Keskiviikko 20.6.2018

Nuori keskustalainen Juha Sipilälle: ”Raukkamaista – ota nyt mies vastuusi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.5.2017 17:41
Päivitetty: 
17.5.2017 17:54
 • Kuva: Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia
  Kuva
  Nuori keskustalainen arvostelee pääministeri Juha Sipilää vastuun välttelystä turvapaikka-asiassa.
|

Poliittisen vastuun siirtäminen viranomaisille on raukkamainen teko ja heikkoa johtamista, arvostelee nuori keskustapoliitikko Karl-Mikael Grimm puoluetoveriaan, pääministeri Juha Sipilää.

Helsingin Keskustanuorten puheenjohtaja Grimm ei hyväksy Sipilän lausuntoja turvapaikkapolitiikasta. Hän viittaa Puheenvuoron blogissaan puheeseen, jonka Sipilä piti keskustan puoluevaltuustossa huhtikuussa. Tuolloin kohuttiin turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksista, mutta Sipilä korosti luottamusta viranomaisiin ja oikeusjärjestelmään. Pääministeri kiisti jyrkästi, että poliitikot päättäisivät turvapaikoista tai maiden turvallisuusarvioista.

Grimmin mukaan on tietysti totta, että poliitikot eivät päätä yksittäisistä turvapaikka-asioista, mutta tämä on vain osatotuus.

– Poliitikot päättävät niistä reunaehtoista, laeista ja käsiteltytavoista joiden mukaan viranomaiset tekevät turvapaikka- sekä karkotuspäätökset. Nämä ovat täysin poliittisia päätöksiä. Turvapaikka ja pakolaispolitiikasta voi olla monta eri mieltä. Se on kuitenkin varma että maan poliittinen johto, hallitus sekä pääministeri, on viime kädessä niistä vastuussa, Grimm kirjoittaa.

”Ota nyt mies vastuusi, olet pääministeri”

– Poliittisen vastuun siirtäminen viranomaisille on raukkamainen teko. Heikkoa johtamista. Se rappeuttaa kansalaisten oikeustaju[a] sekä luottamus[ta] virkamieskuntaan että poliittisen päätöksentekoon.

Grimmin mukaan puoluejohtajan vastuunvälttely ja ”vastuuton suhtautuminen ihmisoikeuksiin” tekee hänelle mahdottomaksi kantaa enää vastuuta nuorisopiirin johtamisesta. Hän kirjoittaa, että ”sen jälkeen kun itsensä on pettänyt, ei ole muita petettäviä jäljellä”.

– Ota nyt prkl mies vastuusi, olet pääministeri. Haluan puolueeni takaisin, Grimm kirjoittaa.

LUE LISÄÄ:

Juha Sipilä pakkopalautuksista: ”Voi hyvänen aika sentään”

Tarja Halonen pakkopalautuksista Ylellä: ”Juha Sipilä on puoliksi oikeassa”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Karl-Mikael Grimm
Karl-Mikael Grimm
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Turvapaikkaviranomaisten tiedoista suuri osa on täysin luottamuksellisia ja niiden ulkoistaminen on virkarikos. Jos jollakin ulkopuolisella todella on syvätietoa, on rikosilmoitus paikallaan.
Luoja meitä tuollaisista poliitikoista varjelkoon.

Reijo Vuoriheimo

Se on hyvä, että Sipilä antaa virkamiesten hoitaa työnsä, eikä sekoita siihen politiikkaa. Vielä kohistaan siitä, että Sipilä vaikutti Ylen julkaisemiin uutisiin ja painosti esittämään vain oikeita tietoja. Sipilä siis vahvistaa luottamusta virkamieskuntaan. Grimm on jotenkin harhautunut ja käsittää asiat väärin. Juuri päinvastoin.

Petri Hämäläinen

Ei juuri tyhmempi voisi nuori keskustapoliitikko olla.

Siis että pääminiaterin pitäisi nakwrtaa turvapaikkahakemuksia koskevan viranomaistoiminnan perusteita? Ihme kuin ei kunnallisia rakennuslupia!

Ehkä tuolla palopuheella nuori mies saa naisia pikkubileissä. Uskottavaa tai järkevää politiikkaa se ei ole.

Jukka Mattsson

Keskustapoliitikko Karl-Mikael Grimm haluaa puolueensa takaisin? Onko Sipilä varastanut Keskustapuolueen vai onko Sipilä esimerkiksi Kokoomuksen "troijan hevonen" joka jounii Keskustan sisällä isäntiensä asioita? Keskusta pettää aina!

Jaakko Aalto

On jonkinlainen suuruudenhulluus vallannut nuoren miehen, kun kuvittelee omistavansa keskustapuolueen. Näyttää vielä olevan helsinkiläinen poliitikonalku. Eipä siis ihme, että keskusta on Helsingissä kääpiöpuolue.

Risto Mäkinen

Nuori mies Grimm ei vielä ymmärrä, että ei puolue tai pääministeri toimi kaikissa asioissa niin kuin oma vakaumus edellyttäisi. Pääministeri käy säännöllisesti EU:n valtiopäämiesten kokouksissa, joissa turvapaikka-asiat ovat jatkuvasti esillä. Virkamiehet toimii lakien ja asetusten pohjalta, joissa ei voi tietenkään olla esim. Afganistanin turvallisuus tilanne maan eri osissa numeroilla määritelty. Hallituksessa on lisäksi turvapaikka-asioista vastaava ministeri, joka on ensisijaisesti vastuussa palauttamisesta. On huonoa johtajuutta, jos Sipilä menisi jatkuvasti hänen tontilleen. Kyllä tässä maassa on säädetty eduskunnan päätöksillä paljon valtaa virkamiehille koko itsenäisyyden ajan. Niin se vain menee. Grimm kai katsoo, että pääministerin tulisi vaatia uutta lainsäädäntöä turvapaikanhakijoiden asioiden käsittelyyn. Jos osa opp0sitiota sitä vaatii niin hallitus tekee omat arvionsa ao. maista saatavien tietojen perusteeella.

Kalle Niemelä

Kun on kysymys hallitus herrojen palkan korotuksista, he. vetoavat siihen että heillä on niin tavattoman suuri vastuu. Sitten kun tullaan tilanteeseen ja pitäisi ottaa vastuu tekemisistä, siirrytään Euroopan unionin virkaan. Ministerit pitäisi laittaa taloudelliseen vastuuseen päätöksistä.