Lauantai 25.5.2019

”Akuutein kysymys Suomen turvallisuuden kannalta” - Ministeri varoittaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista

Luotu: 
28.5.2017 10:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sampo Terho.
|

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho linjaa Suomen turvallisuuden kannalta akuuteimmaksi ongelmaksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet.

–Tällä hetkellä akuutein kysymys Suomen turvallisuuden kannalta on kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden välitön palauttaminen kotimaihinsa. Laitonta maassaoleskelua emme voi hyväksyä. Jos laittomasti maassa oleskelevia ei saada poistettua maasta, on koko turvapaikan hakemiseen liittyvä prosessi turha ja oikeusvaltioperiaate murrettu. Se ei käy, Terho kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Terho varoittaa samalla myös muslimien kotoutumisen ongelmista.

–Lukuisat eurooppalaiset esimerkit ovat osoittaneet, että erityisesti muslimimaahanmuuttajien kotoutuminen on merkittävä haaste, joka on otettava maahanmuuttopolitiikassa huomioon. Islaminuskoisten määrä on Suomessa kasvanut nopeasti yli 70 000:een. Vähälle huomiolle jäänyt tosiasia on, että heitä on jo nyt enemmän kuin esimerkiksi ortodokseja, hän kommentoi.

Hänen mukaansa Suomessa olisi selvitettävä, voitaisiinko Itävallan malli ottaa käyttöön myös meillä. Terhon mukaan Itävallassa hyväksyttiin pari vuotta sitten islamilaista radikalisoitumista ennaltaehkäisevä laki, joka kieltää muslimiyhteisöiltä ulkomaisen rahoituksen. Maassa toimivien imaamien 

–Kriittisiä äänensävyjä ulkomaista rahoitusta kohtaan on tullut valtiojohdolta myös Ranskasta ja Saksasta, sillä Arabian niemimaalta lähtöisin olevalla rahalla on aiemmin rahoitettu radikaalia islamismia edistävää ideologiaa. Tämä uhka on otettava huomioon myös Suomessa Helsinkiin suunnitellusta suurmoskeijasta päätettäessä. Moskeijat eivät ole pelkästään paikkoja, joissa harjoitetaan uskontoa. Niissä sijaitsee muslimiyhteisön todellinen kulttuurinen, yhteiskunnallinen ja poliittinen valta, ja ne toimivat myös opetuslaitoksina.on lisäksi puhuttava saksaa ja kouluttauduttava Itävallassa, Terho sanoo. 

Hän huomauttaa, että huonoa kehitystä tukee myös voimistuva asuinalueiden etninen eriytyminen. 

–Maahanmuuttajien keskittyminen tietyille asuinalueille on Suomessa ollut maailman mittakaavassakin poikkeuksellisen nopeaa. Kantaväestön poismuuttoa alkaa tapahtua yhä nopeammin alueilta, joissa maahanmuuttajien määrä ylittää 20 prosenttia väestöstä. Tällaisia alueita on pääkaupunkiseudulla jo kolmisenkymmentä.

Terho arvioi perjantaina, että Suomen maahanmuuttopolitiikkaa on jatkuvasti tarkasteltava entistä enemmän turvallisuuden näkökulmasta. 

Lue myös: Terrorismiasiantuntijalta varoitus myös Suomelle – Sampo Terho huolestui

Sekä Terho että perussuomalaisten puheenjohtajakisan toinen pääehdokas Jussi Halla-aho kertoivat keskiviikkona kannattavansa Unkarin mallin käyttöön ottamista Suomessa. Unkarissa  turvapaikanhakijat otetaan säilöön pakolaiskeskuksiin turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajaksi.

 
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarle Akkanen

Oikeaa puhetta ja asioiden syvällistä pohdiskelua! Kielteinen turvapaikkapäätös on päätös, joka oikeusvaltiossa pitää. Tätä emme voi edes kyseenalaistaa tässä yhteiskuntajärjestyksessä. Unkarin mallia pitäisi vakavasti hatkita, ennenkuin "tilanne" karkaa käsistä! Tämä nykytilanne alkaa muistuttamaan jo anarkialta? Näyttää hallituksen pelolta toimia, kyvyttömyydeltä ja "hukassa" olevalta harhailijalta?

Jari Kaisla

Maahanmuuton ympärillä pyörii sen verran suuret rahat ettei sen rajoittaminen tai selkeä sääntely ole hallituksen intresseissä kovinkaan korkealla. Vasta kun täällä tapahtuu jotain todella ikävää kuten esim. jonkinlainen terrori-isku herätään ajattelemaan toisin. Tällaisen tapahtuman jälkeen julkaistaisiin jo mediasta tunnettu vakio vastaus missä kerrotaan kuinka "kyseinen henkilö oli tiedetty ääriainekseksi", mutta ei aiheuttanut mitään toimenpiteitä. Sama menettely on nähty jo lukemattomia kertoja muissakin Euroopan maissa. Suomessa näitä ISIS-järjestöön läheisesti kytköksissä olevia henkilöitä on todettu jo ainakin n. 300.

Markku Nieminen

Eikö nuo lukuisat esimerkit todista että, jo "hyvin maahan kotoutuneet" maassa syntyneet ja kasvaneet ovat yhtä potentiaalisia terroristeja kuin muutkin?
"Kiltti ja hiljainen" ei paljon lohduta eikä paina kun pommi räjähtää väentungoksessa!

SukassaKus .

Maailamalla tehtiinn yksivuosi tutkimus niin kutsutuista uusikansallisita, eli maahantulleiden jäkikasvusta uudessa kotimaassaan, ja selvisi että heistä kasvaa jopa pahempi uhka maalle mitä heidän vanehemmistaan jotka tuli turvapaikanhakijoina maahan.

Markku Nieminen

”Akuutein kysymys Suomen turvallisuuden kannalta” -
Tästä olen samaa mieltä Sampo Terhon kanssa, mutta laajentaisin sanomaa, "akuutein kysymys Suomen koko tulevaisuuden kannalta", koska ei yksin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ole uhka, vaan koko "turvapaikkaturismi" itse!
Ja se vaikuttaa kaikkeen muuhun yhteiskunnan toimintaan, asuntopolitiikkaan, sosiaali-, ja terveyspolitikkaan, koulupolitikkaan, valtionkirkkoon, sananvapauteen, käyttäytymis-, kokoontumis- ja pukeutumisvapauteen; siis kaikkeen, ihan kaikkeen yhteiskunnassa, jos sen annetaan tapahtua niin kuin tähän mennessä on annettu periksi kaikessa.