Perjantai 24.5.2019

Vaalien nettiäänestystä ei ehkä tule – nuorin ministeri läpäisi ensi kysymyksen

Luotu: 
11.5.2017 16:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Hallituksen tuoreista ministereistä oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) sekä kulttuuri-, urheilu- ja Euroopppa-ministeri Sampo Terho (ps.) olivat ensimmäistä kertaa ministereinä paikalla eduskunnan kyselytunnilla. Häkkänen pääsi vastaamaan ensimmäisellä puoliajalla.

Olli-Poika Parviainen (vihr.) kysyi oikeusministeriltä vaalien nettiäänestyksestä. Hän kysyi, aiotaanko nettiäänestyksen käyttöönottoa vaaleissa edelleen edistää mahdollisista turvallisuusuhkista huolimatta.

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen nuorin ministeri Häkkänen, 32, viittasi vastauksessaan nuorten osallistamisen tärkeyteen ja siihen, että nuoret eivät vieraannu demokratiasta.

–Nettiäänestäminen on yksi keskeisimpiä kysymyksiä joka maassa tällä hetkellä demokratian ja verkossa tapahtuvan vaikuttamisen kannalta, Häkkänen sanoi.

Hän huomautti, että nuorten osallistamisen lisäksi on kuitenkin taattava vaalien luotettavuus tilanteessa, jossa yhä useammat merkit viittaavat siihen, että vaaleihin liittyy jopa vieraiden valtioiden toimintaa. Hän sanoi katsovansa mielenkiinnolla loppuun asti selvitykset ja tutkijoiden kommentit asiasta. Jos luotettavuutta ei kyetä takaamaan sataprosenttisesti, Häkkänen suhtautuu hankkeeseen kielteisesti.

Parviainen kiitti vastauksen jälkeen Häkkästä selvästä vastauksesta.

Keskustelu jatkui, ja myöhemmässä vastauksessa Häkkänen vielä tarkensi, että tarkoitus on selvittää, kyettäisiinkö rakentamaan sellainen järjestelmä, jossa luotettavuus aivan varmasti voidaan taata.

Jaa artikkeli:

Kommentit