Tiistai 21.5.2019

Kansanedustaja keksi gallupluvuista: Vihreät + RKP = Pääministeri v. 2019

Luotu: 
8.6.2017 14:07
  • Kuva: Pasi Liesimaa
    Kuva
    RKP:n Eva Biaudet katsoo, että vihreät ja RKP voisivat yhdessä tavoitella pääministerin salkkua eduskuntavaaleissa.
|

Vihreät ja RKP voisivat yhdessä tavoitella jo pääministerin salkkua, pohtii kansanedustaja Eva Biaudet (r.). Hän korostaa Uudelle Suomelle, ettei hän ole ehdottanut asiaa vielä missään vaan pohdiskelee asiaa Ylen tuoreiden kannatuslukujen valossa.

–Se oli minulle upea ajatus, kun niin lähellä oleva puolue poliittisella kartalla kasvaa näin vahvasti, että voisi olla myös sellainen yhteistyökuvio, Biaudet toteaa.

–Monessa kysymyksessä meidän ajatuksemme ovat hyvin yhteneväisiä, jos ajattelee sellaisia isoja kysymyksiä kuten EU-politiikka tai varsinkin tässä ajassa maahanmuuttopolitiikka ja ihmisoikeudet.

Kesäkuun puoluekannatusmittauksessa puolueilla oli yhteensä 19,9 prosentin kannatus, kun vihreitä kannatti 15,1 prosenttia ja RKP:tä 4,8 prosenttia kyselyyn vastanneista. Kyselyyn haasteltiin noin 2 900 mannersuomalaista ja kantansa ilmoitti 60,7 prosenttia vastaajista.

–Olisimme yhdessä iso tekijä. Emme olisi mitenkään enää marginaalissa ja pieniä. Niin miksi ei? Tämä ei ole mitenkään loppuun saakka mietitty, mutta minusta kannattaa pitää avoin mieli, Biaudet sanoo.

–Ensi vaalikaudella RKP:n kannatus voisi olla jo yli 5 prosenttia ja vihreillä oli jo nyt yli 15 prosenttia.

Yhteistyön tarkkaa muotoa Biaudet ei ole harkinnut. Perinteistä vaaliliittoa hän pitää kuitenkin parempana mallina kuin Ruotsin mallin mukaisia blokkivaaleja.

–En tiedä, olenko hirveän ihastunut periaatteellisella tasolla mihinkään blokkivaaleihin. Mutta minusta pitää hakea yhteistyötä ja yhteistyökumppaneita silloin kuin se on mahdollista.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

SukassaKus .

Kyllä, kyllä, yes.. Lämmittäkää vain lisää, saatte takuulla sisällisotalangan syttymään noilla ajatuksilla.
"biodeevessa" voisi hypätä helvettiin politiikasta, lähempänä tuon työkuvaa voisi olla kapakan vessojen nuoleminen puhtaaksi.

Raimo Ilaskivi

19,9 prosenttia heillä ja 80,1 prosenttia muilla. Eiköhän siitä toisesta ryhmittymästä, joka on mahtava enemmistö, pääministerikin löydy - kuten löytyi kunnallisvaaleissa Helsingille pormestari! Mutta mielenkiintoista pohdintaa kuitenkin, realismi on sitten ihan eri asia.

Eero Nevalainen

Aika pelottava ajatus, kun mukaan lasketaan se ääneen lausumaton juttu minkä takia Biaudet itse alun perinkin on siinä puolueessa missä on. Valitettavasti monet vihreät suhtautuvat siihen asiaan siten, että "ei sillä ole niin väliä", jolloin se RKP-segmentti saisi ilmeisesti täysin vapaat kädet puuhata omassa intressikysymyksessään mitä ikinä vain huvittaa.

Pasi Salmi

Ei tässä immeiset ole mitään hätää. Sipilä on luvannut jo jatkaa pääministerinä ja käännyttää kaikki lestaadiolaisiksi. Ottaa kaste vastaan...älkäätte empikö. Ja Orpo-poika kyselee vielä mitä mieltä Aila-täti on Turuss.