Lauantai 25.5.2019

Suomalainen tuskastui tv-kuviin Syyriasta: Lahjoitti 6 miljoonaa euroa Unicefille

Luotu: 
30.5.2017 20:32
  • Kuva: All Over Press /EPA
    Kuva
    Pakolaisleiri Pohjois-Syyriassa. Arkistokuva.
|

Nimettömänä pysyttelevä suomalainen on tehnyt poikkeuksellisen lahjoituksen Unicefille eli YK:n lastenrahastolle.

Unicefin mukaan suurlahjoittajan kuuden miljoonan euron avustus on ”suurin ensilahjoittajan tekemä lahjoitus UNICEFille”. Lahjoitus ohjataan Syyrian hätäapuun sekä Boliviaan ja Vietnamiin.

Unicef kertoo asiasta tiedotteessaan. Siinä myös lahjoittaja kertoo, mikä sai tekemään lahjoituksen.

– Maailmalta kantautuvat uutiset rupesivat ahdistamaan. Uutisia oli välillä mahdoton katsoa. Oli kamalaa nähdä, miten hankalissa olosuhteissa monet elävät, hän kertoo.

Tiedotteen mukaan ”lopullinen päätös lahjoituksesta syntyi, kun hän katseli uutisista lohduttomia kuvia Syyrian sodasta ja Aleppon raunioista kaivetuista lapsista”. Suurlahjoittaja toivoo, että monet muut siihen kykenevät seuraisivat esimerkkiä.

– Yksityisten ihmisten lisäksi toivon, että yritysmaailmassa suurlahjoitusten teko yleistyy – ja hieman tuntuu, että näin onkin tapahtumassa, hän sanoo Unicefille.

– Lahjoitan myös Suomessa tehtävään työhön – sillä kyllä täälläkin on apua tarvitsevia – mutta kyllä ne kipeimmin apua tarvitsevat ovat useimmiten muualla.

Kuudesta miljoonasta eurosta kolme miljoonaa ohjataan hätäapuun, ja siitä suurin osa Syyrian lapsille. Loput kolme miljoonaa euroa ohjataan kolmen vuoden aikana lasten kohtaaman väkivallan ja hyväksikäytön vastaiseen työhön Vietnamissa ja Boliviassa, Unicef kertoo.

Suurlahjoituksesta uutisoi aiemmin Yle.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Petteri Numminen

Se on jännä retorinen kikka tuo epävarmuuden aiheuttaminen sanoilla ja esittämällä asiat kysymyksen muodossa.

Tässä viestissä nuo propagandasanat ovat "eiköhän" ja "kuvittelee".

Itse kuvittelen, että "SukassaKus" keksii noita juttuja pahaa mieltään. Voisiko olla, että hän vihaa lapsia ja siksi haluaa häiritä UNICEFin työtä?

Leikki leikkinä ja faktaa kehiin: osoitteesta open.unicef.org löytää järjestön avoimmuusportaalin, joka on kytketty suoraan talousjärjestelmään. Sieltä kun käy katsomassa itse, niin ei tarvitse kuvitella mörköjä pedin alle.

(Pakollinen varauma: olen töissä UNICEFilla.)

Petteri Numminen

Klassinen propagandaviesti.

Avaan vähän: esitetään aivan tuulesta temmattu luku ilman lähdettä. Kun se on iso, se näyttää uskottavalta.

Hallintoa on aina hyvä syyttää.

Kikka kolme tässä viestissä: "ties minne". Kun kyseessä on järjestö, jokta toimii yli 190 maassa, tuollainen on helppo esittää jäämättä kiinni omista sanoistaan.

Kysymys tietysti kuuluu, mitä kirjoittaja oikeasti tarkoittaa sanoillaan "ties minne". Kenties hän kuvailee laiskuuttaan ottaa asioista selvää.

Vitsit sikseen. Tietoa Suomen UNICEFin taloudesta löytää tosi helposti netistä, jos vain uskoo siihen, että tosiasioilla on merkitystä: https://www.unicef.fi/unicef/tietoa-taloudesta/