Sunnuntai 21.7.2019

Lavrov: Näillä länsimailla on erityisvastuu Ukrainasta

Luotu: 
4.5.2017 12:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva Sergei Lavrovista Suomessa.
|

Venäjä katsoo, että länsimailla on erityinen vastuu EU:n ja Venäjän suhteiden normalisoinnissa, sanoo maan ulkoministeri Sergei Lavrov.

Suomen ulkoministeri Timo Soini ilmoitti hetkeä aiemmin, että Ukrainan tilanne on keskeisin este EU:n ja Venäjän suhteiden normalisoinnille.

–Länsimaat jotka tunnustavat Ukrainan helmikuun 2014 aseellisen vallankaappauksen lailliseksi vallanvaihdoksi, kantavat erityistä vastuuta Minskin rauhansopimuksen voimaansaattamiseksi, Lavrov puolestaan katsoo.

Vallanvaihdossa syrjäytettiin Venäjän tukema Ukrainan presidentti Viktor Janukovits.

Lavrovin mukaan Pohjois-Korean tilannetta ei voi ratkaista asein, sillä se johtaisi vain tuhoon.

–Olemme vakuuttuneita siitä, että tilanteella voi olla ainoastaan poliittinen ratkaisu.

Ulkoministeri Lavrov kertoo Venäjän arvostavan Suomen toimia Itämeren alueen vakauden säilyttämiseksi.

LUE MYÖS:

Timo Soini Venäjän Lavroville: ”Keskeisin este on Ukraina”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Rantala

Häikäilemätön Ukrainan ryöstösota vaatii häikäilemättömän valehtelijan, jota Lavrov edustaa. Minskin tulitaukosopimuksenkaan noudattaminen ei riitä Putinille, vaikka hän itse saneli sopimuksen perustuslain muutosvaatimuksineen. Lavrov ei tunnusta, että vain Venäjä häiriköi Itämerellä.

Mikko Toivonen

Kyllä asia lienee selvä jokaisella maailman asioita tuntevalle ja niitä objektiivisesti seuraavalle, että Venäjä yksin on vastuussa kaikista naapurimaihin hyökkäyksistä ja niiden alueiden anastamisista.

Ihan Venäjä nimisenä seuraavista suoritetuista aggressioista ja maan anastuksista:
Etelä Ossetia Georgialta. Abhasia Georgialta. Molemmat v. 2008.
Krimin miehittäminen ja annektointi, Donbassin osa alueen kapinan organisopinti ja sotilaallinen sekä taloudellinen operointi ja tukeminen.

Jätän tällä erää listasta pois Tsetshenian ja Kaukasuksen asiat sekä vielä Neuvostoliiton aikana toteutetut maiden varastukset ja annektoinnit, joita on pitkä lista.

Kukaan muu ei ole rähinöitä aloittanut tai Neuvostoliiton tai sen seuraajan, Venäjän alueille hyökännyt tai koskaan uhkaillut. Sen sijaan jokainen naapuri on ollut pakotettu ylläpitämään kalliita puolustusvoimia Venäjän potentiaalin aggression varalta. Tämänhän esimerkiksi palkkakieltäjä Lavrov aina tulee kieltämään, mutta puhunkin nyt uhreille ja suiojautumisen tarpeessa oleville, enkä "valloittajille" tai heidän runoilijoilleen.

Janne Pohjala

Jopas nyt. Neuvosto-Georgia päätti irtaantua Neuvostoliitosta ja tässä yhteydessä siihen NL:n aikana liitetyt Etelä-Ossetia ja Abhasia halusivat myös itsenäistyä. Nämä kolme sotivat ihan keskenään kaksi vuotta. Venäjällä oli ihan omaa tekemistä, eikä se sekaantunut asiaan.

Venäjä tuli mukaan vasta YK:n kanssa kun alueelle saatiin neuvoteltua aselepo ja muodostettiin rauhaturvajoukot, joissa oli jäseniä kaikista kolmesta maasta ja Venäjältä. Kaikki kolme sodan osapuolta allekirjoittivat tämän sopimuksen.

Mielenkiintoista miten tämä, kuten 2008 Georgian tapahtumat on USA:n levittämän disinformaation perusteella käännetty aivan toiseksi siitä mitä esimerkiksi Suomen Maanpuolustuskorkeakoulu opetti asiasta vielä 2013, eli sen mukaan mitä EU:n vuoden 2009 valmistunut laajin selvitys tapahtumista osoitti.

Aivan samalla tavalla sama taho edelleen väittää että Krimin tapahtumat eivät olleen Krimin asukkaiden tahto, vaikka he julistautuivat itsenäisiksi 1991 kun laki NL:n hajoamisesta antoi autonomisille alueille myös oikeuden itsenäistyä. Ukraina ohitti 1991 kansanäänestyksen tuloksen. Tämä johti mielenosoituksiin ja uuteen itsenäisyysjulistukseen 1992, joka sekin ohitettiin.

2014 kolmas kerta tuotti sitten vihdoin sen mitä alueen asukkaat ovat halunneet pitkään. Ja tällä kertaa taas yritetään kääntää asiaa siksi että nyt kyse olisikin ollut siitä että Venäjä olisi pyssyt paukkuen hyökännyt Krimille.

Lukeaa historiaa, älkääkä uskoko tutkimatta mitä teille väitetään. Ei sieltä Irakista vieläkään ole löytynyt niitä Saddamin aseita. Eräs valtio katsoo että sillä on oikeus edelleen valehdella sen mukaan mikä on kulloinkin sen etu. Se on rumaa ja moraalitonta.

Markku Matikainen

On se vaan kummallista.että tuolta itänaapurista sikiää ainavaan noita patolokisia valehtelijoita kuten tuo Lavrovkin.Mies valehtee niin että nokka tutisee ja hermot on pinnassa , että mahorkaakin menee toppatolkulla jokapäivä.Lopettaisivat vaan ase-ja sotilasavun itä-Ukrainan kapinallisille niin rauha tulisi.