Keskiviikko 22.5.2019

Näin Simon Elo sanoi – dramaattinen puhe sanasta sanaan

Luotu: 
13.6.2017 14:08
Päivitetty: 
13.6.2017 14:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Simon Elo 20 kansanedustajan infotilaisuudessa.
|

Perussuomalainen eduskuntaryhmä hajosi tiistaina 20 kansanedustajan ilmoitettua eroavansa. Uuden Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja on Simon Elo.

Alla kokonaisuudessaan hänen dramaattinen puheensa tiedotustilaisuudessa.

”Me 20 perussuomalaista kansanedustajaa olemme päättäneet erota perussuomalaisesta eduskuntaryhmästä ja perustaa oman eduskuntaryhmän. Ainakin toistaiseksi ryhmän nimi on uusi vaihtoehto. Ryhmä on myös valmis jatkamaan Sipilän hallituksen hallitusryhmänä, samalla ohjelmalla ja kokoonpanolla.

Tämä päätös todennäköisesti tuhoaa poliittisen uramme. Päätös jonka seurauksena meidät tuomitaan pettureiksi ja henkeämme uhataan. Teemme sen silti niin kuin hyvin näette, arvoisat median edustajat, selkein mielin ja oikeista syistä. Tänään emme ole poliitikkoja, vaan isänmaan asialla. Omatuntomme on puhdas. Tämä on äärettömän kova mutta loppujen lopuksi hyvin helppo päätös. Sillä tänään päätimme yhdessä, keitä me olemme.

Hyvät median edustajat, minulla on kaksivuotias poika. Minä haluan katsoa häntä silmiin myös jatkossa. En voi tehdä mitään sellaista, minkä kanssa en voi elää. En voi tehdä jotain sellaista, jonka kanssa en voi elää. Kysymys ei ole vain siitä, että Jussi Halla-aho valittiin puolueen puheenjohtajaksi, vaan niistä tahoista, jotka yhdessä puolueemme kaappasi. Minun tehtäväni on taistella niiden asioiden puolesta, joita minut tänne eduskuntaan – ja meidät 20 edustajaa – valittiin ajamaan, eikä murehtia omasta, meidän poliittisesta urastamme. Sitä, jonka puoli miljoonaa on vaaleissa antanut, sitä ei alle tuhat voi ottaa pois.

Halla-ahokin on sanonut, että hallitusohjelmaa noudatetaan. Kun hänen ryhmänsä ei siihen kyennyt, niin vastuumme isänmaalle on, että se toteutetaan. Toivon aika alkaa.”

Lue lisää:

Joukkopako: 20 perussuomalaista eroaa – uusi ryhmä valmis hallitukseen

He lähtevät perussuomalaisista – tässä koko nimilista

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Pekonen

Rosvot isänmaan asialla; sote-uudistus tarkoittaa, että julkiset hyvinvointipalvelut yhtiöitetään ja myydään ulkomaille veroparatiiseihin, valtion tase töihin tarkoittaa, että hallitus myy valtion omaisuuden liikemiehille alihintaan jne. jne.

Tapani Tuominen

Yhdessä asiassa Simon Elo on tässä oikeassa: he tuhosivat tällä poliittiset uransa.

Ainoa, jonka kohdalla herää kysymys miksi, on Elo itse. Muut ovat niin uunoja, että seuraavat sokeina Soinia ja hänen ministerilakeijojaan poliittiseen kuoppaansa.

Millä Elo saatiin houkuteltua mukaan tähän yhden asian liikkeeseen: "Soini jatkaa ministerinä (SJM)" ?

Siinähän on "liikkeelle" nimi valmiina.