Tiistai 21.5.2019

Joukkopako: 20 perussuomalaista eroaa – uusi ryhmä valmis hallitukseen

Luotu: 
13.6.2017 13:09
Päivitetty: 
13.6.2017 13:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Etualalla kulkeva Simon Elo on uuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Vierellä muuta ryhmän väkeä.
|

Faktakulma

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän perustamiskokouksessa ryhmän puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Simon Elo. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Tiina Elovaara. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Ari Jalonen ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa.

20 perussuomalaista kansanedustajaa on päättänyt erota puolueen eduskuntaryhmästä ja perustaa uuden ryhmän. Asiasta kertoi puhemiehenä toiminut kansanedustaja Simon Elo eduskunnassa perussuomalaisten ryhmäkokouksessa.

Eroajien joukossa ovat niin entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kuin kaikki muutkin perussuomalaisten ministerit. He muodostavat uuden eduskuntaryhmän, joka on valmis jatkamaan Sipilän hallituksessa.

Uuden eduskuntaryhmän nimi on Uusi vaihtoehto. Sen puheenjohtaja on kansanedustaja Simon Elo. Timo Soini on ryhmän rivijäsen.

- Me 20 perussuomalaista kansanedustajaa olemme päättäneet erota ja perustaa oman eduskuntaryhmän, Elo sanoi dramaattisessa tiedotustilaisuudessa.

Lue lisää: He lähtevät perussuomalaisista – tässä koko nimilista

Elo arvioi, että ratkaisu voi tuhota lähtijöiden poliittisen uran ja tuoda petturin leiman.

- Teemme sen silti selkein mielin ja oikeista syistä. Tänään emme ole poliitikkoja vaan isänmaan asialla, Elo sanoi.

- Minulla on kaksivuotias poika. Minä haluan katsoa häntä silmiin myös jatkossa. En voi tehdä jotain sellaista, minkä kanssa en voi elää, hän jatkoi perusteluja omalta osaltaan.

Ratkaisu tarkoittaa sitä, että perussuomalaisten nimellä kulkevaan eduskuntaryhmään jää vähemmistö aiemmista 37 kansanedustajasta. Hallitus kyetään näin muodostamaan uuden ryhmän, keskustan ja kokoomuksen kesken, mikäli pääministeri Juha Sipilä näin päättää.

- Se on pääministerin käsissä, kommentoi mahdollisia hallitusneuvotteluita työministeri Jari Lindström eduskunnassa.

Lue lisää:

Perussuomalaisten ryhmäpomo harkitsee vielä eroa – ”Tilanne nyt kokonaan uusi”

Näin Simon Elo sanoi – dramaattinen puhe sanasta sanaan

”Pidän loikkareita luusereina” – Näin Timo Soini kirjoitti 10 päivää sitten

Juha Sipilä ja Petteri Orpo: Näihin asioihin hallitus kaatui

Jussi Halla-aho paljastaa: Maahanmuuttovaatimus kaatoi hallituksen

Keskusta teki päätöksensä - ”Sipilä on toiminut jämäkästi”

Näkökulma: Tässäkö todellinen syy hallituksen kaatumiseen? Käytännön nokkamieheksi ei tulekaan Halla-aho

Faktakulma

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän perustamiskokouksessa ryhmän puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Simon Elo. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Tiina Elovaara. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Ari Jalonen ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

”Voi kuinka väärässä ovat nämä nillittäjät!” Totesi Jari Lindström muutama viikko sitten kun kirjoitin puolueen jakautumis mahdollisuudesta. Totesin Lindsrömin blogiin: (29.5.2017 10:51 Vastaus kommenttiin #102)

Olen kanssasi täysin samaa mieltä "Toisaalta, koska populistiset vaalilupaukset ovat muutenkin mahdottomia ja Timo Soini tietää sen, on parempi mennä hallitukseen kun vielä on vähemmistöasemassa ja voi syyttää muita lupausten rikkomisesta. Jos Populisti kasvattaa suosiotaan oppositiossa "liikaa" ja pääsee, tai joutuu, määräävään asemaan, silloin hän oikeasti joutuu syömään sanansa."

Soini ja perässähiihtäjät ovat tuossa tilanteessa.

Nyt olen ensimmäisen kerran äänestäjänä nähnyt puoluejohdon joka mitä suurimmalla todennäköisyydellä on muita hallituskumppaneita mielistelemällä tuhoamassa oman puolueensa. Sitä ei voi enää pelastaa kuin Halla-aho mutta todennäköisesti nämä Soinilaiset ovat niin pölhöjä että antavat puolueensa mielummin hajota kahtia."

Olinko Jari väärässä?

Raimo Laine

Seireenien houkutukset tehosivat ällistyttävällä teholla. Äänestäjiistään ei piittaa kukaan. Ryhditöntä sakkia , jotka ajattelevat vain omaa napaansa. Ettei vain kaikki olisi sovittu jo etukäteen hallituksen kanssa.

Tapio Tuomisto

Soini..tuo politiikan helppoheikki oli vielä viikko sitten tätä mieltä..eli on onyt itse itsensä nimittänyt politiikan luuseriksi..hehheh
"Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi.

Perussuomalaisten puoluekokous kuumentaa tunteita jo siinä määrin, että järjen valo jättää herkimmät.

Pidän loikkareita luusereina. Siksi ajoin hallitusneuvotteluissa läpi niin sanotun seteliselkärankaisten rappiopykälän kumoamisen. Historiallinen vääryys ja Kekkosen ajan politiikan rappiotila joutui tilille ja historian hämärään."

Matti Muukkonen

Noniin 37 -> 17. Ketäs jäi vielä? Eerola, Hakkarainen, Huhtasaari, Immonen, Juvonen, Kankaanniemi, Lehto, Meri, Mäkelä, Mäntylä, Niikko, Packalen, Raatikainen, Ruoho, Savio, Tavio, Vähämäki. Noinkohan vielä kaikkea nähty akselilla Kankaaniemi, Juvonen, Niikko, Ruoho, Meri ja Tavio?

Matti Auer

Maahanmuuttopolitiikka on ollut syy miksi Rkp ja Sanoma Media Oy ovat pitäneet perussuomalaisia ykkösvastustajinaan. Mielenkiintoista nähdä, mitä jatkossa mustamaalataan. Kumpikohan on tärkeämpää maahanmuutto- vai kielipolitiikka?

Tiina Ikonen

Ei mikään uusi puolue voi hallitukseen vaan marssia, sinnehän pääsee vaan jos kansa niin äänestää. Eihän äänestämisessä ole mitään järkeä, jos kuitenkin eliitti päättää omavaltaisesti. Korruptoitunut koko lafka.