Sunnuntai 26.5.2019

Jussi Halla-aho paljastaa: Maahanmuuttovaatimus kaatoi hallituksen

Luotu: 
12.6.2017 14:38
  • Kuva: Jussi Helttunen
    Kuva
    Jussi Halla-ahon mukaan hän kävi maanantaina ”hyvän ja asiallisen keskustelun pääministeri Sipilän ja ministeri Orpon kanssa hallitusyhteistyöstä”.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo Facebook-sivullaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ilmoittaneen hänelle, että perussuomalaisten tarkennetun maahanmuuttovaatimuksen toteuttaminen olisi hallitukselle mahdotonta.

Halla-ahon mukaan hän kävi maanantaina ”hyvän ja asiallisen keskustelun pääministeri Sipilän ja ministeri Orpon kanssa hallitusyhteistyöstä”.

– Tein selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille, mutta edellytämme, että yhdessä sovitusta pidetään tarkasti kiinni. Pääministeri ilmoitti hetki sitten, että maahanmuuttoa koskevien kirjausten nykyistä tarkempi noudattaminen ei ole mahdollista, ja ettei edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkumiselle ole, Halla-aho kirjoittaa.

Sipilä ja Petteri Orpo ilmoittivat hetki sitten esittävänsä omille eduskuntaryhmilleen, että hallitusyhteistyö ei jatku perussuomalaisten kanssa.

Lue lisää:

Sipilä ja Orpo: Perussuomalaiset ulos hallituksesta

Perussuomalaisten kansanedustaja: ”Puoluekokous sai mitä halusi – Nyt toteutuvat kauhukuvat”

Näkökulma: Suomeen iski nyt todellinen hallituskriisi

Stefan Wallin: RKP on valmis – ”Uusi pohja, uusi ohjelma, salkut pöytään”

Näin perussuomalaiset hylätään tai hyväksytään: ”Sipilällä mandaatti”

Alla Halla-ahon Facebook-päivitys.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Mitähän tarkoitit tuolla "mahtava ja hyvä päätös"..?
Ai sekö että sipilä ja Orpo voi kävellä kansalaisten ylitte ja päättää ketä nostetaan halluspaikoille, ilman että kansalta kysytään mitään. Tuoko oli se asia millä ilakoit?

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #34

"Kävellä kansalaisten ylitte?" Persuilla on suvereeni valta valita johtonsa. Hallituspuolueilla (kuten kaikilla puolueilla) on suvereeni valta päättää kenen kanssa yhteistyötä tekevät. Ei tässä kansan yli kävellä. Persujen johtoa kun ei valinnut kansa, vaan puolueen jäsenet. Tosin populisteilla (persuilla) on - sinunkin tekstistäsi heijastuva - harha, että he ja vain he ovat (Suomen) kansa.

Jussi Pistol
Vastaus kommenttiin #35

Tarkoitin kyllä että Sipilä ja Orpo kävelee kansan ylitse jos ei vaaleja tule, eli Sipilä noukkii mistä itse haluaa edustajat halltuspaikoille, ja se ei ole oikea tie.
Ja jos ja kun hallitus hajoaa, sinusta on oikein että ei tarvita kansanäänestystä?
Ja kuule, minulla on kyllä ihan laaja ihmikäsitys, enkä muuten kuulu edes persujen kannattajiin.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #37

Jos olet vähääkään seurannut päivän uutisia, niin luulisi sinun huomanneen, että Sipilä (ja Orpo) toimivat täsmälleen valtiosäännön mukaisessa järjestyksessä. Ja sen mukaan hallituksen kaaduttua ensisijainen vaihtoehto on yrittää muodostaa uusi hallitus olemassa olevan eduskunnan pohjalta. Juuri näin toimitaan. Minun mielipidettäni tässä ei tarvitse kysyä. ;) Pahoitteluni siitä, että edellinen viestisi harhautti minut kuvittelemaan sinut persuksi.

Jukka Mattsson

Eli voidaan varmana todeta että perussuomalaiset olivat valmiit tukemaan Hallintarekisteriä, SOTE:a, KIKY:ä ja maakuntahallitusta. Sen lisäksi he luopuivat kaikista niistä mitä olivat äänestäjilleen luvanneet jotta saisivat edes yhden oman hallitusohjelman asian toteutettua! Mitä tekivät Kokoomus ja Keskusta. Pettivät oman hallituskumppaninsa. Persuille jäi luu käteen kahden vuoden mielistelystä.

Mutta kuka uskoo enää Sipilään tai Orpoon? Luottamus meni jo Hullu pitää olla joka näiden kanssa sopii mistään asiasta ja vieläpä luottaa että nämä pitävät lupauksensa. Näiden kanssa ei voi luottaa edes siihen mitä on pistetty paperille ja hyvä että asia tuli nyt selväksi kaikille muillekin puoluejohtajille.

Soini hoi! Voisitko nyt jelpata oman puolueesi johtoa ja paljastaa mitä kulisseissa on sovittu? Hyväveli viroistako?

Jukka Mikkola

Olen näkevinäni tässä päätöksessä myös solidaarisuutta perussuomalaisten nykyisiä ministereitä Timo Soinia, Jussi Niinistöä, Jari Lindströmiä ja Sampo Terhoa sekä Pirkko Mattilaa kohtaan, jotka ovat hoitaneet vastuullisia tehtäviään erinomaisesti. Ei ole syytä antaa kokemattoman halla-aholaiskaartin tärvellä heidän ministeritöitään. Se ei ole eduksi Isänmaalle, jonka etu kulkee kuitenkin aina muiden etujen edellä.

Gun-May Arffman

Tyhmästi tekivät Sipilä ja Orpo. Eivät noudata omia allekirjoittamiaan sopimuksia. Tämä muistetaan kansalaisten keskuudessa. Uusi hallitus on pelkkä nukkehallitus eikä nauti kansalaisten mandaattia. Jos ei tule uusia vaaleja, niin saatte olla varma, että Perussuomalaiset ovat pääministeripuolue 2-vuoden kuluttua. Sipilä ja Orpo lemppasivat ulos puolueen, jolla oli puolen miljoonan suomalaisen kannatus viime vaaleissa.

Tapio Tuomisto

Pakkohan se oli joku virallinen syy keksiä..suomeksi Sipilä ja Orpo sanoivat, että ei kai kukaan täysipäinen lähde yhteistyöhön tuollaisen rasistisakin kanssa, jonka johtohenkilöistä puolet on tuomittu rangaistuksiin kiihotuksesta kansanryhmiä vastaan.

Gun-May Arffman

Pengohan vähän tuota Kokoomuksen ja Keskustankin puoluekarttaa noiden tuomioiden osalta. Saatat yllättyä. Noista kansanryhmää kiihottamistuomioista voi jokainen olla omaa mieltänsä, mutta paljonhan siitä puhutaan, että järjestettyjä tuomioita ovat, jotta saadaan toteutettua sitä omaa poliittista agendaa rasismisyytösten varjolla.

Pekka Hovatov

Sipilä ja Orpo eivät halua että heidän matu-bisneksensä jollakin tavalla vaarantuisi. Vokit tuottavat veronmaksajien rahoja keskustalaisille ja kokoomuslaisille "majatalon" pitäjille, niin hyvin(rahaa tulee kuulemma ovista ja ikkunoista), ettei tuota bisnestä saa kukaan mennä vaarantamaan.
Tuo edellä mainittu on todellinen syy miksi Halll-ahoa ei haluttu hallitukseen ta miksi ei olla valmiita noudattamaan sovittua hallitusohjelmaa. Kaikki muu on paskapuhetta.

Juha Wiklund

Arvostan suora selkäisyyttä ja inhoan kaksois moraalia sekä heikoimmassa asemassa olevien syrjimistä ja köyhdyttämistä. Siinä mielessä Jussi on minun makuuni että osaa pitää sanansa ja arvonsa.

Sipilän me kaikki tunnemme oman edun ajajana, valtion rahojen hyväksi käyttäjänä, heikkona neuvottelijana, takin kääntäjänä ja epäluotettavana ihmisenä joka diktaattrimaiseen tapaan koetti ja onnistui median vaikenemaan rötösteltistään.

Uusia vaaleja odotellaan ja toivotaan että kansa äänestäisi viisaasti keskustapuolueen oppositioon.

Juha Wiklund

Arvostan suora selkäisyyttä ja inhoan kaksois moraalia sekä heikoimmassa asemassa olevien syrjimistä ja köyhdyttämistä. Siinä mielessä Jussi on minun makuuni että osaa pitää sanansa ja arvonsa.

Sipilän me kaikki tunnemme oman edun ajajana, valtion rahojen hyväksi käyttäjänä, heikkona neuvottelijana, takin kääntäjänä ja epäluotettavana ihmisenä joka diktaattrimaiseen tapaan koetti ja onnistui median vaikenemaan rötösteltistään.

Uusia vaaleja odotellaan ja toivotaan että kansa äänestäisi viisaasti keskustapuolueen oppositioon.

Markus Vuorivirta

Nyt kristilliset ja RKP on sanonut julkisuudessa, että ilman uusia hallitusohjelmaneuvotteluja he eivät voi hallitukseen tulla... No sitten taas vihreät, vasemmisto, SDP eivät tule ilman uusia vaaleja. Nyt sitten nähdään onko sipilän hallitus valmis neuvottelemaan hallitusohjelman uusiksi. Olisi vähän outoa uuden hallitusohjelman neuvottelu tai edes ehtojen neuvottelu nykyiseen, kun persut kuitenkin heitettiin ulos, vaikka persuille olisi kelvannut nykyisen hallitusohjelman noudattaminen?

Jussi Pistol

En ota mitään mielipidettä siihen oliko tapahtunut oikein tai ei, ainostaan se liikuttaa että uusi äänestys pitää tulla pian, ei tässä 2 vuotta aleta vatuloimaan sipilän ja Orpon hatusta vetämillä henkilöillä hallistuspaikoille.