Keskiviikko 20.6.2018

Helsinki hajottaa viimein Rautatientorin kuohuttaneet leirit – ”Sopimuksia tehty”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.5.2017 10:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Rautatientorilla on ollut pystyssä alkuvuodesta lähtien mielenosoitusleirejä.
|

Helsinki ajaa Rautatientorilla alkuvuodesta saakka pystyssä olleet mielenosoitusleirit pois kesätapahtumien tieltä. Helsingin määräyksen mukaan mielenosoitusten on siirryttävä pois torilta maanantaihin mennessä.

Kaupunki on vuokrannut Rautatientorin kokonaisuudessaan useille eri tapahtumajärjestäjille toukokuusta lähtien. Tämän vuoksi alueella jo pitkään olleiden Oikeus elää ja Suomi ensin -mielenosoitusten on siirryttävä.

–Torialueen vuokrasopimukset on tehty jo ennen mielenosoittajien leirien pystyttämistä. Kaupunki pitää kiinni tehdyistä sopimuksista, Helsingin rakennusviraston alueidenkäytöstä vastaava toimistopäällikkö Timo Korhonen sanoo tiedotteessa.

Mielenosoitukset ovat aiheuttaneet kevään mittaan kiivasta keskustelua ja useampi poliitikko on vaatinut leirien purkamista. Toisaalta mielenosoituksia on myös puolustettu.

Lue tarkemmin: Ylikomisario: Rautatientorin leirit hajotettava, Kansanedustaja vaatii lakimuutosta: Rautatientorin leirit pitää voida purkaa, Miksi Helsingin leirejä ei hajoteta: Kaksi selvitystä tehty – ei ”kohtuutonta haittaa”

Mielenosoitusten pitäminen Rautatientorin laidassa ei ole mahdollista, kun alue on kokonaisuudessaan tapahtumakäytössä, mukaan lukien tapahtuman rakentamisaika. Samalla periaatteella arvioidaan myös muita Helsingin tapahtuma-alueita.

Helsingin kaupungin alueella on lukuisia muita yleisille kokouksille soveltuvia alueita. Helsingin kaupunki toimittaa tiedot muiden tori- ja puistoalueiden varaustilanteesta mielenosoittajille, jotta he voivat halutessaan jatkaa mielenosoitustaan sellaisessa paikassa, joka ei ole tapahtumakäytössä.

Kaupunki on saattanut asian molempien mielenosoitusten tietoon.

Toukokuussa Rautatientorilla järjestetään Maailma kylässä -festivaali ja heti kesäkuun alussa muun muassa Puolustusvoimien paraati.

Lue myös: Suomi ensin -ryhmä vastusti poliisia – kiinniotto Helsingissä varhain aamulla Turvapaikanhakijoiden teltta sytytettiin tuleen Rautatientorilla – Sisällä 12 ihmistä, 1 loukkaantui

Poliisi vastaa: Tästä syystä kehotimme välttämään liikkumista Rautatientorilla

Ylijohtaja tyrmää opposition aloitteen: ”Paperittomien määrä ei näy missään muualla kuin Rautatientorilla”

Rautatientorin itsemurhayritys nousi esiin eduskunnassa – Kuului huuto: ”Yrittikö?”

Facebookissa halutaan ”puhdistaa” Rautatientori – Poliisi: ”Tulisi tänne keskustelemaan”

”Voiko kuka tahansa pystyttää Helsingin keskustaan leirin? - Periaatteessa kyllä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Lastola

Leireistä.
Mikäs siinä. Sallittakoon leirit r-torilla. Mutta vain päiväs aikaan. Kuten muutkin mielenosoitukset. Siis illan tullen leiri pakettiin ja varastolle... Kunnes uusi päivä alkaa niin taas leiri pystyyn. Jos asia on todella tärkeä niin jaksanevat tämän. muuten....