Keskiviikko 22.5.2019

PS:n Tom Packalén pettyi potkuihin – ”Pitääkö meidän tehdä itsestämme pääministeripuolue”

Luotu: 
13.6.2017 11:25
  • Kuva: Jenny Gästgivar
    Kuva
    Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) kertoo, että taistelumieli heräsi potkuista oppositioon. Arkistokuvassa hän onnittelee Jussi Halla-aho eurovaalituloksesta.
|
Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Tom Packalén kertoo Uudelle Suomelle pohtineensa eduskunnan jättämistä tämän vaalikauden jälkeen. Nyt perussuomalaisten kohtelu ja potkut oppositioon on saanut hänet toisiin aatoksiin.
 
Kansanedustajan tehtävien lisäksi Packalén toimii myös yritysmaailmassa.
 
–Olen tässä jo aiemmin miettinyt – en Halla-ahosta johtuen – eduskunnan jättämistä. Mutta kyllä täytyy sanoa, että tällainen kohtelu, mitä me nyt saimme, herättää taistelumielen. Katsotaan sitten, pitääkö meidän tehdä itsestämme pääministeripuolue, että päästään hallitukseen, Packalén sanoo. 
 
Lopullista päätöstä vuoden 2019 vaaleista helsinkiläinen poliisikansanedustaja ei ole tehnyt. Perussuomalaisista kansanedustajista Pentti Oinonen on kertonut jättävänsä eduskunnan vaalikauden jälkeen. Hän sanoo, ettei enää tunnusta Halla-ahon perussuomalaisia samaksi puolueeksi, jonka eteen hän on tehnyt töitä.
 
Oppositioon siirtyminen oli Packalénille pettymys. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) vetosivat eilen arvoristiriitoihin, kun he ilmoittivat, ettei Halla-ahon perussuomalaiset jatka hallituksessa. Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) lisäsi tiistaiaamuna Ylen Ykkösaamussa, ettei Halla-ahon uskottu olevan sitoutunut hallitusohjelman maahanmuuttolinjauksiin. Lisää täältä: Zyskowicz luki radiossa suoraan hallitusohjelman sivulta 37 – ”Tätä voi verrata Halla-ahon tapaan keskustella”
 
Packalén ei itse usko Sipilän ja Orpon julkilausumiin syihin. Halla-aho kertoi itse olleensa täysin sitoutunut hallitusohjelmaan.
 
–Jos Halla-aho ei olisi sitoutunut hallitusohjelmaan, niin tilanne voisi olla toinen. Halla-aho oli suoraselkäisesti sovittujen asioiden takana ja hoiti tyylikkäästi tämän asian. Nyt kyllä muut ihmiset pettivät. En voi alkaa siitä Halla-ahoa syyttämään, Packalén sanoo.
 
–Kyllä huomaan, että tässä selvästi on iso arvojen välinen ristiriita kokoomuksen ja perussuomalaisten välillä. Me pidetään puheistamme ja sanoistamme kiinni. Tällainen suoraselkäisyys ei sitten nähtävästi kuulu heidän arvomaailmaansa, hän jatkaa.
 
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kerääntyy ylimääräiseen kokoukseen kello 13 keskustelemaan tilanteesta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Ajatus on hyva,mutta tuskin mahdollista,koska Suomessa on siirrytty henkilø politiikkaan jossa vaaran ajatuksen omaavat poljetaan lokaan,huomenna myøs vangitaan.
Ainoa mahdodollisuus olisi siina vaiheessa aseellinen vastarinta.Mutta Suomessahan on jo aseet keratty pois.

Olavi Lehtonen

Vai pääministeripuolue ja vielä suoraselkäinen! Sarkasmi sopiikin parhaiten näihin tunnelmiin. Nyt voidaan hra "mestarilta" jota myös "älyköksi" kutsutaan, kysyä miten meni niinkuin omasta mielestä. Ja toivottaa hyvää matkaa Brysseliin.

Jari-Jukka Annala

Tämä suuruudenhulluus tulee tasaisin väliajoin esiin, milloin Väyrysen, milloin jonkun muun toimesta. Joskus on uhottu, että mennään Uralille asti. Kun haukkaa paskaa, se maistuu paskalle, siinä ei uho enää auta. Kummaa touhua. Kansa kyllä tietää, missä mennään, seuraavat vaalit näyttävät marginaalisen kannatuksen.