Torstai 19.10.2017

Formulat näkee ilmaiseksi – mitä sanoo MTV3?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.4.2008 14:48
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

MTV3-kanavapaketin kauppaaminen kärsii välillä kiusallisesta kilpailutilanteesta, kun sen suurin myyntivaltti, Formula 1, näkyy ilmaiseksi netissä livenä.

Viime vuonna asialla oli Kiinasta tullut linkki. Eiliset ajot Barcelonasta saattoi katsoa mad-max-nimellä kulkevan linkin kautta maksamatta pennin hyrrää.

Mad-maxin lähettämää ajoa seuranneet F1-fanit epäilivät keskustelupalstallaan kuvan olleen ITV:n lähetyksestä napattua. Lähetykset näyttivät fanien mielestä olevan yksi yhteen. Toiset valittivat kuvan laadun olleen rakeinen ja heikko. Suurimmalle osalle ilmainen nautinto oli kuitenkin kuvallisestikin onnistunut.

MTV3:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara ei osaa sanoa, kuinka suuret vahingot kanavan korttikaupalle ilmaislähetyksillä on.

– Sitä on mahdotonta sanoa. Kortteja on mennyt mukavasti. Tähän mennessä niitä on myyty 380 000 kappaletta. Sehän on tekijänoikeusvarkaus, jos nappaa toisen lähetyksen. Luotamme täällä kuitenkin siihen, että kisaa katsotaan Suomessa meidän kauttamme. Meillä on suomalaiset kommentaattorit, suomalaisia asiantuntijoita ja lisämateriaalia aiheesta, sanoo Karhuvaara.

Mad-max lupaa sivuillaan, ruutulipun turvin, että seuraava lähetys tulee Turkin Grand Prix’n harjoituksista, yhdeksäs toukokuuta kello kahdeksan aamulla.

Kaksi viikkoa sitten kanavapaketin juuri Formuloiden vuoksi hankkinut katsoja kertoo, ettei uutinen ilmaisista lähetyksistä ilahduta.

– Jätin kortin hankkimatta aluksi ihan periaatteen vuoksi. Kisat kiinnostavat kuitenkin sen verran, että nyt sen hankin. Totta kai pännii niin vietävästi, jos sitä sitten muut katsovat ilmaiseksi, kun itse maksaa siitä, että näkee kisat livenä! Tosin en usko, että lähettäjällä on ihan puhtaat jauhot pussissa. Mutta pännii se kumminkin, oli tilanne mikä vaan! nimettömänä kommentoiva katsoja puuskahtaa.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

"Luotamme täällä kuitenkin siihen, että kisaa katsotaan Suomessa meidän kauttamme. Meillä on suomalaiset kommentaattorit, suomalaisia asiantuntijoita ja lisämateriaalia aiheesta, sanoo Karhuvaara."

Mitä suomalaiset tietävät F1:stä? Luottaisin enemmän, jos olisi pikemminkin suomalaisia ampumahiihtoasiantuntijoita kuin turkkilaisia.

Ruotsalaisen Bonniersin omistamalle MTV3:lle voi käydä kuin Kansallis-Osake-Pankille.

Hienoa, että Lilli jaksaa olla valppaana! Itse asiassa kohta kaiken sisällön, joka on satelliitilta "kortilla" voi tavalla tai toisella tulevaisuudessa saada verkosta.

Kiinalaisilla on uskomaton tarve oppia englantia ja tutustua länsimaisiin uutuuksiin.

Mediakeskuksia tarjolla
http://www.mbnet.fi/nettijatkot/2006/03/mediakeskus/

Tehy

Itse en kanapaketti ole ostanut, enkä varmaan tule ainakaan lähitulevaisuudessa ostamaan.

Itse katsoin myös kyseisen linkin kautta formulat eilen. Kuvanlaatu oli mielestäni kohtuullinen. Tuskin siitä kanttaa valittaa, koska kyseessä on ilmainen palvelu.

Liike

Katsoin viime kisan aivan laillisesti, kun kokeilin PlusTV:n kahden viikon kokeilupakettia. Laatu oli minun mielestäni surkea. Varsinkin selostus alitti viime vuonna katsomani kiinankielisen selostuksen, (josta en edes ymmärtänyt juuri mitään, mutta enemmän kuin Kolmosen 'tuu ny serkku töihin'- juontajan viime kisan sekoiluista). En aio suorittaa Ruotsiin menevää maksua noin huonosta tuotteesta.

Viljameh

Formulat näkyvät myös ilmaiseksi RTL-kanavalta. Lautasantennin kun suuntaa positioon 19,2E niin jo aukeaa. Kieli on saksa ja kommentaattorina mm. Niki Lauda.

Mitä sanoo tähän mtv3?
Ei ainakaan ole rikos tahi rikkomus, täysin laillinen.

vainovainola

Formulat näkyy TVUPlayerin kautta "Wheels"- nimiseltä kanavalta. Selostajat ovat erittäin asiantuntevia ja kokeneita. Mielestäni ovat aika lailla edellä suomalaisia virkaveljiä. Kuvan laatu myös parantunut vuoden sisällä huomattavasti. Chatti-ruutu on kuvan vieressä ja täyttyy lähinnä suomalaisten kommenteista. Kannattaa kokeilla jos englantia ymmärtää. Tuskin sen jälkeen haluat "kyllösiä" kuunnella.

Liike

Siellä puhutaan autourheilusta. Samaa oirettakaan en havainnut MTV3-maksukanavalla.

En itse asiassa ymmärtänyt, minkä lähisukulaisuden perusteella huonosti artikuloiva Oskari Saari on pestattu sinne.

Varmaan kisat ovat niin kannattavaa lähetystä, että ne kannattavat Suomessa taitamattomalla selostajallakin?.

Minun ropojani lähetysyhtiö ei saa, ennenkuin palkkaa ammattilaisen selostajaksi.

qwerty

Jutussa mainittu "yhdeksäs toukokuuta kello kahdeksan aamulla" viittaisi serverin sijainnin aikavyöhykkeeseen. http://www.timezonecheck.com/

Suomen aikavyöhykkeellä ohjema-ajat ovat:
http://www.formula1.com/services/live_timing/registration.html
NEXT RACE TIMETABLE
Turkey

Fri 09 May 2008
Friday Practice 1 10:00 - 11:30
Friday Practice 2 14:00 - 15:30

Sat 10 May 2008
Saturday Practice 11:00 - 12:00
Qualifying 14:00

Sun 11 May 2008
Race 15:00

Mirror:
http://mad-max.runhost.net/f1player.html
Linkkejä:
http://www.f1fanatic.co.uk/f1-information/f1-faq/
http://www.tvunetworks.com/
http://visionf1.com/

hannujuurmaa

Mtv3 on tötöllyt ihan kitettävästi kun pisti kipalut makssuliselle kanavalle, mutta eihän firmalta muuta voi odotaa joka työntää kaikenlaista moskaa parhaaseen katselu aikaan.HYVÄ MAIKKARI LISSÄÄ ROSKAA KANAVILLE!!

Viljameh

Puhumattakaan että MTV3 myös härskisti mainostaa näitä maksukanaviaan täyttämällä mm. tulosruudun formulalla/rallilla/mäkihypyllä/alppihiihdolla. Lähes joka päivä jotain edellisenä kisaviikonloppuna tehtyä tavaraa ajetaan ulos. Kisaa lähestyttäessä ohjelma-ajasta jo yli puolet menee formuloihin. Onpa nähty tulosruutu joka käsitteli vain ja ainoastaan formuloita (tai no onhan siellä se scrolleri jossa on jotain tuloksia).

Nykyisin lähes oksettava tuotos.

hannujuurmaa

Katselin esim .seuraavien Formulalähtrysten aikana on maikkarilla aika-ajojen aikaa salatujen turhuuksien uusinnat vai kunka se meni.
Lisäksi SU parhaaseen katseluaikaan näkyy olievan, Tasiiin turhien julkkisten kanssa tai jotain siihen suuntaan.
Onhan niitä muitakinturhia ohjelmia.

rasse

Joutuuko noita juntteja kuunella?
Mielummin katsonkin formulat ruotsin tv 6 joka streamataan netin kautta.
Mtv kanavapakettikin on täyttä paskaa jota en kyllä osta. Ja 100e mtv3 formulan nettilähetykset ovat kyllä hyvin hinnoiteltua.
Welhon medium paketti tosin on tullut mieleen mutta en kuitenkaan tuijota telkkaria joka päivä eikä ole myöskään varaa hankkia paketteja kun opiskelee.

Onneksi tulevaisuus tuo kansanväliset tv yhtiöt suomeen. Eipä kohta ole muutakuin ylen kulttuurikanavat. Tai sitten teosto fiflaa sen niin että kaikki maksaa paskasta, suomalaiset luuserikanavat jää hengailee.

Aku

"– Jätin kortin hankkimatta aluksi ihan periaatteen vuoksi. Kisat kiinnostavat kuitenkin sen verran, että nyt sen hankin. Totta kai pännii niin vietävästi, jos sitä sitten muut katsovat ilmaiseksi, kun itse maksaa siitä, että näkee kisat livenä! Tosin en usko, että lähettäjällä on ihan puhtaat jauhot pussissa. Mutta pännii se kumminkin, oli tilanne mikä vaan! nimettömänä kommentoiva katsoja puuskahtaa."

Ilmaiset nettilähetyksethän ovat tällaiselle sankarille vain hyvää ja tervetullutta siedätyshoitoa kateuden tautia vastaan.
Omituinen ajatus muuten että oma katselunautinto kärsisi siitä että joku näkee vastaavaa johonkin muuhun hintaan ;-)