Lauantai 26.5.2018

Sampo Terho julisti ohjelmansa: ”Paluu omaan valuuttaan jopa todennäköistä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.4.2017 09:53
  • Kuva: Arttu Laitala
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Sampo Terho julkisti tänään oman ohjelmansa. Arkistokuva Terhon aikaisemmasta tiedotustilaisuudesta tänä vuonna.
|

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Sampo Terho on julkistanut oman ohjelmansa tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa sosiaaliturvan uudistaminen tulee olemaan seuraava sote-uudistuksen kaltainen iso uudistus. Terho kritisoi tilaisuudessa euroa.

Terhon mukaan pitkällä aikavälillä paluu omaan valuuttaan Suomessa näyttää mahdolliselta ja jopa todennäköiseltä.

–Kilpailukykysopimusta ei olisi tarvittu, jos emme olisi eurossa, Terho jatkoi ja huomautti, että euroon liittymisestä ei järjestetty kansanäänestystä.

Terho korosti, että perussuomalaiset pysyy jatkossakin Suomen ainoana EU-kriittisenä puolueena.

Uuteen sosiaaliturvamalliin saadaan Terhon mukaan vastuksia vaalikauden loppupuolella perustulokokeilun tuloksista. Hän huomautti, että sosiaaliturvan ei pidä kannustaa laiskotteluun vaan työhön.

Terho huomautti, että verotus ja työmarkkinat ovat suuressa murroksessa. Hänen mielestään pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa pitää helpottaa kaikin mahdollisin tavoin. Hän muistutti, että ne todella maksavat veronsa Suomeen. Terhon mielestä työpaikan henki ja yhteistyö ratkaisee menestyksen.

–Siksi paikallista sopimista on järkevää kasvattaa.

”Yksinkertaisesti lapsellinen kysymys”

Terhon mielestä työn verotuksen erityisesti pienituloisilla oltava kestävää. Hän huomautti, että työelämän murros on väistämätön, eikä kukaan poliitikko voi pysäyttää sitä. Joidenkin arvioiden mukaan jopa puolet työpaikoista häviää. Terhon mukaan poliitikot pystyvät kuitenkin ohjaamaan kehitystä, ongelmia pitää ratkoa ihmisläheisesti.

Terho pitää Suomen väestörakennetta huolestuttavana. Syntyvyys on alhainen ja väestö ikääntyy. Työikäisten määrä suhteessa tulee pienenemään.

–Massiivinen maahanmuutto ei ole ratkaisu, Terho sanoi.

Hänen mukaansa hallitsematonta maahanmuuttoa tulee hillitä ja estää viime vuosina koetun kaltaiset pakolaisaallot tulevaisuudessa ja auttaa ihmisiä lähtömaissa, joskin kaupankäynti auttaa Terhon mukaan paremmin kuin rahallinen tuki. Hänen mukaansa on itsestään selvää, että pääomien liikkuvuus on hyväksi ja että sulkeutuminen ei ole ratkaisu. Hänen mielestää kysymys siitä, haluatko täysin avautua vai sulkeutua, on 90-lukulainen.

–Yksinkertaisesti lapsellinen kysymys.

Terhon mukaan Suomen ikärakennekysymys ratkaistaan tuottavuutta kasvattamalla, mikä onnistuu muun muassa tutkimusrahoitukseen panostamalla.

–Massiivista työvoimapulaa ei tule koskaan, hän jatkoi huomauttaen, että ”tämän hysterian valtaan on jouduttu jo kahteen kertaan”.

LUE MYÖS:

Markka-Suomi takaisin? – ”Syntyisi paniikki”

Die Welt: ”Tämä ei ole Etelä-Euroopan maa – Tämä on Suomi, ja syy on euron”

Tutkija: ”Kaikki faktat sen osoittavat – Suomen ei olisi koskaan pitänyt liittyä euroon”

Pankkimies Suomen paluusta markkaan: ”Tähtitieteelliset korot, kaaos”

Perussuomalainen: Kreikka tulossa taas syliimme – viimein ero eurosta?

Konkari sanoo suoraan: ”Merkittävä osa valtaa annettiin eurossa pois”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

Sampo Terho on oikeilla jäljillä. SDP:n Paavo Lipposen revohka on jo tarpeeksi kurmuuttanut suomalaista duunaria viemällä Suomen euroon. Perussuomalaisilta ja Sampolta odottaisin vielä merkittävää perhepoliittista ohjelmaa. Suomalaisia nuoria perheitä oikeasti tukemalla se syntyvyyskin saadaan kasvuun. Oli todella ikävää, että kansalaisaloite nollatuntisopimusten kieltämiseksi kaatui eduskunnassa. Jo tällä toimenpiteellä, että viikkotuntimäärä olisi velvoitettu 18 tuntiin sopimuksissa, olisi turvattu monen perheen arkiselviäminen. Se nollasopimus olisi voitu sisältää hyvin siinä tapauksessa, että se sopisi työntekijälle, jota monet opiskelijat ovat halukkaita käyttämään. Nyt on kokonaisuudessaan porvarihallitus, niin ymmärtäähän tuon miksi ei mennyt läpi.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
SDP:n Paavo Lipposen revohka on jo tarpeeksi kurmuuttanut suomalaista duunaria viemällä Suomen euroon.

Eikö PS Vistpcka ,MSP puoluesihteeri Soini kertonutkaan mitä Ahon hallitus sopi -92 ja -94?
EU ja rahaliitto EMUN sopimuksen. Kumpikin astui voimaan 1.1-95
Pankit varmuuden vuoksi teki valmisteluja euroa varten ja käytössä oli ecu valtiolla jo-95?
EU-asiakirja: Euro astuu automaattisesti voimaan 1.1-99 kun maa on täyttänyt rahaliitto emun ehdot.
Edes Lipponen eikä yksi sdp olisi sopimusta enää kumonnut minkä porvarihallituksen enemmistö äänillä oli hyväksytty jo-92.
Lähde:
EU-asiakirja/Suomi,emu.

Hannu Rautomäki

Euroalue tulee hajoamaan joka tapauksessa.
Euron aiheuttama taloudellinen pysähtyneisyys ei vain ole vielä purrut tarpeeksi lujaa ylivelkaantuneisiin EU-maihin.
Yhteisvastuullinen tasapäistävä sosialismi ei toiminut Neuvostoliitossa, eivätkä samat periaatteet toimi rahaliitossakaan.

Tomi Rimpinen

Terhon mielestä työn verotuksen erityisesti pienituloisilla oltava kestävää - no mites keski - ja parempituloiset ? Verohelvetti pysyy siis verohelvettinä.

Hänen mukaansa hallitsematonta maahanmuuttoa tulee hillitä - no miksei estetä "haitallinen" maahanmuutto kokonaan? Puolittaisia lupauksia...ei hyvä

Toni Saari

Juu ei olisi tarvittu KiKy-sopimusta jossei Eurossa olis oltu. Oltais vaan devalvoitu, millä pahempia taloudellisia vaikutuksia Suomalaisten elämään. KiKy toi kansalaisten nähtäville sen, mikä devalvaatiossa olisi pysynyt salassa. Ja mikäli devalvaatiota kompesoidaan palkankorotuksilla, kansan tyhmin neljännes voi jopa luulla hyötyneensä.

Rikkaat, joiden rahat ovat osakesalkuissa ja rahastoissa, eivät menetä varallisuuttaan devalvaatiossa. Päinvastoin, osakkeiden ja rahastojen Markkamääräinen arvo kasvaa. Toisinsanoen, devalvaatio on suora varallisuudensiirto köyhiltä rikkaille.

Varsinkin nyt kun Yhdysvallat on sotajalalla devalvaatiota vastaan, ei moisesta toimesta ole sen suurempaa hyötyä tavalliselle suomalaisille.

Marja-Liisa Kalkela

Juu näin on . Devalvoitu .Pelattu maataloustuissa markoilla ja penneillä .Ilman EU tulevia muita tukia maaseuduntukemiseen ym.
Elintarvikevienti olisi kasvanut ? Kun muut maat myis eurolla ,punnalla,dollarilla ja jenillä? Suomen markkahan olisi hyvin pärjänyt kilpailussa ja maatalous tuottanut markoilla?
Enää tarvitaan yritykset ja MTK tuottajat ja elintarviketeollisuus hyväksymään markoilla maksettavat vain kansalliset yritys ja maataloustuet.

JK.Harmi kun eduskunnan enemmistö sopi-10 että jos rahaliitto emusta eroaa on kaikki velat,takaukset maksettava ensin pois ennen eroa.
Vanhasen ERVV-sopimus.
Persuilla kai rahasampo sitä varten?
Briteillä ei ollut rahaliitto Emun jäsenyyttä ,niillä oli oma punta.
Ja se taas on eri asia kuin Suomen markka valuutassa. Suhteessa Punta,Dollarin,Jeni .

Mikko Toivonen

Terho on onneksi kohtuullisen hyvin selvillä kansakunnan todellisista tarpeista eikä keskity pelkästään melko triviaaliasiaan, maahanmuuttoon. Hänestä persut saanevat kelpo johtajan.

Mitä tulee EU ja euro eroamiseen, niin realiteetit kyllä tulevat näitä poliittisia peffannuolemisehdotuksia vastaan. (Populistinen ajatuskyhäelmä)

Parempi olisi keskittyä EU radikaaliin parantamiseen. Se on sekä tarpeen, että varmasti tietyllä tavalla, esimerkiksi vähemmän innokkaalla direktiivien kirjaimellisella toteuttamisella mahdollistakin.

Euroon mentiin tietysti väärällä kurssilla, mutta siitä eroaminen ei välttämättä toisi enää kuviteltuja etuja takaisin. Parempi olisi jatkaa kurssin korjaamista sisäisellä devalvaatiolla eli työsopimusten ja työelämän palauttamista kilpailukykyisempään ja vähemmän kankeaan suuntaan. Sekin ihan omista toimistamme mahdollista.

Tärkeimmät ongelmamme eivät ole EU vaan kasvukeskusten puuttuva normaalinhintainen vuokra asuntokanta mikä on avainkysymys kilpailukyvylle ja työpaikkajoustavuudelle. Tämän luulisi EK'kin ymmärtävän vaan ei välistävetoporvarillisena ymmärrä.

Seuraavat ovat energiapolitiikan palauttaminen stabiilin energian ja tukemattomuuden pohjalle polttamatta metsiämmekään

Perusterveydenhuollon saatavuus eli lääkäriin pääsy samana päivän ilman kepulikonsteja eli hallinto tai maakuntahimmeleitä tai pörssivapaavalintaa

Koulutuksen muuttaminen käytännön työelämää tukevammaksi liian akateemisen tuotannon asemesta

Ajoneuvokannan konvertoiminen nopeutetussa tempossa metaanipolttoaineille illuusiosähkön asemesta

Jne.

Ilkka Korkalainen

Euroero on täyttä huuhaata. Markka ei ole enää realistinen vaihtoehto koska se olisi niin pieni valuutta jota pelurit voisivat manipuloida mielin määrin. Devalvaation mahdollisuuden ihannointi ihmetyttää. Sehän johtaisi siihen, että duunarien miellyttämiseksi duunareille annettaisiin ensin ylisuuria palkankorotuksia ja sitten ne leikattaisiin devalvaatiolla pois. Samalaista hölmöläishommaa kuin maton jatkaminen leikkaamalla jatkopala maton toisesta päästä.

Pasi Käyhkö

Terho puhuu pelkkää kampanjakieltä. Persuthan ovat hallituksessa. Miksi ei tapahdu mitään? Terho myös kumoaa hallituksen tekemiä päätöksiä joissa ovat olleet mukana. Tuo omaan valuuttaan siirtyminen on täyttä huuhaata ja populismia.

Jairi Palonen

Puolimiljoonaa on työttömänä, joten toivon pilkahdukset vähitellen hiipuvat taloudellisesti turvatusta elämästä. Keppiä, keppiä, sitä tarjotaan. Moniko päättäjistä sitä kestäisi päivästä ja vuodesta toiseen?

Työtä ja toimeentuloa nämä ihmiset tarvii, ja on "kaikkien" päättäjien vastuu tehdä sellaista politiikkaa, että tulonjaossa luodaan työpaikkoja että työllistäminen kannattaa, ja että palkalla tulee toimeen, nyt tulonsiirrot suosivat jo ennestään hyvintoimeentulevia.

Työttömyydestä johtuen luottokelvoton on menettänyt kansalaisoikeutensa, josta seuraa se, että työpaikkaa, asuntoa ja muita elämisen perustarpeita ei voi enää tavoittaa. Ne neljäsataatuhatta on tallottu maanrakoon ylikansallisten velkojien ja perintäyhtiöiden toimesta. He kokevat elämänsä niin, että parempi jonottaa leipää, kuin maksaa työtulostaan vippifirmojen ja perintäyhtiöiden kassaan suurin osa tuloistaan. Jos töitä sattuu saamaan se menee vanhojen velkojen maksuun, josta puolet menee veroparatiisien perintäyhtiöille.Sieltä kuopasta kenelläkään ei ole motivaatiota yrittää nousta, sillä yhteiskuntaan palaaminen kestää jopa yli kaksikymmentävuotta

Herätkää päättäjät sosiaalinen aikapommi käy

Suomen valtiontaloudelle olisi paljon edullisempaa nostaa takaisin yhteiskunnan jäseniksi 400.000 tuhatta työtöntä , joiden joukossa on noin 70.000 tuhatta "syrjäytettyä nuorta" ,jotka hallitsevat suomen kielen, kulttuurin ja tavat, kuin kymmeniä tuhansia maahanmuuttajaa ongelma maista, ja elättää heitä koko elinkaaren, joilla samoja edellytyksiä ei ole, kuin harvoilla heistä.

Suomelle olisi paljon edullisempaa tehdä ”islannit” eli unohtaa pankkien sekä markkinatalouden ylivalta , sekä lainsäädännöllä ja tulonsiirroilla siirtää vastuu ja ote valtiolle ja pelastaa velalliset, niin pelastamme Suomen hyvinvointivaltion.