Keskiviikko 17.7.2019

Pormestari Vapaavuori lahjoittaa osan jopa yli 300 000 €:n kohukorvauksesta pois

Luotu: 
24.4.2017 16:38
Päivitetty: 
24.4.2017 16:55
 • Kuva: Petteri Paalasmaa
  Kuva
  Vapaavuori lopettaa Euroopan Investointipankissa ja aloittaa Helsingin pormestarina.
|

Helsingin pormestariksi nouseva Jan Vapaavuori (kok.) lupaa lahjoittaa osan kritisoidusta siirtymäkorvauksestaan hyväntekeväisyyteen. Vapaavuori kertoo asiasta Puheenvuoron blogissaan.

Kun Vapaavuori vaihtaa työpaikkaa EIP:n varapääjohtajan paikalta, hän saa noin 9 600 euron kuukausittaisen siirtymäkorvauksen, mikä on herättänyt kritiikkiä. Korvausta maksetaan 17–36 kuukauden ajan.

–Korvaus maksetaan automaattisesti, eikä sitä tarvitse hakea. Tarkkaa tietoa korvauksen suuruudesta minulla ei ole, kuten ei voi olla kenelläkään muullakaan, koska se tulee olemaan riippuvaista asioista, jotka ovat vielä epäselviä. On silti selvää, että summat ovat merkittäviä. Minulla on juridinen oikeus siirtymäkorvaukseen. Järjestelyn moraalinen oikeutus ja hyväksyttävyys voidaan kuitenkin hyvällä syyllä kyseenalaistaa, hän kirjoittaa.

Vapaavuori huomauttaa, että hänen ansionsa laskevat selvästi suhteessa EIP:n palkkatasoon.

–En kuitenkaan koe oikeaksi enkä kohtuulliseksi, että minulle korvattaisiin alentuneen ansiotasoni aiheuttamia menetyksiä, koska olen itse vapaaehtoisesti pyrkinyt uuteen tehtävään kesken EIP:ssa olevan toimikauteni, hän kirjoittaa.

–Tulenkin lahjoittamaan näin lasketun osan tulevista siirtymäkorvauksistani hyväntekeväisyyteen. Mallin menettelytapaan sain Sauli Niinistöltä hänen siirryttyään aikanaan samasta tehtävästä takaisin Suomeen. Turha euroja on Eurooppaan jättää, jos ne voi ohjata hyvään tarkoitukseen Suomessa.

Kohdettä Vapaavuori ei ole vielä päättänyt.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Jan Vapaavuori
Jan Vapaavuori
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Nieminen

Populismia. Kukaan ei juuri noteerannut kun Anssi Joutsenlahti luovutti koko edustajan palkkionsa, koko eduskuntakautensa ajalta hyväntekeväisyyteen!
Nythän onkin Kokkare kyseessä, mutta hyvä jos antaa edes vähän. Jäsenmaksupalautuksina tätä voitanee pitää?

Antti Kantola

Joo. Joutsenlahti lahjoitti aidosti, mutta nyt taitaa olla kyse vain eleestä, eleestä, jolla pyritään pesemään kasvot. Hyvä ele toki. Sitäpaitsi noihin suuren vallan virkoihin löytyisi varmaankin ilman palkkaakin tekijöitä. Kyllä sieltä omakin hyöty löytyisi tarvittaessa. Vaikka kyllä Vapaavuori tuntuu olevan jämäkän toimintansa vuoksi tarpeellinen kyseiseen virkaan. Ajatellen esimerkiksi sitä suuruudenhullua suurmoskeijahanketta, sen vastustamista. Kristillisen valtion pääkaupungin symbooliksi ei toistaiseksi sovi suurmoskeija. Niinkuin ei oikein hyvältä näytä tuo, että Jerusalemin symbooli on iso moskeija. Synagooga-temppeli ennemminkin sopisi olla suurin ja kaunein ikuisessa Jerusalemissa.