Sunnuntai 21.10.2018

Perussuomalaiset ulos hallituksesta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.6.2017 14:08
Päivitetty: 
12.6.2017 14:15
  • Kuva: Jussi Helttunen
    Kuva
    Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho kävi maanantaina Kesärannassa neuvottelut keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajien kanssa. Hän poistui paikalta vain parituntisten neuvotteluiden jälkeen.
|

Perussuomalaisten jatkolle hallituksessa ei ole edellytyksiä, viestivät pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.).

Molemmat puheenjohtajat kertovat päätöksestään Twitter-viesteissä.

Ratkaisu tarkoittaa todennäköisesti sitä, että pääministeri Sipilä alkaa neuvotella uudesta hallituspohjasta oppositiopuolueiden kanssa. Toinen vaihtoehto on uudet vaalit, mutta tätä pidetään epätodennäköisenä.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho neuvotteli Orpon ja Sipilän kanssa maanantaina. Aamupäivän neuvottelut jäivät parin tunnin mittaisiksi, minkä osattiin arvioida tarkoittavan hallitusyhteistyön päättymistä.

Lue lisää:

Jussi Halla-aho paljastaa: Maahanmuuttovaatimus kaatoi hallituksen

Perussuomalaisten kansanedustaja: ”Puoluekokous sai mitä halusi – Nyt toteutuvat kauhukuvat”

Lue myös:

Näin perussuomalaiset hylätään tai hyväksytään: ”Sipilällä mandaatti”

Tutkija Ylellä: Nyt tehdään suuri päätös Jussi Halla-ahosta – ”Halutaanko tällaisen puolueen kanssa tehdä yhteistyötä?”

Nyt se sanottiin suoraan: ”Hallitus kaatuu - ei eväitä edes yritykseen”

Näkökulma: Halla-aho heitettävä heti ulos vallan ytimestä

Tämä kokouksessa levinnyt paperi kuumensi perussuomalaisten tunteet – ”Eikö teitä hävetä?”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

toni poutiainen

Kyllä tuota kansanryhmän kiihottamista ollaan käytetty aika yliampuvasti ja hyvä ettei alleviivattuna demonisoimaan pj valintaa. Miksi esimerkiksi kokoomuksen Vapaavuoren valintaa Helsingin pormestariksi ei edeltänyt samanlainen tai jopa pahempi leimauskampanja? Onhan hän tuomittu vakavemmista rikoksista, kuten pahoinpitely ja rattijuopomus.

SukassaKus .

Demokradiaa ei suomessa ole jos ei uusia vaaleja tule, ei jumauta edes Pohjois-Koreassa voi tapahtua vastaavaa.
Luuletteko siellä hallituksessa että voitte kansalla pyyhkiä kauankin persettänne, ja että kaikki paska nuollaan mitä niskaan heitätte, sairaita psykopaatteja saatana olette.

Mikko Toivonen

Kyllä tämä nyt selvästi helpottaa maakuntahimmelin ja pörssiterveysrahastuksen veronmaksajain rahoilla eteenpäin vientiä.

Pari hallituskiimaista yhden asian marginaalipuoluetta kehiin itsenäisemmin ajattelevien tilalle ja maan asiat ovat todella hyvä veli hoidossa, hyvin!

Pertti Ikonen

Paljon on spekuloitu Halla-ahon puheenjohtajuudesta ja puolueen hallituksesta olosta, mutta tuohon on mahdollisimman yksinkertainen ratkaisu, ei Keskustan ja Kokoomuksen apupuoluetta tosipaikan tullen tarvita enään mihinkään.

Pekka Hovatov

Uudet vaalit kiitos. En ole ikinä aikaisemmin äänestänyt Perussuomalaisia, mutta nyt minä äänestän Perussuomalaisia, se on ääni "koulukiusaajia" ja selkäänpuukottajia vastaan.
Allaoleva on suora lainaus tämän päivän iltasanomista.
"– Pääministeri ilmoitti hetki sitten, että maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista, ja ettei edellytyksiä hallitusyhteistyön "
Eli Sipilä, Orpo ja heidän puolueensa ei halua noudattaa omaa hallistusohjelmaansa, joka on sovittu hallitusta muodostettaessa???
Sipilä ja Orpo annoitte juuri uuden merkityksen sanalle "Takinkääntäminen". Sipilän ja Orpon toiminta tämän tapauksen yhteydessä on selvästi osoittanut, ettei Kokoomuksessa ja Keskustapuolueessa, kyse ole mistään muusta kuin selkään puukottavista, oman edun tavoittelijoista. Toivon todellakin uusia vaaleja ja kehotankin Kokoomuksen Keskustan kannattajia irtisanoutumaan Sipilän ja Orpon linjasta, jollette tekin halua leimautua selkäänpuukottajiksi ja omaneduntavoittelijaksi. Jos edellä mainittu kuvaus sopii teihin, niin äänestäkää ihmeessä Kokoomusta ja Keskustaa. Sipilä ja Orpo olisivat halunneet kiltin"puudelin" hallitukseen, joka Sipilän tai Orpon sanoessa hyppää, olisi "puudeli" kysynyt vain kuinka korkealle/pitkälle?

Pekka Hovatov

Sipilä ja Orpo eivät halua että heidän matu-bisneksensä jollakin tavalla vaarantuisi. Vokit tuottavat veronmaksajien rahoja keskustalaisille ja kokoomuslaisille "majatalon" pitäjille, niin hyvin(rahaa tulee kuulemma ovista ja ikkunoista), ettei tuota bisnestä saa kukaan mennä vaarantamaan.
Tuo edellä mainittu on todellinen syy miksi Halll-ahoa ei haluttu hallitukseen ta miksi ei olla valmiita noudattamaan sovittua hallitusohjelmaa. Kaikki muu on paskapuhetta.

Pentti Westerholm

Nyt RKP ja Kristilliset tekevät omia tarjouksiaan tullakseen hallitukseen.Eli hallitusohjelmaan tarvitaan muutamia muutoksia.Tuskin suuria koska näillä puolueilla tai paremminkin heidän puheenjohtajilla on Halla-ahoa suurempi pyrky päästä hallitukseen.
Se oli siinä,sanoi Soini ja niihän se oli.

Harri Kota-aho

Kyllähän tässä joku mättää,jos puoluejohto vaihtuu,niin ollaan laittamassa kantapäät vastakkain pelkästään henkilöiden vuoksi. Mikään ei kehity,jos ei olla erimieltä. Valta näköjään menee,kuin k..i päähän,ja tekee näköaluttomaksi. Tulee ihan mieleen koulukiusaaminen nyt sitä harrastetaan isommassa mittakaavassa. En ole persujen kannattaja enkä samaa mieltä heidän kanssa. Iso kysymys mitä tämä kertoo muista puolueista ja niiden arvoista. Valta edellä vai?