Tiistai 25.6.2019

”Läski, syöttöporsas, syöpäinen” – Uuden valtuustoryhmän käytös ihmetyttää Oulussa

Luotu: 
21.4.2017 14:09
Päivitetty: 
21.4.2017 14:28
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
    Kuvituskuva ei liity tapaukseen.
|

Oululainen paikallispoliitikko Jari-Pekka Teurajärvi (kesk.) kummastelee blogikirjoituksessaan Oulun kaupunginvaltuustoon nousseen maahanmuuttovastaisen poliitikon Junes Lokan käytöstä uuden valtuuston kokousta käsitelleellä videolla.

Lokka, joka nousi valtuustoon yli 700 äänellä ”Aito suomalainen” -yhteislistalta, ja listan varavaltuutettu Tiina Wiik arvostelevat verkossa julkaisemallaan videolla valtuuston kokousta, jossa jaettiin kaupungin luottamustoimia.

Valtuustokausi alkaa vasta kesäkuussa, mutta uusi kansallismielinen valtuustoryhmä on aloittanut räväkästi. Yhteisistä pelisäännöistä ei välitetä, eikä valtuutetun käyttäytymisvelvollisuudesta perusteta. Luottamuksellisuuden käsite lienee täysin vieras, Teurajärvi ihmettelee Puheenvuoroon blogissaan.

– Videolla Lokka ja Wiik käyttävät muista vaaleilla valituista kokoukseen osallistuneista luottamushenkilöistä nimityksiä kuten kristillinen vajakki, läski, syöttöporsas, lammas, mitätön rivivaltuutettu, v***n limainen tyyppi, seko, valehtelija, suvakki, epärehellinen, lihava, syöpänen, apina, limainen p***a, ääliö, idiootti, vammainen, jne, Teurajärvi kirjoittaa.

Kansallismielinen kaksikko syyttää videollaan toistuvasti muita valtuutettuja kokouspalkkioiden keräilystä. Lokka on valituksi tultuaan kertonut, ettei aio ottaa vastaan valtuuston kokouspalkkioita.

Jari-Pekka Teurajärvi, joka itse jäi valtuuston ulkopuolelle, katsoo, että suljetussa kokouksessa käytyjen keskusteluiden paljastaminen ulkopuolisille ei ole hyvän hallintokäytännön mukaista.

Luottamushenkilö voi niin halutessaan kertoa suljetussakin kokouksessa esittämänsä mielipiteet ja omien puheenvuorojensa sisällön ulkopuoliselle. Toimielimen muiden jäsenten käyttämien puheenvuorojen julkista selostamista tai julkaisemista ei sen sijaan voida pitää asianmukaisena, hän kirjoittaa.

Teurajärvi uskoo, että uuden valtuuston kaudesta tulee raskas.

– Tuskin kukaan haluaa osallistua kyseisten henkilöiden kanssa lautakuntatyöskentelyyn, mutta valtuuston kokouksia ei voi välttää. On mielenkiintoista nähdä, että heruuko uudelle ryhmälle muita luottamustoimia rivivaltuutetun ja varavaltuutetun tehtävien lisäksi.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Paananen

"kristillinen vajakki, läski, syöttöporsas, lammas, mitätön rivivaltuutettu..."

Nyt, kun näyttäisi siltä, että vasemmistolta on viety myös heidän luokkataistelussa käyttämänsä terminologia, herää kysymys, mitä mahtaa jäädä jäljelle....?

Esko Kotilainen

He,he,ehkäpä yksikään nimitys olekkaan väärä,jos tälläisiä kommentteja on esitetty.
Asianomistajan on vain nostettava kanne kunnianloukkauksesta.Eli ,käräjille vaan koko Oulun valtuusto ennen kesälomia.
Mutta esim.läskiksi haukuttun kannattaisi mennä intensiiviselle laihduskuurille,ennen käräjiä.
Tervajärvestä vain se,ettei hän mihinkään ole vetäytynyt.Äänestäjät vain potkivat ukon ulos,turhakkeena.

Hannu Siipola

Pitäisköhän oululaisten poliitikkojen ottaa tulevan valtuustokauden alkuun pari poliisiopiston kurssia siitä miten ei provosoiduta jos provosoidaan. Minusta Suomen poliisi osaa käsitellä tällaisia tapauksia huomattavasti paremmin kuin oululaiset poliitikot.

Kaikkein viisainta olisi ollut jos Junes Lokka ja Tiina Wiik olisi valittu maahanmuuttaja neuvoston puheenjohtajaksi ja sihteeriksi. He lopettaisivat omat luottamus paikkansa saman tien. Eikä se maksaisi veronmaksajille edes mitään.
Kaksikko halusi ilmaiseksi videoida kokouksen, mutta siihen ei kuitenkaan ymmärrettävästi suostuttu.

Kaksikon tekemillä erittäin pitkillä videoilla on kuitenkin huomattavasti enemmän katsojia Youtubessa kuin virallisilla veronmaksajien rahoilla nauhoitetuilla Oulun valtuuston kokousvideoilla. Joten kyllä tällä hommalla kansan parissa tilausta on. Vaikka se nyt ei ehkä niin fiksua ja filmaattista kaikkien mielestä olekaan.
Tässä nyt voi itsekukin tutkia, että kuinka suvaitsevainen sitä oikeasti sitten onkaan.

Hannu Nyyssönen

Ainahan se totuus SATTUU, eikä haukkuva koira pure, Mutta kaikensallivat! On pareempi käyttää sanan säilää kun moraa/puukko tai parabellumia, Sillä vaihtoehtoja löytyy,, Minun mielestä sanat eivät satu tais sitten on ihan väärällä alalla..
T. Hannu Viljonpoika Nyyssönen