällä tekevät . Maksavat veroja ,korjaavat firmojen jälkiä kun irtisanotaan ja työt viedään halpamaihin . Maksavat yritystuet ,kelamaksunpoiston ,verohelpotukset ym. veroissaan.

Ministerivalan vannoneetko pitää
ex-palkansaajien,veronmaksajien,äänestäjien etuja "kansan"edustajana?

Kikyn ja edel.hallituksen antamat edut yrityksille palkansaajien kutannuksella olisi aika jo alkaa tarjota niitä töitä myös työttömille.Millä edm. poistoja perusteltiin .

142 000 tekee yrityksissä 0 eurolla työtä ammattitaitoisella työpanoksella.
Kyse on myös heidän perheensä ja lastensa elannosta .
SE jää huomaamatta. Kepu,kok toisto -94 ja leikkaukset työttömiltä.Seuraus -90 laman lapset. Nyt taas -15 luvun laman lapset.
Mikä olikaan se summa mikä tulee maksamaan yksi syrjäytynyt köyhä nuori ,jonka perhe elää Kelan minimituella elantoon ?
Haloo!!! Työttömät ei ole sinkkuja eikä laiskoja nuoria.Vaan takana on enemmistöllä ehkä pitkäkin työhistoria ennen irtisanomista. Jolloin he maksoivat palkoistaan vuosia veroja muiden Kela etuuksiin . (kun heillä itsellä oli tuloja eivät he tukia tarvinnut.
Jos 100 hyvätuloista saa leskeneläkettä 7 500e/kk
lähde:
IS
ja työttömän perheen on elettävä toimeentulotuella niin jotain rajaa työttömienkin syyllistämiseen.

JK.Ei ne työpaikat yrityksiin synny vaikka työttömiltä vietäisi leipä suusta.

Pasi Pulkkinen

Kaikki tämä olisi vältetty jos olisimme siirtyneet omaan kelluvaan valuuttaan ja funktionaaliseen valtiontalouden rahoitukseen. Vaan eipä poliittisella johdollamme oli mitää tajua kansantalouden toiminnasta, vaan ajetaan ideologian mukaista politiikkaa katkeraan loppuun asti.

Yrittäjien vihollinen ei ole työläinen tai ay-liike, vaan kansainväliset korporaatiot, jotka ovat kaapanneet politiikan ja valtavirtaisen keskustelun talouden "realiteeteistä".