Keskiviikko 26.6.2019

Nuiva jytky on valmis: Perussuomalaisten johtoon pelkkiä ”halla-aholaisia”

Luotu: 
10.6.2017 19:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Niin sanotut halla-aholaiset hallitsevat jatkossa perussuomalaisia. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Juho Eerola, joka oli tuoreen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon suosikki tehtävään. Toiseksi varpauheenjohtajaksi varmistui aiemmin Teuvo Hakkarainen ja ensimmäiseksi Laura Huhtasaari.

Eerola sai ylivoimaisen äänivyöryn: Hän tuli valituksi 488 äänellä ja sai 54,59 prosenttia äänistä. Kisa päättyi siis jo ensimmäiseen kierrokseen. Toiseksi tullut kansanedustaja Ville Tavio sai 105 ääntä.

Tämä tarkoittaa, että soinilainen aika kääntyy perussuomalaisissa vahvasti halla-aholaiseen aikaan. Myös puoluesihteeriksi valittu Riikka Slunga-Poutsalo on allekirjoittanut aikanaan niin sanotun nuivan manifestin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Tästä on siis todella tulossa mielenkiintoa poliittiseen elämään.
Tämän johdon kokonaisvaltaisen vaihtumisen jälkeen taitaa olla perusteltua sanoa, että uusi puolue on syntynyt.
Elämme todella poliittisesti mielenkiintoisia hetkiä.
Emme ainoastaan uusiutuneen persupuolueen vuoksi vaan myös siksi että vanhat tomuiset puolueet pölisevät homeissaan tällä hetkellä ja joutuvat turvautumaan jopa niinkin kaukaiseen asiaan kuin ajatteluun.

SukassaKus .

Kysyn ihan tosissani nyt kaikilta valittajilta jotka ei sulata uusiutuvaa persujen rintamaa, olisiko sisällissota sitten ollut teistä parempi vaihtoehto? Sillä se on tulossa jossainvaiheessa, nyt ehkä ei ihan niin nopeasti mikäli persut alkaa pitämään viimeinkin Suomalaisten puolia tässä maassa.

Panu Saarela

Unelmointisi sisällissodasta kuvaa hyvin sitä kuinka totaalisesti te halla-aholaiset elätte ikiomassa todellisuudessanne - ja luulette vielä olevanne suuria sankareita. Aivan kuten muutama Vastarintaliikkeen uusnatsi, aivan kuten Isisin fanaatikot. Jos ette tykkää meistä, niin ruvetaan sotimaan! Vain me valveutuneet sankarit turvaamme sivilisaatiomme tulevaisuuden!

SukassaKus .

Ja hyvin menee sillä rintamalla, isis saastat vaeltaa Suomessa vapaana, laittomat maahantulleet mellastaa miten haluaa, ja sinä luulet että ison osa Suomalisita ajattelee kuten sinä, elät unissassi.
Suvustani lähes jokainen on ollut sodassa, ite olen sukujuuriltani Karjalasta, ja tuollainen perkeleen suvakki kusipää on samaa kastia kun aikoinaan oli punikit, varmaan tiedät mite heille kävi, sama odottaa kaltaisasi ajattelijoita jotka pitää suomen islamin alla.

SukassaKus .
Vastaus kommenttiin #11

Lisäys vielä, vai että "sankarit" suvakit on suomen pohjasakkaa, teitä näkee Helsingissä laittomien leirin lähellä, tulette kännissä vittuilemaan ja käytte kiinni ilman mitän syytä, ja kun saatte turpaanne, ei ole edes sen verran miestä että nielisitte sen, ei, te soitatte poliisille ja väitätte suvakkityyliin että olette täysin syyllisiä.

Pekka Hovatov

Näyttää siltä että suvakkeja vituttaa ihan kunnolla demokraattiset ja rehelliset vaalit, joita suvakit eivät päässeet käpälöimään tapojensa mukaisesti, sekä vaaleilla valittu puoluejohto, hyvä niin. BUAAAA, BUAAAA!!!

Panu Saarela

Ensinnäkin me "suvakit" olemme hyvin tyytyväisiä Halla-ahon valintaan: nyt rasistinen puolue ei enää peittele todellista luonnettaan, kuten tapahtui Soinin johdolla.

Toiseksi kysyn, että mitähän vaaleja "suvakit ovat tapansa mukaan käpälöineet"? Voitko antaa edes yhden esimerkin? Ovatko he äänestäneet jossain vaaleissa ilman äänioikeutta vai mitä mahdat tarkoittaa? Vai heitätkö halla-aholaisten tyyliin nimimerkin takaa perusteetonta läppää?

Marja-Liisa Kalkela

Persutkin herää huomaamaan että 39 persujen eduskuntaryhmällä ei eduskunnassa päätetä mistään .Kun vastassa on 161 kansanedustajan enemmistö.
7 muuta puoluetta. Kepu,kok,Sdp,Rkp,Vihr,krst,vas.
EU 26 muuta Eu-maata ja yli 700 meppiä.
(Jk.Ruotsidemokraatit= Ruotsi ei kuulu rahaliitto Emuun /euro. Eikä Britit .Niillä on omavaluutta .Joten PS haihattelijoiden vaalivedätys. )

Sakari Saarilahti

Yllättävän helposti onnistui puoluejohdon vaihto halla-aholaisiin. Käytännössä puolue on muuttunut Soinin linjalta kokonaan uuteen asentoon. Miten hyvin mahtoi puoluekokouksen äänestystulos vastata koko kentän mielipidettä?

Hieman huvittavaltakin vaikuttaa uuden puoluejohdon kokoonpano; puheenjohtaja, fil.tri Halla-aho, yhdessä puolueen toisen varapuheenjohtajan, sahuri Teuvo Hakkaraisen kanssa visioimassa puolueen yhteistä linjaa?

Hallitus on kieltämättä uudessa tilanteessa täysin toimintakyvytön. Uudet eduskuntavaalit olisivat ainoa realistinen ulospääsy mahdottomaan tilanteeseen ja samalla tulisi mittautettua Perussuomalaisten uuden johdon kannatus puolueen perinteisten kannattajien keskuudessa.

Veli-Pekka Moisalo

Halla-ahon voiton sinetöi vain muutamia viikkoja aikaisemmin persujen hyväksymä hallintarekisterilaki. Kaj Turunen osoitti vertaansa vailla olevaa poliittisen pelisilmän puutetta hyppäämällä kokoomuksen asiamieheksi ja puolustamalla sitä aggressiivisesti julkisuudessa. Suurin osa oman puolueen kavahti asiaa, vaikka sitä miten selitti. Moka meni terholaisten piikkiin.

Juha Uotinen

Nuiva tarkoittaa: kylmäkiskoinen, penseä, nyrpeä ja tyly. Nuiva voi olla ilme, asenne tai käsitys. Nyt on otettu käyttöön nuiva pelkästään tarkoittamaan suhtautumista pakolaisuuteen. Siitä on tehty slagisana, vaikka se on yleissana. Nuivajytky tarkoittaa siis nyrpeää tanssilavan askelten kumua, tylyä tassin jytkettä eli penseää jytkyä.