Maanantai 20.5.2019

”Tässä maassa ei enää voi elää” – Henkensä edestä pelkäävä kohupastori muuttaa Suomesta ja syyttää hallitusta

Luotu: 
20.4.2017 11:23
Päivitetty: 
20.4.2017 11:50
  • Kuva: evl.fi
    Kuva
    Pappi Marjaana Toiviainen tunnetaan turvapaikanhakijoiden kiivaana puolustajana. Kuvituskuva
|

Turvapaikanhakijoita julkisuudessakin puolustanut Oulunkylän seurakunnan pastori Marjaana Toiviainen muuttaa pois Suomesta, koska pelkää henkensä edestä. Hän kertoo asiasta Facebookissa.

Toiviainen kysyy päivityksessään, mitä on rasismi Suomessa ja vastaa tähän kysymykseen.

–Rasismi on sitä, että kun minä, valkoinen nainen, pelkään henkeni edestä, minulle annetaan kotiin hälytysjärjestelmä ja piippava nappi, jolla saan paikalle apua, kun tarvitsen. Poliisi tulee suoraan. Nämä vehkeet asennettiin kotiini tänään, hän kirjoittaa Facebookissa.

Toiviaisen mukaan hän ei voi asua enää Suomessa.

–Rasismi on sitä, että kun erivärinen ystäväni kaasutetaan rautatientorilla, kun erivärisen ystäväni kädet poltetaan polttopullolla, kun häntä seurataan kotiin ja hän pelkää, että hänet tapetaan, kun uusnatsit tai mitä he ovatkaan vainoavat heitä, kun he saavat satoja ja tuhansia tappouhkauksia, kukaan ei auta. Poliisi sanoo, ettei mitään ole tehtävissä.

–En voi asua tässä maassa enää. Muutan pois ensi kuussa. Tässä maassa ei enää voi elää. Terveiset hallitukselle: voititte.

Sanomalehti Itä-Savon mukaan Toiviaisesta on tehty Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin 26 kantelua, jotka ovat tulleet yksityishenkilöiltä ja ne koskevat Toiviaisen toimintaa turvapaikanhakijoiden parissa. Lehden mukaan eniten on kanneltu siitä, että Toiviainen olisi yrittänyt estää poliiseja virkatoimissaan Metsälän vastaanottokeskuksella.

Papin toiminnasta voi tehdä kantelun kuka tahansa.

Lue seuraavaksi:

Tutkija pakolaisväittelystä: ”Pahasti vääristynyttä” – riski suvaitsevaisille

Suomalaisten enemmistö: Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat poistettava maasta – kirkkokaan ei saa suojella

Suurlähettiläs Uutissuomalaiselle: ”Jos suomalaiset tietäisivät Irakin tilanteesta, suhtautuminen pakolaisiin olisi erilaista”

Raportti: Turvapaikanhakijoiden määrä romahti – kielteisiä päätöksiä 51%

Ehdotus keskustasta: Riskialttiille turvapaikanhakijoille jalkapannat?

Ulkoministeri Soini: Ei voi olla niin, että istumalla kuukauden Senaatintorilla saat myönteisen päätöksen

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarle Akkanen

Meillä "rasismi" on sitä, että ei saisi esittää poikkeavaa mielipidettä maahanmuuttopolitiikasta. Tällä nimittelyllä halutaan sulkea suut! Jos pastori ei pysy uskon asioissa, eikä kestä ns. toista mielipidettä, niin hyvästi vaan.

Mikko Virtanen

Tuskin kenelläkään on mitään vastaan keskustelua eriävän mielipiteen omaavien kanssa. Mutta keskusteleminen ja uhkailu/ahdistelu/yms. on hieman eri asia. Ääripään rasistileirissä on tuntunut olevan väkivaltafantasiointi varsin arkipäiväistä viime vuosien aikana ja näitä fantasioita on sitten toimitettu myös uhkailujen muodossa myös niiden kohteille. Tällainen ei ole keskustelua.

Harri Salonen

Tämä pastori on sitten toisessa ääripäässä. Äärisuvaitsevainen, joka varmasti olisi laittanut Metsälässä itsensä ketjuilla kiinni poliisiautoon, jos sellaiset olisi sinne saanut.

En oikeasti usko, että näitä väkivaltafantasioijia, rasisteja ja äärioikeistoa on niin paljon kuitenkaan. Valitettavasti niitä kuitenkin on, ja siksi on helppo osoittaa sormella ja tuomita kaikki vähänkin kriittisesti ajattelevat rasisteiksi...

Todellisuudessa suurin osa ihmisistä on jossain tuolla välillä ja pastori itsekin provosoi ja leimaa hallitsematonta maahanmuuttoa kritisoivat rasisteiksi. Sitten ihmiset, kuten sinä, tekevät olkiukkoja, jossa meidät rinnastetaan väkivaltafanatiikoiksi ja olemme sisältä pahoja, kun emme suvaitse, "niinkuin kaikki järkevät ihmiset". Tämä on tällaista huutelua, jossa järkiargumentteja ei ole, vaan molemminpuolista syyttelyä. Saa kyllä perustella nuo pastorin anarkistiset toimet poliisia vastaan, jotka vain tekivät työnsä ja oikeuden päätöksen mukaisesti.

Tiivistetysti mielipiteeni on, että Suomella ei ole varaa edes nykyiseen määrään pakolaisia, ja lisää ei saisi ottaa, koska rahat on loppu. Sitä voi olla vaikea ymmärtää, jos on julkisella puolella/kirkossa töissä ja rahat tulevat taikaseinästä.

Gun-May Arffman
Vastaus kommenttiin #12

Hyvä ja asiallinen kommentti Harri Salonen. Lisäisin tuohon vielä YLEn, joka omalla toiminnallaan lietsoo rasismia käyttäen mediakanavaa hyväksi sulkeakseen niiden järkevien kritiikkien puhetta, jotka kuuluvat siihen välimaastoon. YLE yhdenlaisen "totuuden" toimittajakaartilla vääristää asioita, kun studioihin kutsutaan aina samat tietyn ajattelumaailman tunnustavia asiantuntijoita ajankohtaisohjelmiin . Hyvin harvoin enää saa katsella asiapitoisia ohjelmia YLEstä, jossa olisi fiksua ajatustenvaihtoa eri näkemyksistä ja varsinkin keskusteltaessa maahanmuutosta.

Kimmo Tallqvist

Ai rasismi on sitä että valkoinen nainen pelkää hysteerisenä kotona ?
Poliisin laillisen virkatehtävän haittaaminen metsälässä itsekkin virkasuhteessa olevana pastorina kyllä on ok silloin kuin suvakkinaiselle itselle sopii !
Surkuhupaisaa on että nyt sitten kyllä huudetaan poliisia apuun kun on Oma lehmä ojassa .
Mites se poliisin työ nyt yhtäkkiä kelpaakin ?
Tervemenoa vain äläkä palaa , jos demokratia ja laillinen sivistysvaltio sopii vain silloin kun se itselle passaa
No jos rasismin käsite on näin laaja niin sitten rasismia on myös valheellisten tietojen levittäminen esim. raskaana olevista naisista ja lapsista pakkopalautuslentokoneessa vaikka tosiasiassa nuoret miehet palasivat vapaaehtoisesti afganistaniin Suomen valtion,siis meidät kaikkien maksamat paluurahat ja iPhonet taskussa.
Tulkkiakaan eivät äärisuvakkien harmiksi kaivanneet vaikka suvakit yrittivät jälleen häiritä viranomaistyötä parhaansa mukaan ja ylyttivät julkisesti laittomuuksiin.
Valheita löytyy lisääkin.
Rautatientorin kaasutus tapahtui kun päihteissä oleva turvapaikanhakija meni vastapuolen leiriin haastamaan riitaa ja käyttäytyi itse uhkaavasti ja provosoiden.
Netistä löytyy video missä kunnallisvaaliehdokas on mukana asiaa todentamassa.
Sitten soitettiin poliisit paikalle ja uhriuduttiin ja väitettiin että mamun päälle oil käyty ja Ihan syyttä vaikka itse oli koko tapauksen manipuloinut.
Ja suvakkitoimittajat uskoivat uutisankan lähdetietoja tarkistamatta eivätkä uutista oikaisseet, olisihan pitänyt silloin myöntää virhe.
Rasismia tosiaan mutta ei mamua kohtaan vaan
Mamun tekemää mustaa rasismia valtaväestölle mistä valtamedia ei hiisku sanaakaan ?
Onko Suomi todellakin ainoa maa maailmassa missä mustaa rasismia ei ole ?
Yhtään lehtijuttua asiasta ei tsaarisuomesta löydy.
Laittomien maassaoleskelijoiden hyysääminen laittomin keinoin,poliisin laillista virkatyötä estäen ,demokraatisesta oikeusjärjestelmästä piittaamatta ja julkisuudessa valheita levittäen on itseasiassa mustaa rasismia kantaväestöä vastaan.
Anarkiaako tänne toivotaan ?
Jokainenko voi vastustaa virkavaltaa ja lakia silloin kun se vain sopii omaan agendaan ?
Pastori tuossa jutussa itse lietsoo vastakkainasettelua ja rasismi korttikaan ei enään pure kun se sotketaan joka asiaan.
Tolkun puhe ja keskustelu taitaa olla toive vain.

Arto Ollikainen

Onpa ikävää kuultavaa. Tekemisesi ovat ilmeisimmin suututtaneet isommastikin kansalaisia. Oletko yhtään ajatellut että miksi? Miksi muuten syytät demokraattisien vaalien myötä syntynyttä hallitusta? Ettet vain liioittelisi ja provosoisi..? Jos päätät muuttaa pois Suomesta, niin vältä mahdollisuuksien mukaan muslimimaita, jottei tulisi naiskulttuurin takia uutta ajolähtöä.

Harri Salonen

Minusta tuntuu, että pastoria on kohdeltu vähän liiankin hyvin täällä Suomessa. Jos olisin kirkossa jäsenenä, niin olisi jo pari kantelua lähtenyt minun puolestani.

Kummaa, että tukeva keski-ikäinen mies (Mitro) ei saa edustaa kirkon asusteissa vaaleissa, eikä edes säilyttää virkaansa - mutta söpö pastori saa kirkon vaatteissa järjestää mielenosoituksia, vastustaa virkavaltaa melkein väkivaltaisesti ja puolustaa laittomia maahanmuuttajia, jotka edustavat eri uskontoa.. Vailla mitään seurauksia, tietysti. Varmaan vielä virka-ajalla. O tempora, o mores.

Toivottavasti Tansaniassa ei saa erityiskohtelua ja pesti on määräaikainen - ettei tarvitse tulla heti takaisin.

Petri Hämäläinen

Jos kyseinen henkilö voi esittää mitään todisteita kokemalleen henkensä uhkailulle ja henkilökohtaiselle vainolle, niin uskon, että poliittisen turvapaikan kansainväliset edellytykset täyttyvät. Ehkä Tansaniasta irtoaa turvapaikka.

Jos demonit on vaan pään sisällä, tai jos kyseessä on turismi ja matkakohteena on vain kaupunkikohde Dar es Salaam tai Zanzibarin rannat, niin uskon, että passilla ja lentokentältä iisisti irtoavalla turistiviisumilla pärjää.

Hyvää matkaa molemmissa tapauksessa.

Mikko Toivonen

Kaikki valinnat ovat omia. Myos se että uskoo näkevänsä rasismia mitä toiset eivät näe.
UIkomailla näkee taatusti enemmän ulkolaisia muttei taatusti yhtään vähempää rasismia. Tosin suurempaan massaan on helpompi liueta tuntemattomaksi.

Raili Sergejeff

En olisi ikinä uskonut, että Suomessa ihmistä vainotaan ja uhkaillaan niin paljon kuin Marjaana Toiviaista on vainottu. Ja vain siksi, että hän yrittää olla inhimillinen ja haluaa, että ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti.

Myös "väärän" värisiä poliitikoita ja muita julkisia henkilöitä ja heidän puolustajiaan vainotaan ja uhkaillaan.

Väkivaltaisilla fantasioilla mässäilevät vainoajat muka puolustavat isänmaallisuutta ja Suomea! Tulee vain mieleen yksi maa tällaisesta, sekin tunkkaisen rasistisesta menneisyydestä, eli Natsi-Saksa.

Mikä se sellainen Suomi on, jossa väkivalta, uhkailut ja raiskaukset ovat keinoja laittaa ihminen ruotuun? Onko se sitä "demokratiaa" mitä nämä väkivaltafantasioissaan hekumoivat haluavat?

Minusta ne tyypit ovat todella sairaita, ja heidän pitäisi hakeutua hoitoon.

Kimmo Tallqvist

Maahanmuutto Suomi
Ulkomaalaisten tekemät seksuaaliset ahdistelut kasvaneet 521 % v. 2016
Samaan aikaan raiskaukset kasvaneet 13.5 % mutta ulkomaalaisten tekemät raiskausrikokset kasvoivat 59 %
Helsingin Uutiset 26.10.2016
Mikäli ulkomaalaisten osuus lasketaan kaikista seksuaalirikosista joissa epäilty on tiedossa on heidän osuus noin 29 %
YLE 26.10.2016
Ulkomaalaisia on väestöstä rapiat 6 %
Seksirikollisista heitä on kohta kolmannes.
Kulttuuri rikastuu ja semmonen on raiskaus Suomi

Tomi Rimpinen

Koskakohan routa ajaa papittaren takaisin Suomeen?

Ja tuosta ruotuun laittamisesta - äskettäin uutisoitiin että raiskausten määrä oli noussut 30 % - mistäköhän johtuu? Syyrian ja Irakin hätää kärsivät lapset ovat saapuneet tänne laittamaan suomalaisia naisia ruotuun?

Jarkko Palmgren

Erinomaisia ajatuksia yllä kirjoittaneilla. Kyseinen naispappi edustaa viher-vasemmistolaista " anarkialla flirttailua" . Viher-vasemmistolaiset eivät ole irtisanoutuneet anarkiasta. Siksi vastustavat mm. uutta tulevaa tiedustelulakiakin . -Nimittäin siinä oma " unelmien ideologinen anarkistinen " vallankumous saadaan estettyä tiedustelun avulla.

Eri uskontoja on vertailtu myös yllä kommenteissa hyvin. Olen samaa mieltä, että jos uskoa on , niin valinta olisi ortodoksiuskonto ehdottomasti! Eivät tule tekemään luterilaisen ja katolilaisen uskon virheitä.

Nyt kun Kirkoissa papit ovat alkaneet lukemaan mm. kielteisiä karkoituspäätöksiä jne suorittamaan anarkistista ylimmän opin vastaista vihkimistä jne. alkaa toiminta näyttämään , että Kirkko olisi erotettava valtiosta ja veronkeräys vuosiverotuksessa yhteisöverona lopetettava.

Kirkko itse on pilannut itsensä ,kun papin virkoihin otetaan ketä tahansa ja viher -urbanistinen hippi-ideologia on valtaamassa alaa.

Uskon , että kyseinen yllä esiintyvä naispappi löytää vielä jonain päivänä hindulaisuuden ja kamasutran -opit. Nyt on mediassa ollut viitteitä , että hänen " Yoninsa" ohjaa hakemaan " sopivaa " tummaa miestä.

Vaikuttaa käsittämättömältä tuo osaan uskovaisista ja erityisesti naisista iskevä kolonialistivaltioiden tekojen sijaiskärsiminen. Mitä pahaa suomalaiset ja suomenkansa on tehnyt Afrikalle? Sinnehän on kerätty kolehtia jo pian satavuotta Suomessa. Mikään ei tule muka tule siellä paremmaksi? Missä vika?- ehkäisy valistukseksi olisi muutettava kaikki toiminta.

Ympäristön kantokyky ei elätä kanejakaan liian tiheässä.

Risto Salonen

Marjaana Toiviainen elää ihanteidensa mukaan. Kunnia hänelle. Kansanedustaja Päivi Räsänen puolusti myös elämää ja sai niskaansa sitä itseään. Lisäksi luterilainen kirkko kärsi joukkoeroamisen.
Räsäsen kunniaksi on sanottava, että hän kärsi urheasti ja piti kantansa. Lisäksi hän nimitti Nergin virkaansa. Kansliapäälikkönä Päivi Nerg on toiminut paljon paremmin kuin moni olisi uskonut tässä maahanmuuttoasiassa.

Jari Rinne

Onko tämä nyt sitten sitä uhriutumista, josta mm perussuomalaisia on syytetty?
Ja kyllä pastori palaa, viimeistään käräjille vastaamaan virkamiehen vastustamisesta, joka tällä hetkellä on syyte harkinnassa.
Itse kyllä epäilen, että hänet on laitettu "vaihto-oppilaaksi" Tansanian aroille.
Sen verran kirkolle on tullut negatiivista julkisuutta, kirkosta eronneissa on ollu huomattava lisäys jne viime viikkoina.

Tuomas Sikander

Tottahan tuo, todellisuudessa Euroopan ja Itämaiden raja kulkee jossain Suomen puolivälissä, jo helsinkiläisistä puolet on itämaista alkuperää.
Kun länsirajalta lähtee tallustelemaan kohti itää, kiima ja paskanhaju tuntuisi lisääntyvän pysähtyneisyyden neliössä.
._.

Matti Mustonen

Aika säälittävää uhriutumista kaiken sen jälkeen mitä kyseinen pastori on puuhastellut.
Toisaalta Mäkisen johtama kirkko on pikkuhiljaa ajautunut omien maailmanparannusharhojensa syövereihin. On melkoinen ihme sekin, että perinteiset kirkollisveronmaksajat vielä jaksaa uskoa tämmöseen kirkkoon. Se onkin paras todistus siitä, ettei kirkkoon kuuluminen kerro mitään uskosta vaan uskalluksen puutteesta. Helpompaa ja halvempaa onkin järjestää suhteet yläkertaan ilman välikäsiä. Ja asiat menevät aidompina perille. Häitä ja hautajaisia voi juhlia reippaasti ilman pappiakin ja ainahan papin - jos on muutoin hyvä ihminen voi häihinsä kutsua.

Nita Hillner

Eri mieltä saa olla, mutta uhkailu ja vainoaminen on kielletty Suomessa. Piste! Emme kai halua toimia kuten väkivaltaiset jihadistit. Kaikenväriset ihmiset ovat samanarvoisia. Se ei tarkoita ettei voi vastustaa liiallista maahanmuuttoa ja esimerkiksi Lähi-Idässä ja Afrikassa vallitsevaa epä-demokraattista kulttuuria sharialakeineen. Olenkin sitä mieltä että maltillisilla muslimeilla olisi Euroopassa paremmat oltavat jos heti alussa olisi tarmokkaasti kielletty tietyt sharialain kohdat.

Uskon itsekin Jumalaan, ja Suomen lakia on uskovana yritettävä noudattaa jopa tarkemmin kuin muiden. Minulta ei aina ole onnistunut, pieniä rikkeitä tulee tehtyä. Jumalan laki voi olla lain yläpuolella vain omantunnon kysymyksissä. Esimerkki: Tulin yllättäen raskaaksi imettäessäni vielä, raskaus ei ollut suunniteltu, päätin pitää lapsen koska koen että abortti sotii omatuntoani vastaan. Olen sairaanhoitaja, nuorena olin kiinnostunut naistentaudeista, en voinut valita sitä, koska en olisi kyennyt tekemään abortteja. Usko voi vaikuttaa tällaisiin henkilökohtaisiin valintoihin. Muslimin kohdalla kysymys voi olla esim. huivin käytöstä, mutta ellei nainen halua käyttää sitä, eikä koe huivittomuutta pahana, yhteisöllä ei ole nokan koputtamista asiaan.

1. Uskonyhteisö ei koskaan saa kannustaa tekemään laittomuuksia
2. Eikä saa alistaa naista, nainen ja mies ovat samanarvoisia vaikkakin osittain erilaisia, miehellä ei saa olla monta vaimoa, eikä liioin vaimolla monta aviomiestä, kunniaväkivalta on ehdottomasti kiellettyä
3. Tyttöjen alapäitä ei saa silvota ja nuoria tyttöjä (alle 16v.) ei saa pukea asusteisiin, jotka estävät leikkimisen ja vapaan liikkumisen luonnossa ym.
4. Musliminaisten D-vitamiinin saanti puutteellista - kesälläkin pidetään peittäviä vaatteita ja D-vitamiini syntyy iholla auringon avulla. Miltei kaikilla D-vitamminitasot verikokeissa alle mittausarvojen. Ei voi tarpeeksi tähdentää että naisten pitää saada D-vitamiininsa purkista.
5. Ihmisiä ei saa uhkailemalla pitää yhteisön jäsenenä jne. Minäkin voin erota seurakunnasta vaikka huomenna, eikä siitä seuraa minulle mitään sanktioita. Ihmiselle on annettu järki, jota hän voi käyttää tehdessään päätöksiä ja valintoja. Järjettömyys vie maailman tuhoon.

Katsokaa ympärillenne - Monella suunnalla toimii tällä hetkellä järjettömiä johtajia. Pohjois-Korea, Syyria (Assad + terroristit), Arabian niemimaan johtajat ( pitävät yllä terrorismia), Turkki, Afganistan, Pakistan, Libyä, Somalia, Venäjä ja jopa USA,n Trump. Kaikki nämä maat ovat autoritäärisiä diktatuureja paitsi USA. USA,lla on vielä toivoa, koska siellä ainakin toistaiseksi demokratia toimii. Järjettömät johtajat saavat aikaan sotia ja kärsimystä ja kun näitä järjettömiä hallitsijoita on tarpeeksi on vaarana maailmansota - Joku ylittää tietyn rajan ja se on siinä

Mikko Toivonen

Vaikka itse olen "pakana" eli agnostikko ja kirkkoon kuulumaton niin näen Nitan kirjoittavan melko puhdasta asiaa minkä kanssa ei voi olla eri mieltä.

Erityisen merkittävä huomio on tuo musliminaisia alentavan pakkopukeutumisen D vitamiini terveysvaikutukset

Nita Hillner

Mustaihoisen ihmisen tarvitsee täällä Pohjolassa aina D-vitamiinilisää. Tumma iho tarvitsee enemmän aurinkoa kuin valkonaama, jotta D-vitamiinia syntyisi. Kasvaville lapsille erityisen tärkeää, luultavasti neuvoloissa hoidetaan asia. Ja ellei kaapuun peitetty ihminen syö D-vitamiinia, on veritasot nollassa, mikä aiheuttaa terveydellisiä ongelmia. Siis hyvät rouvat, syökää D-vitamiinia ainakin noin 20 mikrog /vrk. :)

Esko Kotilainen

Hallitusko? Saulin pitäisi varmaan ostaa hänelle jopo .Tansaniassa sille olisi varmaan käyttöä.
Milloin tämä lähtö sitten tapahtuu? Pitäisikö saada lentokentälle hurraava ihmisjoukko,vai lentokoneen tankkaamista estävä anarkisti joukkue?
Onko Tansanian hallitukselta kysytty,ottavatko he vastaan kyseisen henkilön,ja mitkä ovat toimenpiteet hänen kotiuttamiseen tansaliaseen yhteisöön.
Olisin kyllä nähnyt hänen valitsevan jonkun arabimaan,tai vaikkapa Pakistanin.La Horessa olisi hänen kaltaisilleen käyttöä,jos ei muuten niin poltettavana, epäuskon levittäjänä.
Eli tervemenoa vaan punatulkku.

Jouko Joki

Pastori Marjaana Toiviaisen kannattaa lukea ulkoasianministeriön tiedote viimekuulta jos on sinne ihannemaahansa muuttamassa, siellä valkoisille naispapeille näyttäisi olevan kysynttää ja kannattaa vaalia siellä tätä pohjoismaista tasa -arvoista kunttuuria vaatetusta myöten, ei kannata alistua maan tapoihin.Kyllä minun sisälläni asuva pieni feministi alkaa kallistua Paavalin opetusten kannalle jos tällaisia naispastoreita rupeaa oleen enempi.

Tapio Mäkeläinen

Kirkon ja valtion jäsenenä en hyväksy laillisen prosessin haastamista tavalla jota nyt tehdään ml entiset ministerit.
Tämä on nyt mennyt niin pahasti tunteen puolelle että järki häviää. Kuten vastaavissa tilanteissa aina.
Tämä osoittaa nk suvaitsevaisten täydellisen sokean pisteen oman mantran epäilemisessä.
Maahatulokuvan saaneet kotoutukseen ja yhteiskuntaan kiinni ja rasisteilta suu kiinni. Luvatta jääneet lähtee pois. Mikä on vaikeaa.?

Nita Hillner

En hyväksy että täällä ilkeästi kommentoidaan Toiviaista. Hän toimi ajattelemattomasti, mutta koki tekevänsä ihmisille hyvää. Ja varmasti monille yksittäisille ihmiselle tekikin. Hänen kanssaan voi olla eri mieltä, mutta häijyillä kommenteilla ei saada mitään hyvää aikaiseksi. Se lisää vain yhteiskunnan anarkiaa ja antaa tietyille tahoille luvan tehdä ilkivaltaa.

Sitä paitsi, oletteko tulleet ajatelleeksi että naapurimme Venäjä haluaa sekasortoa Eurooppaan ja tietty myös Suomeen - Pelaamme Venäjän pussiin mikäli jakaudumme kansakuntana ja vielä enemmän mikäli koko Eurooppa hajoaa. Näilläkin palstoilla on joko venäläisiä tai venäjänmielisiä kommentoimassa ja kylväämässä eripuraa. Taktiikkana on että esim. kaksi eri ihmistä voi Suomen asioista olla vastakkaista mieltä, mutta kun kyse on maailman politiikasta länsi on yleensä se paha ja Venäjä hyvis :) Olkaapa tarkkana

Esko Kotilainen

Realismia kentälle,hyvä Nita.Otappa selvää mistä tämä ns.pakolaisongelma johtuu,ja keitä nämä ns.pakolaiset ovat.
Montako syyrialaista naista ja lasta on pyrkimässä esim.Suomeen turvaan.Ei,tuliat ovat Irakista,Afganista,Norsunluunrannikolta,ym.Mutta eivät täältä syyksi ilmoitelta alueelta.
Ja kaikki ovat nuoria miehiä,jotka ovat paenneet kotimaastaan ainoastaan,joko omia rikoksiaan,tai paremman onnen ja rikkauden saavuttamiseen.Tämähän on törkeää.
Olen itse aikoinaan työskenellyt kysesillä aluilla.Silloin oli vaativat olosuhteet,ja olen nyttemmin todennut tapahtumien kuluessa,mitään parannusta ,ei aluilla ole tapahtunut.Päinvastoin,ja kaikki,ikävä kyllä,johtuu islamin uskonnon ristiriidoista.
Mutta se ei tarkoita että,meidän pitäisi ottaa vastaan nämä samat ristiriidaisuudet tänne.Ja vielä kaiken lisäksäksi hyväksyä,mistä tahansa tulevat ihmiset hoiteisiimme.
Joku raja on oltava,ja realismi on otettava käytäntöön.
Maailman politiikka seuranneena,en ole nähnyt että,Venäjä olisi yrittänyt murtaa eurooppaa,vaan näen hyvikin selväsi Usan toimet EU:n asettamisesta oikeaan ruotuun.
Eu on heikko,koska sillä ei ole toimintavaltaa ,jossa vahvemmat sotilasmahdit sanelevat säännöt.
Turkki,ja nykyiset uutiset sen vavistaneet,ovat juuri tätä muuttuvaa maailmaa,mitä meidän tulee kohdata.
Mutta se ei tarkoita ettemme voisi itse päättää asioistamme.Ainahan kansakunnat ja omat yhteisöt ovat taistelleet olemastaolostaan.

Teijo Myllylä

Yhteisiä on uskovaisten tavarat, toiset uskovat islamin aututeen. Siis radikalisoidutaan ja nostetaan kirkollisvero. Tehdään kunnon kalifaatti ja yhteinen moskeija. Kristityille porstuvaan pehmeät penkit. Pääkin kun on jo pehmennyt.

Seppo Nieminen

kyllä se vaan on niin jotka saavat kielteisen päätöksen jäädä maahan säälimättä maasta ulos eikä enenpiä puheita valehteliota riittää etteikö sielä voi asua sieltä mistä on lähtenyt islamia en hyväksy mitään moskeijaa ei helsinkiin rakenneta ei minkaalaista lupaa tallaiselle hankeelle anneta