Tiistai 18.6.2019

Soininvaara: ”Ehdotus tulorajoista on aivan hölmö – pitää korjata välittömästi”

Luotu: 
28.4.2017 16:08
  • Kuva: Alma Media arkisto / Markku Ojala
    Kuva
    Helsingin kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara (vihr.).
|

Helsingin pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara (vihr.) vaatii, että Juha Sipilän hallitus korjaa välittömästi ehdotuksensa tulorajojen käyttöönotosta Ara-asunnoissa.

Soininvaara arvioi blogissaan, että tulorajojen käyttöönotto nyt ehdotetulla tavalla tietäisi häätöä asunnosta, jos tulot nousevat euronkin yli tulorajan. Näin se muodostaa myös kannustinloukun.

– Vaikka varmaankin päätetään, ettei häätö seuraa ihan pienestä rajan ylityksestä, on kuitenkin kerrottava, kuinka suuri se ylitys saa olla, eli edelleen on tarkka raja, joskin vähän korkeammalla, jonka ylittäminen eurolla merkitsee häätöä, Soininvaara toteaa.

Uudelle Suomelle hän lisää, että perustuslakikin edellyttää julkisia ja yksiselitteisiä rajoja. Soininvaara katsoo, että parempi tapa korjata ongelma olisi tehdä ara-asuntojen vuokrista tulosidonnaisia. Kun tulot kohoavat, myös vuokra nousisi lähemmäksi markkinavuokrien tasoa.

– Jos näin meneteltäisiin, voitaisiin ara-asuntoja vastaavasti rakentaa vähän enemmän. Hallituksen ehdotus on aivan hölmö. Se pitää korjata välittömästi.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veli Laurinsalo

Soininvaaran ehdotus on hyvä. Tosin tulojen piilottelu vie tältäkin kyllä pohjaa, mutta moni varakas asuu vähävaraislle rakennetuissa asunnoissa, kuten hyvin tiedetään. Vuokra-asuntoja pitää ehdottomasti rakentaa lisää, ja mieluummin kunnan, ei korkeiden vuokratasojen SATO:n, VVO:n, vakuutusyhtiöiden toimesta.