Lauantai 21.7.2018

Juha Sipilä: Suomen Eurooppa-politiikka ”ei todellakaan” muutu

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.4.2017 15:39
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Juha Sipilä osallistuu lauantaina EU-päämiesten huippukokoukseen Brysselissä. Kuvassa Sipilä Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin ja Luxemburgin pääministerin Xavier Bettelin kanssa.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vakuuttaa, ettei Sampo Terhon (ps.) valinta Suomen Eurooppa-ministeriksi muuta hallituksen EU-politiikkaa.

Sipilä saapui lauantain Brysseliin EU:n päämiesten kokoukseen. Kokouksessa EU:n 27 jäsenmaan päämiehet päättävät suuntaviivoista, millä EU alkaa käydä brittien kanssa näiden eroneuvotteluja.

Terhon kontolle tulee yleisten asioiden neuvostossa hoitaa Suomen osuutta brexit-neuvotteluissa. Terho on muun muassa lupaillut kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä ja pitänyt muutenkin yllä vaihtoehtoa, että Suomi voisi jättää unionin.

Sipilä vakuutti, ettei hallitus tunnusta Sampo Terhon ajatuksia omikseen.

–Ei todellakaan tunnusta. Hallitusohjelmassa on selkeästi linjattu meidän Eurooppa-politiikkamme ja yhdessä on sovittu, että sitä jatketaan. Ei ole odotettavissa Eurooppa-politiikkaan mitään muutoksia, Sipilä sanoi ennen kokouksen alkua suomalaisille tiedotusvälineille.

Sampo Terhosta tulee Sipilän hallituksen uusi kulttuuri- ja Eurooppa-ministeri, kun hallitus päätti lisätä ministeripaikkoja.

Perussuomalaisten ryhmäjohtajana toimineen Terhon ministeripostista päätti puolueen eduskuntaryhmä torstaina. Virallinen nimitys tapahtuu myöhemmin.

Terho toimi europarlamentaarikkona vuosina 2011-2015, joten Bryssel on miehelle tuttu paikka.

Terho pyrkii puolueensa puheenjohtajaksi, kun Timo Soini jättää tehtävänsä kesän puoluekokouksessa.

Lähde: Kauppalehti

Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

Suomi allekirjoitti 16.2.2017 taakanjakosopimuksen ja luovutti päätäntävallan Brysseliin siitä, paljonko ja keitä Suomen maaperälle jatkossa tulee ja siirretään. Tästä ovat olleet melko hiljaa valtiojohto ja toimittajat. Merkittävä asia ja pala siis jälleen itsenäisyydestämme siirretty pois kansallisesta päätöksenteosta.

Marja-Liisa Kalkela

A)-1.1-95 kepu,kok,rkp,krst äänin Suomi liitty EU ja
luopui markasta jo1.11-93
lähde:
EU ja SuomenPankin asakirjat-92

B)-Lissabonin sopimus
Suomessa eduskunta hyväksyi sopimuksen 11. kesäkuuta 2008 .
Kepu,kok,rkp,vihr. hallituksen aikana. Valta siirtyi Brysseliin .EU- lait ohittaa kansalliset lait.

Raimo Tulkki

Kun kerran on annettu valta Brysseliin niin mitä varten me pidämme täällä yllä tuollaista helvetin moista sakkia mukamas päättämässä maan asioista. Täällä voisi olle kaikki paljon paremmin kun jätetään nuo ns.ministerit pois tuosta välistä huseeraamasta ja samoin voidaan lakkauttaa tuo 200 tyhmimmän torkkupeitto porukka.
Lisäksi sadaan pistää pihalle tuo hitonmoinen mies ja virka porukka mitä me nytkin rahoitamme ja joka ei tee muuta kun sekoittaa asiat.

Rauno Kujala

Eli demokratia ei kelpaa hallitukselle. Nykyinen Eu on aivan erilainen kuin v. -94, jolloin suuntaa antava äänestys toimitettiin. Tästä ei voi vetää kuin yhden johtopäätöksen, Eu:hun Suomessa voi liittyä, erota ei voi. Miksi ei kansanäänestystä voi toteuttaa ??? Ilmeisesti pelätään liikaa kansan tahtoa. Edelleen Suomen perustuslain mukaisesti ylintä päätäntävaltaa käyttää kansa, ei siis hallitus. Mikä hallitus on edes kommentoimaan voidaanko äänestys suorittaa vai ei ?? Kommentit kertovat Suomessa toteutettavan ihan muuta valtiomuotoa kuin demokratia.

Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Edelleen Suomen perustuslain mukaisesti ylintä päätäntävaltaa käyttää kansa, ei siis hallitus
Ylin valta
Kansa: antaa vaaleissa valtakirjan 200 kansanedustajalle päättää eduskunnassa kansan ja maan asioista.
Hallituspuolueet yhteensä on aina eduskunnan enemmistö.
Perustuslain mukaan päätöksen on oltava aina eduskunnan enemmistön.