Lauantai 25.5.2019

Voisiko KD tukea Sauli Niinistöä presidentiksi? Sari Essayah väisti kysymyksen

Luotu: 
30.5.2017 16:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Sari Essayah sanoo, että puoluekokous ratkaisee KD:n presidenttiehdokkaan. Arkistokuvassa Essayahin lisäksi kansanedustajat Päivi Räsänen ja Peter Östman.
|
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sanoo, että tasavallan presidentti Sauli Niinistön ilmoitus pyrkiä jatkokaudelle selkiytti vuoden 2018 presidentinvaalien asetelmia. Hän ei ottanut kantaa eduskunnassa siihen, voisiko kristillisdemokraatit asettua tukemaan Niinistöä.
 
–Meillä puoluekokous tekee päätöksen elokuussa presidentinvaaliin osallistumisesta. Sinällään tämä ei muuttanut sitä, mutta ukon, että tasavallan presidentin ilmoitus ylipäätänsä selkiytti monien puolueiden kohdalla tätä kuviota, Essayah sanoo.
 
Essayah ei halunnut myöskään sanoa henkilökohtaista kantaansa siihen, tulisiko kristillisten tukea Niinistöä tai olisiko hän itse valmis puolueensa presidenttiehdokkaaksi.
 
–Meillä puoluekokous tekee tämän päätöksen, hän väisti kysymykset.
 
Pienten porvaripuolueiden presidenttiehdokkaat nousivat esille eilen, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi pyrkivänsä toiselle kaudelle itsenäisenä ehdokkaana. Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo arvioi tuoreeltaan Uudelle Suomelle, että myös kristillisdemokraatit ja RKP voisivat asettua tukemaan Niinistöä.
 
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ilmoitti, että puoluejohto tukee Nils Torvaldsia puolueen presidenttiehdokkaaksi. Europarlamentaarikko Torvalds on ainoa, joka on ilmoittanut tavoittelevansa RKP:n presidenttiehdokkuutta.
 
–RKP:n puoluehallitus esittää Nils Torvaldsia puolueen presidenttiehdokkaaksi, kertoo puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson eduskunnassa ja lisää tukevansa Torvaldsia myös henkilökohtaisesti.
 
LISÄÄ AIHEESTA:

Jaa artikkeli: