Keskiviikko 16.1.2019

Perussuomalaisista pian uusia ministereitä? – Halla-aho: ”Mielessä saattaa olla vaikka mitä nimiä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.6.2017 19:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-aho piti lauantai-iltana tiedotustilaisuuden Jyväskylän puoluekokouksessa.
|
Perussuomalaisten vastavalittu puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että puolueen ministerien kierrätykselle on perusteita ja vihjaa, että hänellä on mielessään nimiä uusiksi perussuomalaisiksi ministereiksi. 
 
–Mielessä saattaa olla vaikka mitä, mutta nimiä en sano ääneen.
 
–Pyrin sulassa sovussa keskustelemaan asiasta niin asianomaisten henkilöiden kuin eduskuntaryhmäni ja puoluehallituksen kanssa, Halla-aho toteaa.
 
Itse hän ei kuitenkaan halua ministeriksi. Halla-aho toisti jälleen toiveensa, että entinen puolueen puheenjohtaja Timo Soini astuisi syrjään ulkoministerin tehtävästä. Tätäkään tehtävää Halla-aho ei siis aio ottaa, mutta haluaa vahasti vaikuttaa Soinin seuraajan valintaan.
 
–Katson, että minulla on hyvin vahva sana sanottavana siihen, kuka tässä tehtävässä [ulkoministeri] on. 
 
Tiedotustilaisuudessaan Halla-aho korosti toivovansa, että hänen vastaehdokkaansa, kulttuuri- ja EU-ministeri Sampo Terho jatkaisi puolueen kannalta keskeisissä tehtävissä. Terho nostettiin ministeriksi huhti-toukokuun vaihteessa. Tätä ennen hän toimi eduskuntaryhmän puheenjohtajana.
 
–Toivon ihan puolueen eheydenkin vuoksi, että Sampo Terho on motivoitunut jatkamaan keskeisissä tehtävissä tässä puolueessa. Hän on eduskunnassa erittäin vahvalla kansalaisten antamalla mandaatilla. En osaa, enkä halua tässä vaiheessa vastata tämän tarkemmin siihen kysymykseen, että minkälaista roolia olen mahdollisesti itse ajatellut Sampo Terholle tai kenellekään muullekaan.
 
Todennäköisestä ministerikierrätyksestä puhuttaessa Halla-aho korosti toistuvasti, että päätökset tehdään ”päättävien elinten” kesken. Tähän saattaa tulla muutos jo huomenna sunnuntaina, kun puoluekokous äänestää sääntömuutoksesta, jonka mukaan ministerivalinnat tekisi puoluehallitus yhdessä eduskuntaryhmän kanssa.
 
–Minun mielestäni on luontevaa, että ministerivalinnoista päättävien elinten kanssa – eli mahdollisten sääntöuudistusten jälkeen puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kanssa – käydään keskustelu siitä, onko tarvetta pohtia uudelleen ministerinimityksiä. Mielestäni perusteita siihen on.
 
Halla-aho kuitenkin korosti, että puolustusministeri Jussi Niinistö nauttii laajaa kannatusta perussuomalaisen kentän keskuudessa.

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: