Maanantai 18.6.2018

Jättikokous valitsee Timo Soinin seuraajan – ennätysmäärä osallistujia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.5.2017 14:55
Päivitetty: 
19.5.2017 15:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Timo Soini jättää perussuomalaisten puheenjohtajuuden. Uuden valitsee mahdollisesti jopa noin 3 000 jäsentä.
|

Perussuomalaisten puoluekokoukseen on osallistumassa ennätysmäärä osanottajia, kertoo puoluetoimiston asiamies Matti Putkonen. Ennakkoilmoittautuminen Jyväskylän puoluekokoukseen päättyy tänään.

–Noin 2 500 on jo ilmoittautunut. Pikkaisen vajaa, sanoo Putkonen Uudelle Suomelle.

Puolueeseen kuuluu Putkosen mukaan nyt hieman vajaa 10 000 jäsentä, kun keväällä uusia jäseniä liittyi noin 800–900. Joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 3 000 perussuomalaista osallistuisi kesäkuun 10.–11. pidettävään kokoukseen.

–Pidän tätä todennäköisenä, Putkonen toteaa.

Suurta kiinnostusta selittää ennen muuta kaksi seikkaa: uuden puheenjohtajan valinta ja sen vaalitapa. Puoluekokouksessa perussuomalaiset valitsee uuden puheenjohtajan puoluetta 20 vuotta johtaneen ulkoministeri Timo Soinin tilalle. Äänestää saa jokainen jäsenmaksunsa määräaikaan hoitanut jäsen.

Putkonen arvioi, että ilmoittautuneista noin 80 prosenttia, eli 2 000 olisi äänioikeutettuja. Edellisissä Turun ja Joensuun puoluekokouksissa äänioikeutettuja osanottajia on ollut runsaat 1 500.

Taloustutkimuksen tällä viikolla julkaiseman kyselyn mukaan puolueen kannattajista noin 40 prosenttia tukee europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa ja 26 prosenttia Sampo Terhoa uudeksi puheenjohtajaksi. Muut ehdokkaat saivat yhteensä 9 prosenttia kannatuksesta, ja neljännes ei ilmoittanut tai osannut sanoa kantaansa.

Puheenjohtajavaalin lisäksi puoluekokous äänestää puoluesihteeristä ja varapuheenjohtajista.

LISÄÄ AIHEESTA:

Jussi Halla-aho Ylelle: ”Jos tulisin hallitukseen, meidän olisi vaikea edistää tavoitteitamme”

Sampo Terho julisti ohjelmansa: ”Paluu omaan valuuttaan jopa todennäköistä”

Jaa artikkeli:

Kommentit