Torstai 23.5.2019

Aikuiset tuppautuivat koululle islam-protestiin – yllättynyt rehtori ilmoitti poliisille

Luotu: 
31.5.2017 12:49
Päivitetty: 
1.6.2017 14:58
  • Itä-Helsingin Kontulassa järjestettiin Vesalan peruskoululla mielenosoitus, jota rehtori kummeksuu. Arkistokuva.
|

Itä-Helsingissä Vesalan peruskoulussa on varauduttu poliisin kanssa niin sanotun ”islamisaation” vastaiseen mielenosoitukseen. Koulun rehtorin mielestä Facebookissa levinnyt hanke on outo.

Rehtori Juha Juvonen kertoo Uudelle Suomelle saaneensa tiedon, että poliisille on tehty mielenosoituksesta ilmoitus kuusi tuntia ennen tapahtuman alkamista. Mielenosoittajat kokoontuivat paikalle puolen päivän aikoihin. Facebook-tapahtumassa ilmoittautuneita on 21 ja kiinnostuneita 58. Paikalla oli myös poliisi.

Facebook-sivulla tapahtuman järjestäjäksi kerrotaan Suomi ensin -yhdistykseen kuulunut Marco de Wit, josta yhdistyksen hallitus sanoutuu tiedotteessa irti. Tiedotteen mukaan de Wit on toiminut ilman yhdistyksen hallituksen mandaattia alkaen 8.1.2017.

Tapahtumasivun mukaan tarkoitus on protestoida ”Kontulan Vesalan koulun islamisaatiota kokoontumalla sen eteen ja jakamalla tietoa islamisaation vaaroista”.

–He nyt kohdistavat heidän omaa maahanmuuttaja- ja islaminvastaista toimintaa myöskin kouluun. Kohde on sinänsä omituinen, Juvonen sanoo ja korostaa, että hanke ei liity millään tavalla kouluun, sen oppilaisiin tai vanhempiin.

– Onko meillä jotain vanhempia siinä toiminnassa, sitähän minä en tiedä, hän kutenkin tarkentaa viitaten maahanmuuttovastaisiin ryhmittymiin.

Rehtori kertoo ilmoittaneensa tapahtumasta poliisille heti saatuaan siitä tiedon eilen tiistaina päivällä.

Taustalla monikulttuurinen aamunavaus?

Rehtori ei osaa tarkemmin sanoa tilaisuuden motiivia, mutta kertoo havainneensa, että oppilaiden viimeviikkoisesta monikulttuurisesta aamunavauksesta on käyty keskustelua maahanmuuttovastaisilla foorumeilla. YouTubeen päätynyt lyhyt pätkä on tulkittu virheellisesti rukouskutsuksi. Rehtorin mukaan koulun keskusradioon tehdyssä aamunavauksessa oli pieni pätkä laulettua koraania, mikä liittyi ramadaniin.

Juvosen mukaan joku ulkopuolinen nauhoitti aamunavauksesta otteen koulun pihalla ja latasi sen nettiin. Rehtorin mukaan kyse ei ollut rukouskutsusta, eikä ylipäänsä aamunavauksissa ole koskaan mukana uskonnonharjoittamista.

–Tämähän ei ollut millään muotoa uskonnon harjoittamista tai uskontoon liittyvää, vaan tapakulttuuriin liittyvää.

–Kun irrotetaan asiayhteydestä ihan totaalisesti joku pieni pätkä niin siitähän saadaan väännettyä näyttämään ihan toiselta kuin asia on, Juvonen sanoo ja viittaa siihen, että nauhoitteesta on puhuttu rukouskutsuna muun muassa MV-lehdessä.

Rehtorin mukaan koulussa kyseinen aamunavaus ei ole aiheuttanut mitään hämminkiä oppilaiden tai vanhempien keskuudessa. Yhtään kyselyä ei hänen mukaansa ole tullut.

–Se ei ole aiheuttanut koulussa tai oppilaiden keskuudessa yhtään mitään keskustelua, Juvonen sanoo aamunavauksesta.

Lue myös: Poliisi vahvistaa: Oppilaan nauhoite johti islam-protestiin Vesalan koululla

”Ihan väärään osoitteeseen menee”

Rehtorin mukaan mielenosoituksen osalta poliisin ja kaupungin turvallisuusorganisaation kanssa tehdään yhteistyötä ja henkilökunnan kanssa on keskusteltu. Lisäksi vanhemmille lähti tiedote aamulla ja oppilaille on kerrottu protestista aamupäivän oppitunneilla. Moni vanhempi ehti ottaa yhteyttä ja kysyä, onko koulussa huomattu valmisteilla oleva protesti.

Juvonen ihmettelee mielenilmausta, joka kohdistuu koulun 1–9-luokkalaisiin lapsiin. Lisäksi vieressä on päiväkoti.

–Ihan täysin väärään osoitteeseen menee.

Rehtorin mukaan Vesalan koulun oppilaista noin 40 prosenttia tulee perheistä, joiden vanhemmista vähintään toisella on jonkinlaista ulkomaalaistaustaa. Lähtökohtana on tänäänkin mahdollisimman tavallinen koulupäivä.

–Tämähän on oppilaille stressaava tilanne, koska sehän kohdistuu nyt oppilaisiin, vaikka se on ehkä suunnattu enemmän kouluun instituutiona. Jostain kumman syystä kohteeksi on nyt valikoiduttu sitten meidän koulu, Juvonen sanoo ja huomauttaa, että Kontulassa asuu yleisesti ottaen paljon maahanmuuttajia.

Juvosen mukaan poliisin riskiarvio on, ettei mitään vakavampaa ole luvassa. Myös Facebook-tapahtumasivulla puhutaan rauhanomaisesta mielenilmauksesta.

–Koulualueelle heillä ei ole asiaa.

Lue myös: Poliisi vahvistaa: Oppilaan nauhoite johti islam-protestiin Vesalan koululla

Päivitetty klo 16:17 Suomi ensin -yhdistyksen lähettämän tiedotteen pohjalta: yhdistyksen hallitus sanoutuu irti protestin järjestäjästä.

Päivitys 1.6. klo 14.58: mielenosoittajien käyttämä käsite islamisaatio merkitty jutun alussa lainausmerkkeihin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

SukassaKus .

Ei näköjään opettaja ole tietoinen mitä on koulussansa tapahtunut.
Ottakaa vastuu opettajat ja lehtori, onko se oikein että moni suomalaisoppilas pelkää koulussanne kuollakseen kun islamistioppilaat hakkaa joka päivä, koulun puuttumatta tilanteeseen, ja kyllä, tiedä että tapauksesta on rikoilmaoitus tehty jo aikoja sitten, ja toivon että tilanne olisi hiukan rauhoittunut koulullanne, tosin, suomalainen joutui taas väistymään islamin edessä ja vaihtamaan koulua, joten älä kuule opettaja ihmettele jos kaikki ei oikein toimintaanne hyväksy.

SukassaKus .

No, älä minulta kysy, en kuulu enkä kannata tuota SE-ryhmää.
Ehkä tarkoituksena oli opettajille sekä lehtorille näin esittää että toiminta on koulunjohdolla täysin ala-arvoista kun islamistit hyppii miten haluaa eikä koulu puutu mitenkään asiaan.

Arto Brummer

Sinä et taasen näemmä ole tietoinen että kyseessä on täysin eri koulu, tuo kiusaamistapaus tapahtui Espoossa eikä Konalassa. Kannattaisi ehkä ottaaa faktat haltuun eikä möyhötä mitä sattuu. Sama kehoitus kyllä koskee tätäkin tapausta, aamunavauksesta aletaan levittää jotain omituista tarinaa että koululla harrastettaisiin "islamisaatiota" ja soitettaisiin jotain rukouskutsuja jatkuvasti. Onko nyt tosiaan niin että nämä maahanmuuttokriitikot katsovat että paras tapa edistää asiaansa on ihan suora propanganda ja valehtelu?

Lisäksi: Kiusaajat ovat kusipäitä, mutta jos joku oppilas on maahanmuuttajataustainen niin se ei tee hänestä "islamistia".

Gun-May Arffman

Koulun rehtorilla on Vihreän puolueen jäsenkirja, joten se selittää paljon. Suomalaiseen kouluun ei kuulu Ramadan millään lailla. Rehtori on aloittanut valehtelun, koska kokee asemansa olevan nyt uhatun, kun asiasta nousi haloo ja siitä tuli julkinen. Huvittaa nämä rasistihuutelijat , jotka tässäkin ketjussa huutelevat epäkohtaan arvosteleville ihmisille vaikka nämä rasistihuutelijat eivät millään tavalla tunne näitä kirjoittelijoita. Uuden Suomen toimittaja olisi voinut paremmin selvittää asian taustoja ja kokonaisuutta. Juttu oli yksipuolisuudessaan puolueellinen.

SukassaKus .
Vastaus kommenttiin #9

Mitenkäs sitten suhtautuisit jos oma lapsesi kävisi koulua missä muslimioppilaat hakkaa jokapäivä ja repii vaatteet ja varastaa omaisuutta, koulun tekemättä mitään asian korjaamiseksi.
Juu, tiedän kyllä että joka puolella kiusataan kouluissa oppilaita ja on kiusattu kautta historian, mutta niihin onkin koitettu edes puuttua jottenkin, ei kuten muslimioppilaiden tekemisiin ko koulussa, äläkä väitä minua rasistiksi, sinulla kun ei ole hajuakaan siitä mitä tuo nimike edes tarkoittaa.
Minua vain naurattaa ihmiset jotka huutelee: Rasisti, fasisti, natsi, osoittavat vain huutajien tyhmyyden.

Mikael Bäck
Vastaus kommenttiin #9

Te suvakit vaan olette niin sairaan tyhmiä maanpettureita. Voisitte painua sinne mihin aurinko ei paista minun puolestani. En ole rasisti vaan realisti. Sitä en siedä, että suvakit kääntää selkänsä omalle kansalle, vaan jotta nämä terroristit saadaan elätettäväksi. Eri asia sitten lasten ja naisten osalta, mutta erityisellä tarkkaavaisuudella heidänkin kohdalla. Emme kaipaa Suomeen yhtään enempää rikollisuutta, kun sitä on jo omastakin takaa.

SukassaKus .

Mitä nyt asioita hiukan tutkin, olivat kyllä monesti yrittäneet, soittivat lehtorille, ei edes vastannut, ja muutakin kautta kokeilivat saada yhteyttä haastattelun muodossa opetajilta-lehtorilta, mutta ei onnistunut, joten miten olisi onnistunut muuten asian hoito?

Mikko Rintasaari

Kiitos niin perkeleesti Sisäministeri Risikko. Ei ihme että Poliisi ei puutu mihikään, ja hyväksyy tämmöisen öyhötyksen kouluillakin. Miksikäs ei, kun sisäministerikin käy peukuttamassa ja kehumassa rasistisia mielenosoittajia keskellä Helsinkiä.

Kuvottavaa nähdä miten alas Suomi on vajonnut. Tässä ei ole paljon 100v juhlaan aihetta.

toni poutiainen
Vastaus kommenttiin #53

''Ihmisrotuja ei ole''

Lähde väitteeseen? Geneettisesti eriäviä populaatioita= Ihmisrotuja on, mutta sana rotu ihmisistä puhuttaessa on nykyisin epäkorrekti, joten sitä ei taideta tieteellisissä piireissä enää käyttää. Eli etnisyys on se nykyinen kiertotermi tuolle 'vanhentuneelle' rodulle. Ihmisrodusta puhuttaessa kaikki kuitenkin tietävät mitä sillä tarkoitetaan, vaikka lajin sisäiset geneettiset eroavaisuudet ovatkin suhteellisen pieniä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Race_(human_categorization)

''Rasismi tarkoittaa ihmisten asettamista eriarvoiseen asemaan syntyperän, kansalaisuuden, uskonnon tai etnisen taustan perusteella.''

Suomalainen Wikipediakin mainitsee vielä rasismin määritelmässä rodun yhdeksi syrjinnän aiheeksi. Etniseen taustaan sisältyy geenipoolin erilaisuudesta johtuvat fyysiset ja henkiset eroavaisuudet, joita ollaan perinteisesti pidetty rotujaottelun perustana.

Jack London

Kuinka kauan kestää kun idiootit tajuavat, että islam EI OLE uskonto? Se on teokraatinen, totalitaarinen laajennuspoliitinen inhottava kultti jolla on sotilaalinen komponentti ja joka on sivilisaation uhka ja teeskentelee olevansa uskonto.

Merja Nurmi

Kovin on tehoton kultti sitten, kun sillä on yli 1,5 miljardia kannattajaa, eikä tuon enempää tuhoa ole saanut aikaan? Tuntuu ihan hassulta, että joku aikuinen ihminen näköjään osaa lukea ja kirjoittaa, mutta ei silti tiedä yhtään mitään toiseksi suurimmasta maailmanuskonnosta.

Arto Luukkainen

"Kovin on tehoton kultti sitten, kun sillä on yli 1,5 miljardia kannattajaa, eikä tuon enempää tuhoa ole saanut aikaan? "

Kovin hassua, Merja, että aukuinen ihminen ei tiedä maailmanhistoriasta mitään. Maailmassa on 1,5 miljardia muslimia vain siksi. että islam on ollut äärimmäisen valloitushaluinen ja sotaisa ideologia. Kaikki nykyään islamilaiset maat ovat nimenomaan väkivallan avulla tehty islamilaisiksi. Intiassa yksinomaan muslimit murhasivat 100 miljoonaa hindua valloittaessaan Intian.

Mitä islamista muuten pitäisi muuten tietää? Uskontonohan se on täysin naurettava kyhäelmä, mitä tulee selväksi, kun lukee Koraanin.

SukassaKus .

Mitäpä tuohon voisi vastata, no, ehkä.
"Toivon" että lapsesi joutuu joskus vastaavaan kouluun ja joudut ise tilanteeseen missä huomaat hakkaavasi päätäsi seinään kun kukaan ei kuuntele eikä tee lapsesi hyväksi mitään ja sama islamistien käytös vain jatkuu, jatkuu ja jatkuu.
Mutta silti, en tuota tosissani toivo, en edes sinulle.

Kimmo Virtanen

Tässä taas kerran nähtiin kuinka pihalla rasistit ovat. Kymmenkunta pölvästiä syöksyy häiriköimään opetusta kesken päivän. Syynä MV roskajulkaisun juttu, jossa ei ollut päätä eikä häntää. Suomi ensin on Venäjä ensin! Siinä heidän Isämmaallisuutensa.

Jussi Laine

Miksi valehtelet tietoisesti? 1) Islamisaation vastustaminen ei ole rasismia 2) mielenosoittajia oli yli 10 3) eivät olleet lähelläkään koulua = eivät häirinneet opetusta 4) Miten Venäjä liittyy tähän. Ainoa on, että MV:n toimittelija on Lieksassa syntynyt nimeltään Janitskin. Jos olisi nimi Toropainen niin olisiko lehti salonkikelpoisempi.

Kimmo Virtanen

Mitä De Wit teki Donetskissa? Ihan selvää faktaa hänen Venäjä mielisyydestä on netti pullollaan... sekä alternative truth että real truth. Revi siitä. Lue hetki Suomi ensin sivuja ja kerro lisää rasisimista. Mielenosoittajia oli tänään ennätysmäärä - melkein kaksikymmentä. Yksi heistä tokaisi (tuliko hän ehkä järkiinsä?): "Lähdetään pois, ei täällä ole kuin me"

Kimmo Virtanen
Vastaus kommenttiin #30

Koulun tyttöoppilas kuljetti videonpätkän De Witille, joka siirsi sen samantien MV lehdelle.
Juttuhan olikin sen jälkeen valetta/yleistämistä/kiihotusta: aamunavaus, islami ym.
Kukaan koulun oppilas ei heitä sinne kutsunut!
De Wit järjesti kymmenkunta pässiä narussa paikalle saadakseen huomiota.
Koulun tyttöoppilas ja hänen skini poikaystävänsä hengailevat SE teltassa - myös yöllä. Mitä tekee peruskoululainen yöpäivistyksessä raavaiden äijien seurassa?
Enempää en hänen elämäänsä puutu, mutta olisiko tytöllä teon syynä huomionhakuisuus tuollaisessa seurassa?
Mietippä sitä aikuisena?

Musiikkiahan on käytetty aina kouluissa esim. aamunavauksissa. Se voi olla Michael Jacksonia, Miles Davisia, rock, jazz, blues, worldmusic. Melkein kaikki musiikkikulttuuurihan pohjautuu mustaan musiikkiin.
Sinäkin istuisit maakuopassa puhaltelemassa tuohipilliin ilman sitä kulttuuria.

Jani Lassila

Mielestäni tuosta Ramadanin alkamisen kunniaksi järjestetystä Vesalan koulun monikulttuurisesta aamunavauksesta voisi tehdä erillisen uutisen, koska sitä voi perustellusti kyseenalaistaa vaikka ei olisikaan rasisti.

Tilaisuudessa siis julistettiin resitoimalla Koraania ääneen koulun kovaäänisistä. Koulun rehtorien lausuntojen ja muiden julkisuudessa olleiden tietojen valossa tilaisuuden ajaksi ei oltu kuitenkaan varattu eri vakaumuksen omaaville oppilaille muuta ohjelmaa, jos he eivät halua osallistua kyseiseen uskonnonharjoittamiseen, vaikka Suomen perustuslain valossa näin pitäisi toimia. Jotta tämä käytännössä toteutuisi parhaalla mahdollisella tavalla, oppilaita ja heidän vanhempiaan pitäisi lisäksi tarvittaessa informoida tilaisuuksien luonteesta jo etukäteen, koska oppilaalla tulisi olla oikeus jättäytyä pois kaikista aamunavauksista, jos tilaisuuksien luonne ei ole etukäteen selvillä. Tästä löytyy tietoa mm. Vapaa-ajattelijoiden sivuilta koulujen päivänavauksia koskien ja erityisesti siellä on korostettu sitä, että vaihtoehtoisen toiminnan pitäisi olla uskonnollisen julistamisen ulottumattomissa (mikä on sangen vaikeaa, jos sitä kuulutetaan koulun kovaäänisistä).

Koulun rehtorin mukaan kovaäänisestä esitettävä koraanin resitaatio ei ole uskonnon harjoittamista vaan tapakulttuuria, koska julistettu kohta ei ollut rukouskutsu. Koraanin pätkien resitoiminen moskeijoiden ulkopuolella voi olla etupainotteisesti tapakulttuuria maissa, joissa uskonto on muutoinkin läsnä kaikkialla, mutta sellaisessa maallistuneessa maassa kuin Suomessa perustuslaki asettaa tiukat rajat kaikenlaiseen uskonnon harjoittamiseen kouluissa, vaikka se tehtäisiin tapakulttuurin nimissä. Monikulttuurisuus tarkoita monilakisuutta, Suomessa mennään Suomen perustuslain mukaan.

Rehtorin kannattaisi vain myöntää virheensä, varsinkin kun se on johtanut tällaiseen mielenilmaukseen. Ymmärtäisin jos aamunavauksen vetäjä olisi poikennut sovitusta ja ryhtynyt julistamaan uskontoaan, mutta sooloilusta ei voi olla kyse silloin kun koraania resitoidaan koulun kovaäänisistä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4iv%C3%A4navaus

Jani Lassila

Sinäpä et oppilaiden puolesta määrittele, mikä on heille sellaista uskonnollista toimintaa, johon he eivät vakaumuksellisista syistä halua osallistua. Suomessa ei ole koulupakkoa vaan oppivelvollisuus, joka tarkoittaa sitä ettei oppilaiden ole pakko osallistua vakaumuksensa vastaisiin tilaisuuksiin varsinaisen opetuksen ulkopuolella (esimerkiksi aamunavaukset ja päättöjuhlat). Tässä tapauksessa kyse ei ollut opetuksesta vaan aamunavauksesta. Perustuslain takaaman uskonnonvapauden takia koululla on kuitenkin asiaan liittyviä velvoitteita, nimittäin velvollisuus varmistaa, että oppilas ei joudu osallistumaan oman vakaumuksensa vastaiseen toimintaan. Lisäksi koulun tulee varata niille oppilaille korvaavaa ohjelmaa, jotka eivät tilaisuuteen halua osallistua tai joiden vanhemmat sen kieltävät, koska muutoin koulu syyllistyy syrjintään asettamalla heidät muita huonompaan asemaan (ja päättöjuhlien kohdalla on kyseenalaista, onko sellaisen vaihtoehtoisen toiminnan järjestäminen ylipäätään mahdollista, joka mielekkäästi korvaisi päättöjuhlista pois jäämisen - siksipä koulun pitäisi neuvotella etukäteen oppilaiden vanhempien kanssa, jotta päättöjuhla olisi kaikille soveltuva eikä ketään asetettaisi muita huonompaan asemaan vakaumuksensa takia).

On varsin selvää, että monet kokevat koraanin resitoimisen uskonnolliseksi toiminnaksi samalla tavoin kuin vaikkapa tooran resitoimisen tai virsien veisuun, vaikka esityksen motiivi olisikin ei-uskonnollinen. Varsin monet myös kokevat pelkästään julistuksen kuuntelemisen osallistumiseksi uskonnon harjoittamiseen, vaikka eivät joutuisi itse mitään tekemäänkään. Esityksen pituus vaikuttanee osaltaan siihen miten tilaisuus koetaan, tässä tapauksessa se kyse ei ollut parin sekunnin näytteestä vaan esitys kesti ainakin 45 sekuntia. Perustuslain nykytulkinnan valossa oppilaalle tulee varata muuta ohjelmaa, ellei rehtori halua saada valitusryöppyä niskaansa oppilaiden uskonnollisten oikeuksien polkemisesta.

Mitä tulee oppivelvollisuuteen, myös siinä on otettu huomioon perustuslaillinen uskonnonvapaus, vaikkakin tämän oikeuden toteuttamisessa on ongelmia. Nykyasetusten mukaan uskonnolliseen yhdyskuntaan kuuluva oppilas osallistuu oman uskontonsa opetukseen. Jos hänen oman uskontonsa opetusta ei järjestetä, voi hän opiskella elämänkatsomustietoa vanhempien pyynnöstä. Ongelmalliseksi käytännön tekee se, ettei oppilas voi itse määritellä omaa uskontokuntaansa ennen kuin täyttää 18 vuotta. Uskonnontuntien ulkopuolella järjestettävän opetuksen tulisi olla uskonnollisesti mahdollisimman neutraalia; esimerkiksi mainitsemallasi musiikintunnilla on syytä välttää uskonnollisia lauluja, koska uskonnon tuputtamisesta johtuvat uskonnonvapauden ja oppivelvollisuuden väliset konfliktitilanteet eivät mitenkään edesauta perusopetuksen toteutumista. Kaikille yhteinen opetussuunnitelma perustuu tutkittuun tietoon ja tiettyihin eettisiin perusarvoihin, ja sen toteuttaminen perustuu oppilaiden sekä vanhempien tarpeiden kuuntelemiseen sekä tarpeettomien konfliktien välttämiseen.

Maalliselta kannalta kyse on useimmiten pääasiassa siitä, minkälainen signaali halutaan antaa muille. Kyse ei ole siitä, että kyseisen uskonnon harjoittamiseen osallistuminen olisi oppilaalle itselleen välttämättä erityisesti haitaksi, vaan siitä että halutaan selkeästi irtisanoutua kyseisestä toiminnasta. Viestittää, ettei allekirjoita kyseistä uskontoa tai uskontoja ylipäätään ja erityisesti sen kielteisiä puolia (kuten fundamentalistisia suuntauksia). Tai viestittää, ettei koulun instituutiona tulisi tarjota tukea uskonnoille tai altistaa lapsia uskonnollisille vaikutteille.

Jani Lassila

Lisään vielä, että rasistien videolla haastateltiin ainakin neljää oppilasta, jotka eivät nähtävästi olisi halunneet osallistua uskonnon harjoittamiseen. Eli rehtori on väärässä siinä, ettei tämä asia olisi oppilaita puhuttanut. Ja vaikka ei olisikaan aiheuttanut, oppilaiden vakaumukselliset perusoikeudet olisi silti pitänyt turvata paremmin, jos edes osa tilaisuudesta sisältää uskonnon harjoittamista (olipa uskonnon harjoittamista sisältävä osuus irroitettu asiayhteydestään tai ei).

Tapio Meriluoto

Rehtori selvästikään ei ole tehtäviensä tasalla, ja yrittää nyt jälkeenpäin paikata töppäilyjään turvautumalla valehtelemiseen.

Valehtelua edustaa tuo täysin hatusta vedetty väite, jonka mukaan asia ei olisi muka herättnänyt keskustelua oppilaiden keskuudessa. Väitehän on täysin absurdi, ja täysin totuudenvastainen.

Kimmo Virtanen

Koulun tyttöoppilas kuljetti videonpätkän De Witille, joka siirsi sen samantien MV lehdelle.
Juttuhan olikin sen jälkeen valetta/yleistämistä/kiihotusta: aamunavaus, islami ym.
Kukaan koulun oppilas ei heitä sinne kutsunut!
De Wit järjesti kymmenkunta pässiä narussa paikalle saadakseen huomiota.
Koulun tyttöoppilas ja hänen skini poikaystävänsä hengailevat SE teltassa - myös yöllä. Mitä tekee peruskoululainen yöpäivistyksessä raavaiden äijien seurassa?
Enempää en hänen elämäänsä puutu, mutta olisiko tytöllä teon syynä huomionhakuisuus tuollaisessa seurassa?
Mietippä sitä aikuisena?

Musiikkiahan on käytetty aina kouluissa esim. aamunavauksissa. Se voi olla Michael Jacksonia, Miles Davisia, rock, jazz, blues, worldmusic. Melkein kaikki musiikkikulttuuurihan pohjautuu mustaan musiikkiin.
Sinäkin istuisit maakuopassa puhaltelemassa tuohipilliin ilman sitä kulttuuria.

Jani Lassila

Koraanin julistaminen resitoimalla - vaikkapa sitten osana muilta osin ei-uskonnollista aamunavausta - on kylläkin helppo kokea uskonnolliseksi toiminnaksi, ei kulttuuritoiminnaksi. Ja uskonnon julistaminen koskettaa puolestaan Perustuslain takaamaa uskonnonvapautta - alaikäisellekin tulee varata mahdollisuus jättäytyä pois sellaisista uskonnollisista tilaisuuksista, joita he eivät allekirjoita tai joihin osallistuminen on huoltajan taholta kielletty.

Jukka Alaspää

Eikö kuplassa olijat tiedä 70 luvulla Tampereen koulututkimusta,missä tutkittiin sosialismin edistämistä lasten koulun kautta.

Tänä päivänä eri ministeriöt ovat antaneet opetukseen rahaa suvaitsevuuden edistämiseen.

Kupla on vain uusissa vaatteissa.

Panu Saarela

Mistähän mahtaa johtua, ettei "SukassaKus" kirjoita omalla nimellään, naamasta puhumattakaan? Vastaus on pääteltävissä hänen teksteistään.

Yhden valheen hän jo joutui myöntämään: hän oli "erehtynyt" koulusta, jossa väitti muslimien syyllistyneen hirveyksiin. Hän kiistää myös kuuluvansa tai kannattavansa SE-ryhmää, mutta myötäilee sitä kaikessa ja kirjoittaa täsmälleen samaa rasistista roskaa. Samoin hän tuntuu tarkalleen tietävän, mitä SE-ryhmän jäsenet ovat tapaukseen liittyen tehneet, esimerkiksi soittaneet jollekin lehtorille, joka "ei edes vastannut" (en muuten minäkään vastaa kaikkiin tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin).

Niin hyvää sisäpiiritietoa (tai ainakin väitteitä) tuntuu kuitenkin olevan, että herää vahva epäily kyseiseen porukkaan kuulumisesta. Valehteleminen oman agendan (rasismin) edistämiseksi ei ole ongelma sen enempää SE-liikkeelle kuin mainitulle nimimerkillekään. He ovat fundamentalistisuudessaan suomalainen vastine Isis-liikkeelle ja talibaneille. Sama p-ka eri paketissa.

SukassaKus .

Kaikki kun ei vain kuulu niihin jotka haluaa kaiken levittää itestään pitkin nettiä.
Kiristä nyt hiukan kuule foliohattusi, ei voi enää naurettavampaa väittää olla että kuuluisin Se-ryhmään joka on myötähäpeän kulkue.
Ja vaikka en kuulue enkä ainakaan kannata SE-ryhmää on aika sairasta silti väittää noita samaksi mitä isis on, jos noin tee, paljastit kyllä kuka ja mikä aatteeltasi olet.
Ja minä en tietoisesti valehdellut, en vain paljoa kiinnittänyt huomiota kun netistä lueskelin, ja sekoitin ko koulun toiseen, myönnän aina jos olen väärästä asiasta kirjoittanut, kuten teinkin.
Ps, etkö tiedä miten tietojasi voidaan netissä kavaltaa?
Varma tapa on levittää oma nimensä ja naamansa nettiin, voit olla varma että jossain vaiheessa sitä joku rikollinen tulee hyödyntämään.

Panu Saarela

Sillä ei ole olennaista merkitystä, kuulutko Se-ryhmään vai et, koska, kuten kirjoitin, tekstisi ovat samaa rasistista soopaa. Vai tulee rikolliset hyödyntämään ihmisiä, joiden nimi ja naama on netissä. Osaat olla naiivi: tiedätkö kuinka monta ihmistä on Facebookissa, nimen ja naaman kanssa? Kuinka moni heistä on joutunut sen takia rikoksen uhriksi, "kavalletuksi"? :D Voisitko keksiä jonkun uskottavamman verukkeen sille, ettet kehtaa naamaasi julkaista rasististen tekstiesi yhteydessä?

Jostain syystä et myöskään halunnut kertoa, mihin sisäpiiritietosi (siis väitteesi) SE-ryhmän toimista perustuvat, jos ja kun et siihen kuulu vaan suorastaan halveksit sitä?

Mentaliteetiltaan SE-ryhmä, samoin kuin sinä, on Isis-järjestön kopio. Kuten sanoin: sama p-ka (viha ja hybris) eri paketissa.

Pirjo Tolonen

Koraanin opetus pois Suomalaisista kouluista, ei KUULU sinne! Eikö tarkoitus olekaan sopeuttaa heitä (mamuja) suomalaiseen kulttuuriin. Islam ei ole uskonto, se on väkivaltainen ideologia, naisia ja lapsia sortava. Islam ei hyväksy mitään muuta "uskontoa" kuin omansa. He eivät tule sopeutumaan Kristittyihin maihin koskaan, vaan tappavat jo kristittyjä muissa maissa. Egyptissä viimeviikolla tappoivat yli 20 lasta.

Jussi Laine

Suomalaiset ovat niin tyhmiä etteivät ne ymmärrä ja usko historiaa . Aina pitää olla niitä jotka kuvittelevat omiaan. 70-80-lukujen suomettumisvuosina meillä oli paljon niitä jotka korostivat Neuvostoliiton erinomaisuutta. Tämän päivän suvakit ovat samlla tavalla aivopesun uhreja mutta eivät onnettomat sitä tajua.

Juha Mäki-Ketelä

Kokoavasti todeten suosittelen monelle täällä(kin) öyhöttävälle jonkun kivan harrastuksen aloittamista. Sillä saa ajatukset pois mieltä järkyttävistä ja päätä sekoittavista ajatuksista jonkin positiivisemman aiheen piiriin. Erityisesti suosittelen liikuntaharrastusta, se on yleensä kokonaisvaltaisesti eheyttävää puuhaa.

Myös työelämään hakeutuminen helpottaa usein. Kun tekee pitkän työpäivän, ei enää hirveästi ole paukkuja öyhöttää jostain koulujen aamunavauksista tai hakeutua joidenkin pölkkypäiden kanssa marsseille.

Jaakko Paasonen

Ota iisisti,kato tollanen lässytys alkaa jo naurattaa,varsinkin kaikkia oikeasti töissä käyviä Suomalaisia.
Tuollaista skeidaa kirjoittaa vain vastuuton typerys,joka ei tiedä todellisestaa työelämästä ja /tai politiikasta mitään.