Torstai 21.2.2019

Yle: Terho ja Halla-aho kannattavat Unkarin mallia Suomeen - ”Perusteltua, että turvapaikanhakijat otetaan säilöön”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.5.2017 09:25
  • Kuva: Timo Korhonen / All Over Press
    Kuva
    Jussi Halla-aho ja Sampo Terho ovat ehdolla perussuomalaisten johtoon.
|

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaat Sampo Terho ja Jussi Halla-aho tiukentaisivat molemmat turvapaikanhakijoiden valvontaa. 

Molemmat kertoivat Ylen A-studion tentissä kannattavansa Unkarin mallin käyttöön ottamista Suomessa. Unkarissa  turvapaikanhakijat otetaan säilöön pakolaiskeskuksiin turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajaksi.

–Midän täytyy olla hyvin perillä siitä, missä hakijat ovat. Tänne ei voi jäädä maleksimaan sen jälkeen, kun on kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut, koska silloin nimenomaan syntyy turvallisuusriski, Terho linjasi.

–Mielestäni on perusteltua, että kaikki turvapaikanhakijat otetaan säilöön ensinnäkin turvapaikkahakemusten käsittelyn ajaksi ja etenkin sen jälkeen kun turvapaikkahakemus on käsitelty ja hylätty, sanoi Halla-aho.

Halla-ahon mukaan Suomen pitäisi ”täysin kategorisesti” kieltäytyä vastaanottamasta turvapaikkahakemuksia, jotka tulevat turvallisista maista.

Sekä Terho että Halla-aho olisivat valmiita rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia, jos vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden tulo toistuisi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Martti Pitkänen

Ei suinkaan. Kustannuksista vastaavat demarit, kommarit ja muu vihervasemmisto, jotka tämän joutoväen tänne haalivat. Laskun allekirjoittavat Orpo ja Sipilä. Ja kas kummaa, kun tätä samaa joutoväkeä makuutetaan vastaanottokeskuksissa kukaan ei kysele sen perään, kuka laskun maksaa.

Jorma Härkönen

Nuo kaksi samanmielistä ja vanhanaikaista nuorehkoa miestä haluavat todella Suomen profiloituvat itäeurooppalaiseksi maaksi! Unkarin käytännöt tuomitaan kaikkialla länsimaissa, ne yksinkertaisesti eivät kuulu länsimaisen demokratian piiriin.

Harri Savolainen

20 vuoden päästä nämä kommentit unkarilaisia kohtaan ovat vielä kitkerämpiä, koska he välttivät ne ongelmat, jotka meillä silloin ovat realisoituneet.
Länsimaisen demokratian ajatus lienee, että enemmistön ääni ratkaisee. Gallupien perusteella suurin osa suomalaisista on vaatinut tiukempaa linjaa näissä maahantuloasioissa, joten Suomessa ei toimita demokratian periaatteiden mukaan.
Ongelman ydin kuitenkin on siinä, että turvapaikan sijasta lainsäädäntömme voi antaa ainoastaan elinikäisen ylläpidon yhteiskuntaan heikosti integroituville, mikä suurena määränä yksinkertaisesti tulee hyvin kalliiksi.

Raimo Laine

Ajatus on hyvä. Nyt vapautettiin kaksi irakilaista Isis-terroristiä teloitussyytteistä, koska irakilaistodistajat halusivat esiintyä nimettöminä ymmerrettävistä syistä ja herrat saavat nyt kymmenien tuhansien korvaukset tutkintovankeudestaan. Paperiton "pakolainen" heti eristykseen, jotta voidaan selvittää onko hän turva- vai tuhopaikan hakija. Valehakijat vähenisivät eikä korvauksia tavitsisi maksaa. Näin profiloiduttaisiin mm. Yhysvaltain ja Englannin länsisuuntaan.

Viivi Senghore

US otsikointi meni nyt pahasti mönkään. Mihin jäi mainita; "Molemmat ehdokkaat olisivat myös valmiita rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia, jos vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden tulo toistuisi." - se tärkeämpi huolestuttava asia.

Harri Savolainen

Molemmilla on kyky käyttää järkeä eikä tuijottaa sopimuksia, joita tehdessä ei osattu varautua 2015 kaltaiseen tilanteeseen.
Näillä ei-työperäisillä tulijoilla on heikko ennuste (vrt. vastaavat aiemmin Eurooppaan tulleet) integroitua yhteiskuntaan. Suurena eränä heistä tulee näkyvä ryhmä, joka koetaan rasitteena kantaväestön osalta.
Siitä puolestaan tulee seurauksia, joita Suomessa ei ole totuttu näkemään.

Harri Savolainen

Molemmilla on kyky käyttää järkeä eikä tuijottaa sopimuksia, joita tehdessä ei osattu varautua 2015 kaltaiseen tilanteeseen.
Näillä ei-työperäisillä tulijoilla on heikko ennuste (vrt. vastaavat aiemmin Eurooppaan tulleet) integroitua yhteiskuntaan. Suurena eränä heistä tulee näkyvä ryhmä, joka koetaan rasitteena kantaväestön osalta.
Siitä puolestaan tulee seurauksia, joita Suomessa ei ole totuttu näkemään.

Harri Kovala

Jo Suomi olisi 2015 noudattanut kansainvälisiä sopimuksia, tiukalla tulkinnalla ketään ei olisi tarvinnut päästää Suomeen. Hieman löyhemmällä tulkinalla olisi Suomeen voitu ottaa noin 1000 sodan jaloista paennutta.

Eero Pekonen

Voi Marja-Liisa! Terhon ja Halla-ahon esittämä malli tulisi monin verrroin halvemmaksi kuin nykyinen Suomen malli, koska turvapaikkaturistit kiertäisvät silloin Suomen hyvin kaukaa. Ota selvää, kuinka paljon turvapaikanhakijoita Unkariin on mennyt.

Marja-Liisa Kalkela

Kun Timo Soini maksoi Kreikan III-tukipaketin kepu,kok kanssa -15
"Valastui" hänkin 12v oppositioajan jälkeen .Mitä tarkoittaa kun EU-valtio Suomi tekee 26 EU-maan kanssa valtioidenvälisen sopimuksen "Kreikka"-vipeistä.
Se sama päätee myös pakolaisia. Ja kun Eduskunnan enemmistö on sopimukset hyväksynyt,Pääministerit/ulkoministerit ne sopinut.
Niin yks "Hilla-Aho " tai muut persut ei niitä voi torpata.
PS 1-7 muuta puoluetta. Persut ei yhä edelleenkään 39 edustajalla 161 muuta edustajaa ei ole eduskunnan enemmistö.Mikä sanelee mitä tehdään.

JK.Voihan yrittää "jytkyä" ja saada persuille 101 edustajaa -19 vaaleissa. Takinkääntöpuolue tuskin siinä onnistuu. Eikä istuisi vieläkään hallituksessa ellei "kaikki käy" mitä kepu,kok haluaa.

Pentti Westerholm

Kävin Tsekeissä Unkarin naapurissa,kysyin paikallisilta missä ovat turvapaikan hakijat.Kertoivat,että tänne saapuville hakijoille ei makseta mitään korvauksia,siksi heitä ei silellä näy.Ottavat kyllä vastaan ulkomaalaisia,mutta heidän täytyy tulla omillaan toimeen.Sama linja tännekin.

Marja-Liisa Kalkela

Hallituksenhan muodostaa Kepu 49, Persut 39,Kokoomus 38 eduskuntaryhmät.
Jotka on hyväksynyt (valtioneuvosto= ministerivaliokunta/eli hallitus) :
TIEDOTE 33/2017
Valtioneuvosto hyväksyi 20.4.2017
muutokset Euroopan unionin sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) ja turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) Suomen kansallisiin ohjelmiin ohjelmakaudelle 2014–2020. Muutoksilla lisättiin Euroopan komission myöntämä lisärahoitus kansallisiin ohjelmiin.

Suomen osuus sisäisen turvallisuuden rahaston lisärahoituksesta on noin 2,2 miljoonaa euroa, ja se on korvamerkitty matkustajatietojärjestelmän (Passenger Name Record, PNR) kehittämiseen sekä tietojenvaihdon ja tietojärjestelmien yhteiskäyttöisyyden kehittämiseen.

Suomen osuus turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston lisärahoituksesta on noin 2,5 miljoonaa euroa ja
-se kohdentuu kotouttamista ja laillista maahanmuuttoa sekä paluuta koskeviin toimiin.

Kokonaisuudessaan Euroopan komissio on kohdentanut sisäisen turvallisuuden rahastolle lisärahoitusta EU-tasolla yhteensä 236 miljoonaa euroa.
-Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastolle lisärahoitusta on myönnetty 1,13 miljardia euroa.

Jari Ikonen

Täysin oikea linja, mutta Terhon sanomana herättää vankan epäilyksen kun ko. herra on koko hallitusajan syönyt kaikki -siis ihan jokaisen- vaalilupauksen ja ollut etunenässä korottamassa lääkekorvauksia, nöyryyttämässä työttömiä ja viimeisimpänä niittinä siunaamassa hallintarekisteriä. Siitä sitten jokainen voi päätellä miten uskottava ehdokas...

SukassaKus .

Aivan noin, jokainen muistaa Soinin, että ei ihan ensimmäisenä kannata uskoa mitä tuolta puolueesta joku alkaa sanailemaan.
Hyvä jos tosissaan olisi nuo edustajat, mutta itse en valitettavasti usko mitään mitä nuo sanoo.

SukassaKus .

Kyllä horjuu siellä aika pahasti, miten voi verrata vaikka Unkarissa olevia maahntulleille tehtyjä "selvityskeskuksia" keskitysleireiksi?
Maahan tulleet pistetään laitokseen missä ovat sen aikaa kun selvitetään ketä ovat ja onko oikeutta turvapaikanhakijaksi, jos ei, niin heidät palautetaan parin päivän sisällä siitä, jos taasen todetaan että on aiheellista myntää turvapaikka, henkilöt ohjataan vastaanottokeskuksiin kuten suomessa joista on mahdollista liikkua vapaasti. Kannattas hiukka siellä miettiä asioita ennen kommentointia, onko sinusta siis oikein Suomen nykyinen tila missä yli 5000 paperitonta mamua on teillä tietymättömillä, kukaan ei tiedä ketä ja missä ovat.

Jukka Kautto

Ei pieni viisimiljoonainen Suomi voi ottaa vastuuta koko Lähi-Idän ja Afrikan satamiljoonaisesta 15- 29 vuotiaasta miesväestöstä, josta kukaan ei ole valmis pistämään tikkuakaan ristiin perheittensä, äitiensä ja sisarustensa puolesta omassa yhteiskunnassaan. He yksinkertaisesti vain jouksevat karkuun ongelmiaan ja kun puhutaan pakolaisuudesta tässä yhteydessä, se on hyvin rinnastettavissa rintamakarkuriuteen.