Lauantai 20.7.2019

HS: Irakilaiset hälyttävästi esillä raiskaustilastossa – KRP vaatii kovempia toimia

Luotu: 
12.5.2017 10:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|
Irakilaiset ja erityisesti nuoret irakilaiset korostuvat poliisin tilastoissa raiskausrikoksista. Keskusrikospoliisi (krp)on tehnyt asiasta myös oman selvityksen, kertoo Helsingin Sanomat.
 
Keskusrikospoliisin tekemän analyysin mukaan tuhatta Suomessa olevaa irakilaista kohden seksuaalirikosepäiltyjä oli 12,9. Vastaava osuus Suomen kansalaisista oli 0,3. 
 
Eroa selittää osin ikä. Suomessa olevat irakilaiset miehet ovat suomalaisväestöä nuorempia ja nuoremmat syyllistyvät useammin seksuaalirikoksiin. Silti 15–35-vuotiaiden kohdalla irakilaisten osuus on seksuaalirikosepäillyistä merkittävästi suurempi kuin suomalaisten: tuhatta irakilaista nuorta miestä kohti seksuaalirikosepäiltyjä oli HS:n mukaan noin 22 ja Suomen kansalaisia 1,6.
 
Irakilaisepäillyt selittävät myös merkittävissä määrin niiden raiskausrikosten kasvua, joissa epäilty on ulkomaalainen. Poliisiammattikorkeakoulun kokoamien tilastojen mukaan vuosina 2015–2016 sellaisten raiskausrikosten, joissa epäilty oli ulkomaalainen, määrä kasvoi 93 tapauksella. Heistä irakilaisia oli 45.
 
Krp:n mukaan raiskausrikokset tapahtuvat tyypillisesti ravintolaillan jälkeen jatkoilla, ja suurin osa rikoksista tehdään tuttavien kesken. Osa rikoksista on tehty vastaanottokeskuksissa.
 
Keskusrikospoliisin analyysissa katsotaan, että viranomaisilta tarvitaankin jämäkämpiä toimia sekä moniammatillista puuttumista. Pelkän valistuksen ei uskota tepsivän niihin ihmisiin, jotka ovat taipuvaisia seksuaalirikoksiin.

LUE LISÄÄ:

Poliisi: Ilmoitukset seksuaalirikoksista lisääntyivät Helsingissä – ulkomaalaisten osuus epäillyistä kasvoi, mutta väheni raiskauksissa

Kansanedustaja: 10-vuotiaan tapaus paljasti aukon rikoslaissa – ”Tuomion oltava aina raiskaus”

Tom Packalén: Maahanmuuttajataustaisten seksuaalirikoksia vähätellään

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Jep. Suomen vankilaolot ovat juuri sitä miksi ovat tänne tulleet. Lämmin siisti huone, harrastusmahdollisuudet, telkkari ja muutama ilmainen ateria päivässä. Samanlaista seuraakin varmana kyseisillä erillisosastoilla mihin Suomalaiset "rehelliset" rikolliset eivät pääse tunkeutumaan.

Eiju Norri

Jos Suomi ei lopeta tätä rikollisten vastaanottamista suomeen,tulee maasta paratiisi rikollisille. Kansalaisuuden niin ei väliä,mutta nyt on tuomioiden kovennuttava.
Kosikien raiskauksia,varkauksia,petoksia..... Kaikki ulos maasta ensimmäisestä teosta.

Esko Kotilainen

Nyt vilautetaan varovasti verhon välistä yhtä kansallisuutta.Todennäköisesti siitä kauniimmasta päästä.
Entä nämä muut kansallisuudet ja ne jotka ovat jo siirtyneet ns.suomalaisiksi.Eikö uskalleta avata kantta.
Yksi yhteinen tekijä tämän tyyppisillä on kuitenkin uskonto siinä maassa,mistä ovat tänne pohjolaan valuneet.

herra KUKA?

Nää tulee vaa jatkumaa ja jatkumaa, ensinäkin noi rangaistukset ovat aivan törkeen pieniä ihan siinä jo uhriakin potkitaa päähän jo noilla rangaistuksilla. Sitten me veronmaksajat joudutaa makselemaan kuitenkin aina ne sakot ja syyllinen palaa kadulle jatkamaan hommiaan. Ei varoitella ollenkaan nuoria koska se olisi rasismia joten huudetaa vaa kuinka sekaan iloiseen menkää tytöt tutustumaa kauppakeskuksien kulmille näihin mukaviin uusiin ihmisiin (monet ääri-suvaitsevaiset vanhemmat) varmaa lapsiaan yllyttää tonne tutustumis puuhiin. Sitte tälläset kommentit POISTETAA välittömästi valtamedian sivuilta mikä on JÄRKYTTÄVÄÄ! omasta mielestä ei ole mitää vihapuhetta tällänen eikä varsinkaa rasimia. VAAN HUOLISSAAN TÄSSÄ VANHEMPANA OLEN. Lapset ja nuoret ovat niitä jotka tulee tähän monikulttuuriin eniten törmäämään ja kaduilla sekä kouluissa on provosointia puolin ja toisin ja media kääntää kaiken aina kanttiksien syyksi joka on aivan SAIRASTA taas. Syyllinen on aina valkoinen ja uhri musta vaikka mitä tapahtuisi, tämä on tätä suomi 100v touhua.

toni poutiainen

Yhteiskunnallisella tasolla merkittävä tapahtumaketju synnyttää aina vastareaktion. Varsinkin suomalaisten nuorten keskuudessa ovat tutkitusti konservatiiviset arvot nostaneet päätään useampana lähivuotena (2009-2015).

Tämä varmasti siksi, että nuoret ovat nähneet käytännössä, miten monikulturismi tietyistä maista toimii kentällä.

Onneksi emme Suomessa ole vielä syvää ojaa kaivaneet monen Euroopan maan tavoin. Toivoa on, varsinkin nuorisossa!

Teemu Salminen

Suomessa ei viranomaistasolla haluta uskoa sitä tosiasiaa että islam uskontona on meille turvallisuusuhka.

Suomalaisia lapsia aivopestään totuudenvastaiselle opetukselle koska esimerkiksi opetushallituksen verkkopalvelussa islam kuvataan uskontona jossa nainen ja mies ovat tasa-arvoisia, ja Kristinusko ja juutalaisuus ovat Koraanissa erityisasemassa Kirjan kansana.

Todellisuus on hyvin erilainen ja me näemme sen tilastoina, uutisina ja jotkut kokevat todellisuuden myös henkilökohtaisesti.

J.K Paasikivin viesti on parasta lääkettä ongelmiimme:
"Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku"

Niin kauan kuin viranomaisemme uskovat unelmahöttöön niin asiat menevät pahempaan suuntaan.

Veikko Savolainen

Voitaisiinkohan asiassa ajatella suositun kansalaismielipiteen mukaisesti niin, että kaikkinaisiin turvapaikanhakijoihin ja vastaanottokeskuksiin ja niiden ympärille kehkeytyneisiin ongelmakohtiin rikollisuus mukaanlukien voitaisiin vaikuttaa tervehdyttävästi, jos maahantulijat kirjattaisiin kättelyssä rajalla täysivaltaisiksi tasa-arvoisiksi kansalaisiksi ja osoitettaisiin saman tien sen mukaiset palvelut ja yhteisötuki ilman laitostamisen ja syrjäyttämisen monin tavoin kalliiksi osoittautuneita välivaiheita? Tällä saattaisi olla radikaalisti vähentävä vaikutus myös ns. maansisäisiin radikalisoitumistekijöihin.

Suomen kansalaisuuden saaneita oli viime vuonna ennätysmäärä, kertoo Tilastokeskus. Kaksoiskansalaistenkin määrä Suomessa nousi jo kuusinumeroiseksi.

- Kehityssuunta on oikea ainakin lisääntyvien kansalaisuudenmyöntämisten ja ulkomaalaisrikosten tilasto-ongelman kasvun tyrehdyttämisen kannalta ajateltuna, toteaa Poikkivastuullinen yhteiskuntavaltuuskunta ilman rajoja -yhteisö somessa. - Kun sydämettömästä käännytyspolitiikasta luovutaan ja kaikille maahantulijoille myönnetään jo rajalla Suomen kansalaisuus, myös ulkomaalaisten tekemien rikosten datan kasvuongelma on helposti ratkaistu, yhteisön edustaja jatkaa HS:n uutiseen viit... http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236899-liberaalimpi-linjaus-ka...

Esa Heikkinen

Se että KRP tekee tuollaisia analyyseja, ja vielä kehtaa tuoda tuloksia julki, osoittaa vain että KRPn nykyinen johto ei ole tarpeeksi suvaitsevainen. Eli KRPn johto pitää vaihtaa suvaitsevaisempaan, että tämä vihapuhe loppuu. Ehdotan KRPn johtajaksi nykyistä arkkipiispaa joka voi siinä sivussa jatkaa kirkonkin johtajana.

Kimmo Tallqvist

Älkäähän nyt
Eikö kaikkea pitänyt suvaita muuten rasismi.
Eva Biudet totesi aikanaan A2 illassa että suomalaiset raiskaa määrällisesti enemmän !
Siihen ei suvakin mukaan ilmeisesti mitenkään vaikuta kantasuomalaisten iso prosentuaallinen osuus väestön kokonaismäärärästä.
Siis se että joku tai jotkut tekevät vielä enemmän laittomuuksia muka vähentäisi toisen teon tuomittavuutta.
Kalle puukotti kännissä jaskan.
No ei se nyt niin paha ole, kas maailmassa tapetaan määrällisesti paljon enemmän kuin Kalle konsanaan
Mielenkiintoinen suvakkilogiikka.
Monikultturillisuus on kuulemma rikkaus ja ei vihapuheita .suvaitkaa vaan kaikki ja kaikkea.
Tätä maailmanparantajat tilasivat oikein mielenosoituksin.
Rajat auki rauhalle
Nyt saitte mitä tilasitte
Nauttikaa ja suvaitkaa
Olenkohan suvaitsematon kun en suvaitse ihan kaikkea.

Timo Hietanen

Ei tämä ole mitään uutta. Ruotsissa, Saksassa ja Norjassa sama tilanne jo vuosia sitten.
Mutta antaa kaikkien kukkien kukkia - ei ole mikään ongelma? Tornion ovet auki sisä-
ministeri Petteri Orvon ja pääministeri Juha Sipilän siunauksella - oli ja on se ongelma.
Ihmisoikeus- ja pakolaissopimukset maksavat inhimillistä kärsimystä meidän veron-
maksajien piikkiin tälläkin tavoin. Jos EU:n politiikkaa seuraa - mikään ei muutu.

Markus Vuorivirta

Enneminkin, mitä hyötyä on antaa edes suomalaisittain maksimirangaistusta - ehdotonta vankeutta, kun vankilat on kuin lomahotelleja... Sielä pelataan pingistä ja pleikkaria heimoveljien kanssa. Näille on ihan sama vaikka saisivat 10 vuoden kakun... Veronmaksajille asia ei ole ihan sama, se maksimirangaistus maksaa 215 euroa vuorokaudessa. Niin - yhdessä ainoassa vuorokaudessa. Tämä on ihan älytön kuvio. Eli suoraan sanoen, täällä suomessa saa tehdä ihan mitä huvittaa. Ei ole mitään rangaistusta. Vankila ei ole mikään rangaistus. Vielä vähemmän ehdollinen vankeus...

Timo Nenonen

Suomi pyrkii maailman raiskaustilastojen huipulle. Ruotsi ja Etelä-Afrikka ovat kiusallisesti vielä tuntuvasti johdossa, mutta kyllä me vielä kiritään ja ohitetaan noi muutaman vuoden kuluessa. Orpo ja Sipilä eivät kanna mitään vastuuta näistä, kuten eivät muutkaan poliitikot.

Esko Riikonen

Selittäminen pitää lopettaa. Tilastot ovat niin selviä. Ei yhteiskunta voi hyväksyä tätä ulkomaalaistaustaisten raiskausbuumia. Ja muuta rikollisuutta. Rikolliset pitää lähettää kotiin tuomion kärsimisen jälkeen , oli siellä kotona miten ankeaa tahansa.

Päivi Ruippo

Seksuaalirikokset rinnastettava tappoon

Seksuaalirikokset tulisi rinnastaa vähintään tappoon oikeudellisesti, sillä uhrien elämät on pilattu ja tuhottu usein lopullisesti.

Jos kyseessä on maahanmuuttajaraiskaaja, niin hänet on karkotettava Suomesta.

------------------------

Raiskatut ja muut seksuaalirikoksien uhrit yrittävät ja tekevät paljon itsemurhia.

Raiskatut kuolevat myös usein ennenaikaisesti sairauksiin.

Raiskatut ja muut seksuaalirikoksien uhrit kärsivät vakavista mielenterveyden ongelmista vuosikymmeniä.

Osa raiskatuista ja muista seksuaalirikoksien uhreista traumatisoituu loppuiäkseen.

Osa raiskatuista ja muiden seksuaalirikoksien uhreista päätyy loppuiäkseen mielisairaaloihin.

Suuri osa raiskatuista joutuu työkyvyttömyyseläkkeelle ja tippuu siten myös köyhyyteen. Koulutukset menevät hukkaan.

On myös tapauksia, joissa raiskauksen uhrin koko perhe on tuhoutunut raiskauksen takia.

------------------------

Raiskauksien ja muiden seksuaalirikoksien seuraukset uhreille ovat huonosti kansalaisten ja päättäjien tiedossa ja seurauksia uhreille aliarvioidaan räikeästi.

Medioiden tulisi haastatella seksuaalirikoksien uhreja ja välittää kerrotut asiat kansan tietoisuuteen.

------------------------

Seksuaalirikoksien ei tulisi vanheta rikosoikeudellisesti koskaan ja näin onkin monissa maissa, mutta ei vaan Suomessa, täällä raiskaajien luvatussa maassa.

------------------------

Tulee vielä aika, jolloin seksuaalirikosten todelliset seuraukset tiedetään ja niihin syyllistyneet päätyvät vankilaan moniksi vuosiksi miettimään tekojaan, nykyisten parin vuoden tuomioiden sijaan.

Entä te seksuaalirikolliset, jotka ette jääneet koskaan kiinni teoistanne? Onko elämänne nyt hyvää?

Hannele Korpela

" Silti 15–35-vuotiaiden kohdalla irakilaisten osuus on seksuaalirikosepäillyistä merkittävästi suurempi kuin suomalaisten: tuhatta irakilaista nuorta miestä kohti seksuaalirikosepäiltyjä oli HS:n mukaan noin 22 ja Suomen kansalaisia 1,6." Tässä on siis vain 15-35 vuotiaat Irakilaisista ja Suomalaisista. Mikä tässä oli epäselvää ja antoi ymmärtää, että mukana olisi lapset, vaarit, tytöt ja mummot?

Kauko Kaaresoja

Eiks Teuvo ( Hakkarainen ) ehdottanut barbaroita, joku nainen e-kunnassa otti siitä herneen nenään. Eli tuo herneenottaja kannattaa raiskauksia.

Asiaan ei liene paljon vaihtoehtoja, mutta luolamiesaikakaudella ei voida elellä. Ja asiasta pitää voida keskustella monelta kantilta, barbara-näkökanta mukaanlukien.

Timo Eriksson

Poliisi on ehdottanut lukuisia karkoituksia jo aiemmin mutta Migri, joka ehdotukset hyväksyy tai hylkää, on hylännyt yli puolet Poliisin ehdottamista rikollisista. Tulisi kyllä ottaa järki käteen ja ymmärtää että ei Poliisi turhaan noita karkoituksia ehdottele. Tämä osoittaa myös että Migrillä ei ole toimistoissaan täyttä ymmärrystä "kentän" reaali tilanteesta.