Tiistai 23.10.2018

Anni Sinnemäki: Vihreillä 2 kriteeriä uudelle pj:lle – paljastaa oman suosikkinsa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.5.2017 16:15
  • Kuva: Helsingin kaupunki / Pertti Nisonen
    Kuva
    Vihreiden ex-puheenjohtaja Anni Sinnemäki kannattaa Emma Karia uudeksi puheenjohtajaksi.
|

Anni Sinnemäki kannattaa kansanedustaja Emma Karia vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi. Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki toimi vihreiden puheenjohtajana vuosina 2009–2011.

–Minun näkemykseni mukaan ehdokkaista vahvin olisi Emma Kari, Sinnemäki sanoo Uudelle Suomelle.

Vihreät valitsevat uuden puheenjohtajan kesäkuussa puoluekokouksessa. Valinta tehdään jäsenäänestyksen pohjalta, joka käynnistyy jo toukokuussa. Ehdolla ovat Karin lisäksi Touko Aalto, Krista Mikkonen, Maria Ohisalo ja Olli-Poika Parviainen.

Uusi Suomi haastatteli torstaina seitsemän vihreiden entistä puheenjohtajaa. Heistä Tuija Brax sekä Tarja Cronberg ilmoittivat tukevansa Krista Mikkosta ja Osmo Soininvaara Touko Aaltoa. Sinnemäki vastasi Uuden Suomen yhteydenottopyyntöön perjantaina.

LUE MYÖS:

Osmo Soininvaara paljasti suosikkinsa vihreiden uudeksi johtajaksi – ”Touko Aalto”

7 ex-puheenjohtajaa vastasi: Vihreiden pj-kisa arvaamaton – kahdelta tuki yllätysnimelle

Sinnemäen tuki Karille ei tule yllätyksenä. Kun Kari ilmoitti ehdokkuudestaan Helsingin Sanomissa pääsiäisen jälkeen, hän kertoi tehneensä päätöksen lomaillessaan Keski-Suomessa yhdessä oman ja Sinnemäen perheen kanssa.

–Olemme me silloin tällöin tästä asiasta puhuneet. Oma panokseni keskusteluissa on ollut arvioida realistisesti tehtävän vaativuutta. Puolueen puheenjohtajuus on valtavan, valtavan haastava tehtävä. Ehdokkaan täytyy ennen kaikkea käydä läpi oma sisäinen palo ja halu asettaa itsensä niin alttiiksi niin vaativaan tehtävään, Sinnemäki toteaa.

Sinnemäki arvioi, että tehdessään valintaansa puheenjohtajaksi vihreiden jäsenet painottavat ennen kaikkea kahta asiaa.

–Ensimmäinen on kyky saavuttaa puolueen tavoitteille ja arvoille vaaleissa mahdollisimman laajaa kannatusta koko valtakunnassa ja toisaalta kykyä viedä läpi erilaisissa asetelmissa vihreitä tavoitteita ja arvoja, Sinnemäki sanoo.

–Nämä ovat ne kaksi perusasiaa, joita ihmiset arvioivat. Tietenkin ihmiset saattavat jonkin verran arvioida linja- ja profiilikysymyksiä, mutta tietyllä tavalla ne kilpistyvät tähän ensimmäiseen kohtaan, eli kykyyn saavuttaa hyvä tulos vaaleissa. Ehkä näiden ehdokkaiden joukossa, vielä tässä vaiheessa ainakaan, ei ole niin dramaattisia linjaeroja.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Sinnemäki on johdonmukaisesti sillä linjalla mikä tekee esimerkiksi minulle koskaan mahdottomaksi edes ajatella yhtään vihreää kansalaisille tärkeissä tehtävissä.

Sinnemäki on maailmassa jollaista en ihmisenä voi kannattaa. Mailmassa missä faktat ja tasa-arvo eivät ole missään asemassa, vaan kaikessa toimitaan mielestäni mulle, sulle keplottelulla ja ihmisten luokittelemisessa jonkin muun kuin ihmisyyden pohjalta.

Anja Jantti

En kannata Sinnemäkeä minäkään missään vaiheessa enkä suomalaista viheriäisyyttä!! Halpaa mielten metsästystä ja mm. Helsingin puistoalueiden hävittämistä. Ei uskoisi helsinkiläiseksi ollenkaan. Mielistelyn ja hännystelyn mestari ei petkuta ainakaan minua.