Lauantai 26.5.2018

”Ei tässä ole mitään järkeä” – Menestys-romuttamon johtaja avautuu nirsoista työnhakijoista KL:ssä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.4.2017 08:35
  • Kuva: Alma Media arkisto / Pekka Karhunen
    Kuva
|

Romu Keinäsen toimitusjohtaja Jyri Keinänen kertoo Kauppalehdessä työntekijöiden löytämisen vaikeuksista. Hänen mukaansa puolisen tusinaa nuorehkoa miestä on lyhyessä ajassa tullut ja mennyt muutaman päivän tai viikon työskentelyn jälkeen.

Keinäsen mukaan monet työnhakijat kertovat jo parin viikon työkokemuksen jälkeen ja osa jopa ennen työharjoittelun aloitusta, että ”tota mä en voi tehdä enkä myöskään tota, jalatkin menee ihan puhki.”

–Ei tässä ole mitään järkeä. Romuttamon työ ei kuulemma oikein sovi työhakijan profiiliin. Lopputulos on se, että kiva, kun kävit. Haalarit jäävät naulaan, Keinänen sanoo Kauppalehdelle.

–Ihmetellä täytyy nykyajan menoa ja asennetta. Väkeä ei löydy fyysiseen työhön, vaikka palkkaakin tulisi yli virallisten normien.

Romu Keinänen teki viime tilikaudella noin 21,5 miljoonan euron liikevaihdon, joka nousi noin kymmenellä miljoonalla eurolla edellisestä vuodesta. Liiketulos oli noin kaksi miljoonaa euroa voitollinen. Lisäksi yritys investoi uuteen Vantaan keskukseen noin viisi miljoonaa euroa, kun aiemmat investoinnit uusiin koneisiin ja laitteisiin ovat olleet yhteensä noin kahdeksan miljoonaa euroa.

–Palkkaisimme tänne heti viisi tai kuusi työntekijää ja Vantaalle sitten vajaa kymmenen, Keinänen sanoo lehdelle.

Lue koko juttu Kauppalehdestä

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Kanattasko kokeilla korkeastikoulutettuja työttömiä tiploomi-insinöörejä?
Jospa sieltä puolelta löytyisi työmotivaatiota paremmin ?

Mitä taas tulee tuohon yrittäjien "vuodatuksiin" niin epäilenpä että alalle koulutetut duunarit ei jätä työtään jos palkka ja työehdot on kunnossa.
Pohjustetaan hallituksen puoliväliriihen suunnitelmia työttömien kyykyttämistä ja tukien ehtojen kiristämistä.Tekemällä palkansaajat ja työttömät syylliseksi ja työtä vieroksuvaksi.
Jos kyse on ollut aktiivitoimien työkokeilussa olevista työttömistä niin työmotivaatio ei 0 euron työllä sosiaaliturvaa vastaan nouse kovin korkealle.Ei edes yrittäjälle jos itse joutuisi samaan asemaan .

Mika Hietakangas

Ihmekkös tuo... Suomen tavoitteena on ollut, että >75% valmistuneista olisi korkeasti koulutettuja...
Ammattikoulutuksesta lähti enemmän rahaa, kuin yliopisto- ja koreakoulutuksesta.. Sotien jälkeen ja yhä edelleen tunnutaan sitä valkolakkia arvostettavan enemmän kuin ammattitaitoa tai kädentaitoja..
Tosin tuossakin tapauksessa se valinta palkattavien suhteen ei ole ihan onnistunut.. TE toimiston kautta ei löytynyt mullekkaan työntekijää.. Yksi kävi haastattelussa ja silläkin oli työpaikka..
Niin vain ne yli 10 duunaria löytyi sitten muita teitä pitkin..
Joten kun hieman panostaa, niin tekijätkin löytyy..

Juha-Pekka Kosonen

Kahden miljoonan liikevoitosta luulisi löytyvän kykyä maksaa kilpailukykyistä palkkaa. Liikevoittohan on käsittääkseni sitä rahaa, joka jää yritykseen mm. palkkojen maksun jälkeen ja duunarithan siihen tuloksen tekoon osallistuvat.

Uutinen kuulostaa lähinnä siltä, että liikevoittoa on kasvatettu erilaisilla työhön tutustujilla, työkuntoutujilla, TE-kurssilaisilla ja muilla mahdollisilla halpatyöntekijöillä, koska yrittäjän ensisijainen tavoite lienee kasvattaa omaa tilipussiaan.

Kuten jo aiemmin mainittu, niin hyvin palkattuun työhön olisi työntekijöitä jonoksi asti. Minimipalkalla ja huonoilla työehdoilla/olosuhteilla työnantaja saa tehdä duuninsa itse.

Ilkka Korkalainen

Onhan se nähty monen monta kertaa miten yritetään välttää työn orjaksi joutuminen. Tämä yhteiskunta ja sen tukijärjestelmät tekevät tällaisen venkoilun mahdolliseksi. Veronmaksajilla maksatetaan työtä vieroksuvien elättäminen.

Mirja Pekkonen

Niin onhan se kummallista venkoilua, kun halutaan teettää työntekijöillä ilmaista työtä ja veronmaksajat maksavat kustannukset. Luulisi tuosta parin miljoonan voitosta liikenevän parillekymmenelle työntekijälle kunnon palkka niin alkaa löytyä niitä tekijöitäkin.

Taas keksittiin joku vinkuja voivottelemaan kun ihmiset eivät suostu ilmaisiin töihin.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Onhan se nähty monen monta kertaa miten yritetään välttää työn orjaksi joutuminen.
Puhutko nyt luopumistuelle jäävistä 56vuotiaista?
Alle 40v sopeutumiseläkkeelle jäävistä entisistä kansanedustajista?
Vai kotihoidontuilla ja lapsiperheiden tuilla elävistä työtä "vieroksuvista"?

Kirstu kun on sama kaikilla Stvm budjetista ,veronmaksajien maksamilla veroilla. Omaan sosiaaliturvaan .
esim.työtön työmarkkinatuesta 20% veroaALV joka päivä kulutuksessa 24% välillistä veroa valtiolle. Eurot yrityksille .
Voihan noistakin poistaa verot ? Tai antaa leipäjonosta ilmaiseksi ruuan .Vai miten ajattelit että 350 000 työttömän rahojen pitäisi tukea kulutuksessa yrityksiä?
Montas vuotta irtisanottu makselikaan muiden ja omiin tukiinsa veroja palkastaan? Nekö hupeni hänen kohdallaan heti kun joutui työttömäksi?
Kansan sosiaaliturva,perustuslaki: Tukea kaikille eri elämäntilanteiden takia.Turvaamaan elanto.Omista verovaroista.
1.Perheen kasvaessa (lapsilisät ym)
2.vanhuuden aikana (eläke)
3.Sairauden/työkyvyttömyyden aikana
4.Työttömyyden aikana.
5.Opiskelun aikana.

Pertti Tervala

Ei varmaan löydykään tekijöitä, jos orjapalkalla niitä yrittää saada. Turha itkeä, kun itse rohmuaa kaiken mahdollisen, mutta ei maksaisi työntekijöille mitään. Yrityksistä on tullut todella röyhkeitä ihmisten hyväksikäyttäjiä Suomessa.

Timo-Pekka Mustakallio

Ehkäpä vastaanottokeskuksista löytyisi halukkaita, jos työpaikka tietäisi automaattista työ- eli oleskelulupaa Suomessa? Tai Uudessakaupungissa olisi tarvetta autotehtaalla, jos MIGRI blokkaamisen sijaan yrittäisi purkaa pakolaisvirtaa hommiin ja uuden eksistenssin alkuun maassamme? Ongelmiin löytyy ratkaisuja, kunhan viitsitään etsiä niitä.

Jorma Nordlin

Kyseinen työnantaja tekee itse rekrytointivirheen, kun ei järjestä kuntotestejä. Suurin osa suomalaisista ei kykene noihin töihin, edes vaikka ovat terveitä ja nuorempia. Työt ovat muuttuneet. Eräs maahanmuuttaja oli töissä telakkasiivoojana, ei kyennyt tekemään sitä työtä kovin kauan. Jo kolmekymppinen alkaa olla noihin töihin liian vanha. Toinen esimerkki on muuttotyöt, niissäkään ei ole kantajina kovin vanhaa porukkaa, nuoristakaan ei kaikista niihin töihin ole.

Turvapaikanhakijoita kuntotestien kautta töihin?

Tapio Saarinen

Ihme kitinää työnantajapuolelta kun ei ole työtekijöitä , kyllä olisi jos maksettaisiin kunnon palkka lakatkaa kitisemästä kukkaro auki ja se palkka tekijälle mikä kuuluu.
Hämeenlinna rekrytoi ex nokialaisia mutta ei tänne hämeeseen alepalkalla ketään tule täytyy maksaa se mitä kuuluukin.

Mikko Toivonen

Osalta kommentoijista jäi lukematta mitä Krinänen sanoi ja se oli ettei se palkasta ollut kiinni vaan siitä että työ oli joko "liian" rasittavaa eli påiti tehdä töitä tai ei sopinut nettiprofiiliin.

Minä puolestani kovien miesten projektityömailla koko elämäni olleena hyvin ymmärsin Keinäsen todellisen huolen ja näen sen perusteltuna

Tapio Mäkeläinen

Jahka Inex sulkee Kilon logistiikkakeskuksen luulis väkeä löytyvän. Espoon nuoriso on allergista ruumiilliseen työlle ja varsinkin jos kädet tulee likaiseksi. 90- luvulla kun vielä tehtiin tietokoneita ei todella ollut pulaa tulijoista.
Eräs suuri terveydenhuoltoyritys siirsi työpaikkoja Saloon. Kyllä löytyi tekijöitä. Kyse ei ole järjestelmän viasta vaan paikallisesta kulttuurista. Ainakin osin. Suomen L.A. Pitää olla hauskaa.

Teuvo Valkonen

Mikähän mahtaa olla k.o. työn vaativuuden (henkisen ja ruumiillisen) suhde tarjottuun ansiotasoon? Uskoisin, että joku 2500 - 3000 /kk riittäisi elämiseen Vantaalla.
Jos työ on raskasta ja likaista, niin ei se varmaankaan alle tuon kovasti houkuttele.

Tuomo Pentikäinen

Vaikka tämä kuulostaa tylsältä, niin luulen, että jos firma vaihtaisi nimensä vaikka muotoon "Keinänen Recycling" tai vaikka pelkkä "Keinänen", niin porukka viihtyisi paremmin.

Sana "Romu" kalskahtaa menneisyydeltä.

Näinhän johtaja itsekin sanoi: "Romuttamon työ ei kuulemma oikein sovi työhakijan profiiliin."

Esko Kotilainen

Saahan Keinänen porukkaa esim. Intiasta.Sehän on maailman laiva-ja muidenkien romujen hajoittamo.Ovat ammattilaisia ja ahkeria.
Työluvan hankkiminenkaan ei liene ongelma,koska Suomesta ei alan koulutusta vastaavaa porukkaa löydy.
Arabi,tai somali autoinsinööri,tai teknikko,autonpesijäkään ei moiseen työhön sormiaan sotke,vaikka niitä on pilvenpimein Suomessa.
Hehän ovat onnellisessa asemassa,eivät työttömänä,eikä työnhakijana.
He ovat elätteinä kansainvälisten lakien mukaan.Odotellen itsekukin koko sukuaan tulemaan onnelaan.
Ainoa työ ja liiketoimi näyttää keskittyvän hasan ja muun sonnan myyntiin,luppoaikana,mikä kelahakemusten välissä jää.