Tiistai 18.6.2019

Jussi Halla-aho vastaa Petteri Orpolle: ”Perussuomalaiset menee tällä linjalla”

Luotu: 
10.6.2017 15:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-aho sanoo, ettei ole kuullut Juha Sipilästä tai Petteri Orposta vielä mitään.
|

Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo, ettei ole vielä keskustellut keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän tai kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon kanssa.

-En ole kuullut heistä mitään, Halla-aho sanoi Uudelle Suomelle.

Petteri Orpo sanoi Halla-ahon valinnan jälkeen Verkkouutisille, ettei perussuomalaiset ole sama puolue kuin ennen.

–Nyt tilanne on se, että emme tiedä, onko hallituksessa takuumiestä perussuomalaisten osalta esimerkiksi edellä mainitun kirjauksen osalta. Mielessäni on paljon avoimia kysymyksiä, joita on noussut esiin muun muassa perussuomalaisten puheenjohtajakamppailun aikana ja myös aiemmin, Orpo kommentoi.

Halla-aho vastaa, että perussuomalaiset on erilainen puolue nyt, koska puheenjohtaja on uusi.

–Perussuomalaiset on tietenkin siinä mielessä erilainen puolue, että sillä on uusi puheenjohtaja. Mutta meillä on edelleen sama kenttä ja kenttä on valinnut sen linjan, mitä minä edustan, joten perussuomalaiset menee tällä linjalla.

Orpo linjasi Verkkouutisille, että kokoomus voi olla vain sellaisessa hallituksessa, joka nojautuu kestäviin ja hyviin länsimaisiin arvoihin. 

–Sellaisia ovat esimerkiksi jokaisen ihmisen luovuttamattomat ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaate.

Oppositiopuolue vihreiden ensi viikonloppuna eroava puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö sanoo, että Halla-ahon valinta ravistelee Suomea.

–Nyt testataan sitä, ovatko kokoomus ja keskusta hylkäämässä vain vallassa pysyäkseen suvaitsevaisen ja tasa-arvoa tavoittelevan aateperintönsä kokonaan. Halla-ahon linjaa edustava perussuomalainen puolue on jatkossa vain yhden asian liike: ihmisiä jakavaa, Suomen kansainvälistä asemaa sulkevaa ja vähemmistöjen asemaa heikentävää politiikkaa ajava puolue. Suomella ei ole varaa siihen, että tällainen puolue on hallitusvastuussa, Niinistö sanoi.

–Se heikentäisi ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä Suomessa. Vastuu Suomen suunnalle on nyt ministerien Sipilän ja Orpon käsissä. Kyseessä on enemmän kuin yhden hallituksen kohtalo, hän jatkoi.

Aikaisemmin lauantaina vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaati jo uusia vaaleja Halla-ahon valinnan vuoksi. Myös SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma arvioi hallituksen lähtölaskennan alkaneen.

Pääministeri Juha Sipilä ei toistaiseksi ole kommentoinut Halla-ahon valintaa.

Hallituspuolueiden kolmen puheenjohtajan trio on koolla maanantaina aamupäivällä pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Lue myös:

Ensireaktiot Halla-ahon valintaan: ”Uusien vaalien paikka”

Näkökulma: Halla-aho heitettävä heti ulos vallan ytimestä

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Nyt jokainen puoluepamppu päästelee omia aivopierujaan. Vaikka mitään ihmeempää ei ole vielä tapahtunutkaan.
Kepulle kyllä sopii persut tällaisenaan. Silloin he saavat parhaiten vietyä läpi omia, Suomea vahingoittavia, tavoitteitaan.

Mikko Toivonen

Olen kyllä sitä mieltä minäkin, että Orpon kommentit, kuten eräiden muidenkin olivat nyt Donald Trump Jr. tasoisia eli kokolailla rationaalin ja suhteellisen harkinnan ja tilannetajun ulkopuolella. Kehtaisin kommentoida, että Orpo parka!
Toisaalta olenkin Ilaskiven linjoilla!

Oiva Luosujarvi

Jos noudatetaan Hallituksen julistamaa ohjelmaa, niin mikä on sitten hallituksessa ongelmana ?

Hallitus itse linjasi 80 kohtaisen ohjelman, joka koskee pakolaisia ja maahanmuuttoa.
Kokoomus lipesi sovitusta hallitusohjelmasta, kun hyväksyi pakolaisten vastaanottamisen muista eu-valtioista. Se oli vastoin hallitusohjelmaa.

Ei yksi mies ole puolue ja nyt vain puolueenjohtaja vaihtuu. Eduskunta ei vaihdu samalla kertaa.
Outoa on tässä episodissa se, että kysyttäessä muiden puolueiden kannattajilta, kenet he haluavat Perus-suomalaisten puheenjohtajaksi. Mitä asiaa on kysyä vihervasemmistolta tai kokoomukselta, kuka olisi parhain puheenjohtaja?
Sama kuin kysyisi ruotsalaisilta, kuka pitäisi valita Suomen presidentiksi ensi kerralla vaaleissa. Eihän ruotsalaiset äänestä Suomen vaaleissa.

Nyt vaan hallitus noudattamaan hallitusohjelmaa ja asia on kunnossa.

Aarto Määttä

Tämänpäivän puhjoht valinta perussuomalaisissa todistaa sen että painostamalla ei voiteta mitään. Tavallisen sivistyneen työtä tekevän jäsenistön päätökset äänestämällä on toteutuneet ja se kuvastaa tarvetta tavallisen kansalaisen näkökulmasta muutosta eliitin eriarvoistavaan hallinto käyttäytymiseen. Toivottavasti perussuomalaiset saavat tulevaisuudessa kehityksen kulkemaan tasa arvoisenpaan suuntaan ja uskonnot poies valtion ja kuntien hallinnosta joissa turvataan yksittäisten ihmisten toimeentulo ja tuloerojen kohtuullistaminen jossa heikonpikin yksilö tulee toimeen.