Sunnuntai 24.6.2018

HS: Ennakkosuosikki Kari mukaan vihreiden puheenjohtajakisaan – päätös metsässä Sinnemäen seurassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.4.2017 07:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Emma Kari oli kuntavaalien vihreiden ääniharava heti pormestariehdokas Anni Sinnemäen jälkeen.
|

Kansanedustaja Emma Kari lähtee mukaan vihreiden puheenjohtajakisaan. Hän kertoo asiasta Helsingin Sanomissa.

Kuntavaalien vihreiden ääniharava heti pormestariehdokas Anni Sinnemäen jälkeen on yksi ennakkosuosikeista uudeksi puheenjohtajaksi. Kisasta joulukuussa pois jättäytynyt Outi Alanko-Kahiluoto väitti Ville Niinistön ajavan Karia puheenjohtajan paikalle, mutta Niinistö on kiistänyt kannattavansa itse ketään erityisesti.

Karin ilmoitusta odotettiin jo aiemmin, mutta hän ilmoitti pohtivansa asiaa kuntavaalien yli. Kari kertoo Helsingin Sanomille, että päätös kisaan lähtemisestä syntyi metsäreissulla, jolla oli mukana myös ystävä Sinnemäki perheineen. Tosin reissulla ei puhuttu Karin mukaan politiikkaa, vaan palauduttiin rankoista kuntavaaleista.

–Metsässä ajatukset rauhoittuvat. Maanantaina istuin Harjujärven rannalla ja tein päätöksen, Kari kertoo lehdelle.

Tähän mennessä kisaan ovat aiemmin ilmoittautuneet vihreiden varapuheenjohtaja ja Helsingin kunnanvaltuustoon noussut köyhyystutkija Maria Ohisalo sekä vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen, joka kertoi aikeistaan eilen keskiviikkona.

Kuntavaalien kolmas ääniharava kansanedustaja Ozan Yanar sekä jyväskyläläisestä jytkystä otsikoihin singahtanut kansanedustaja Touko Aalto ovat ilmoittaneet harkitsevansa ehdokkuutta. Vihreät nousi kuntavaaleissa Aallon johdolla suurimmaksi puolueeksi Jyväskylässä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Arto Ollikainen

Hienoa, että cityvihreät ovat löytäneen metsän, suomalaisten ikiaikaisen pyhätön, josta esi-isämmekin ovat saaneet ravinnon ja suojan.

Mandaatit ovat Karilla kyllä sen suuntaiset liittyen Sinnemäkeen ja Niinistöön, että varmaan työntöä löytyy. Vielä kun asuu Kalliossa ja sympatiseeraa varmaan miehen kautta Greenpeacea, niin eiköhän sillä puheenjohtajaksi päästä!

Kansalaista vain huolettavat hänen näkemyksensä hallituksen tekemistä kaikista virheistä ja ajatuksista saada Suomemme nousuun varhaiskasvatusta ja koulutusta tukemalla, tietty ympäristötukia leikkaamalla sekä ilman muuta cleantechiin keskittymällä (tuulivoima(tuki)?).

Luulen vain valitettavasi, että nuo asiat ja synkistelyn kieltäminen eivät ole riittäviä toimia Suomen velkaantumisen vähentämiseksi ja talouden tilan parantamiseksi...

Eräs edesmennyt kolmannen sektorin merkittävä vaikuttaja sanoi muuten kerran työyhteisössään: persaukinen ei voi tehdä hyväntekeväisyyttä.

Toivotan kuitenkin kaikille puheenjohtajaehdokkaille onnea ja ennen kaikkea viisautta sekä vastuullisuutta!

Sen olemme salometsillemmekin velkaa.

Ari Tähti

Kaipa Emma valitaan toimeen, yleensä kun julkisuus on tämäntasoista niin valinta osuu.

Sitten vihreät tekee pehmeää ja ihmisläheistä politiikkaa, ainakin teoreettisellä tasolla (=oppisitiossa), kunnes joutuu hallitukseen. Hallituksessa ovat sitten vuoden / puolitoista yrittäen tehdä reaalipolitiikkaa, kunnes jostain löytyy koppakuoriaisia väärästä paikkaa ja ero hallituksesta tulee.

Ja taas jatkuu pehmoinen ja ihmislähinen politiikka. Oppositiosta, teorian tasolla, muita opettaen ja räksyttäen. Tämä on vihreän politiikan sykli.