Tiistai 24.4.2018

Jussi Halla-aho tylynä: ”Tämä on Timo Soinin pohjanoteeraus – uskomaton temppu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.6.2017 17:33
  • Kuva: Arttu Laitala
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho syyttää ex-puheenjohtaja Timo Soinia tämän päivän kapinasta.
|

Perussuomalaisten lauantaina valittu puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että eduskuntaryhmän kapina ja etenkin sen laajuus tulivat hänelle yllätyksenä. Hän katsoo, että operaation taustalla oli puolueen entinen puheenjohtaja Timo Soini.

–Minun mielestäni tämä on suoraan sanottuna Timo Soinilta pohjanoteeraus. Hän puhui erittäin ronskein sanankääntein loikkareista viikko sitten [blogissaan], ja on puhunut halki koko uransa ja täysin perustellusti. Minun mielestäni tämä on uskomaton temppu häneltä, Halla-aho sanoo.

Eli katsot, että hän on tämän ”tempun” takana?

–Minun on vähän vaikea kuvitella, että joku olisi suostutellut Timo Soinin tähän temppuun.

Katso koko kohta videolta (alkaa noin 3 minuutin kohdalla).

Uusi Suomi kysyi Timo Soinilta iltapäivällä, kun perussuomalaisista irtautunut ryhmä piti tiedotustilaisuutta, kertoiko hän tästä suunnitelmasta pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), kun he keskustelivat sunnuntai-iltana puhelimitse.

–Tässä on nyt muodostettu uusi ryhmä. Keskitytään siihen, Soini vastasi.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Virtanen

Minä voin tulla äänestämään :)
Mahdolliset sympatiani jakaantuvat aika tasan.

Soinille oli kova paikka tulla syrjäytetyksi ja tämä oli hänen kostonsa, uskoisin näin.

Terhoa pikkasen käy sääliksi, toivottavasti hänellä on jatkoa tai ainakin hyvä siviliammatti, loikkarit eivät yleensä ole ääniharavia.

Suma summarum, seuraavissa vaaleissa nähdään paljonko suomessa oikein niitä nuivia on.

Markku Marttila

Kaiken kaikkiaan murheellinen tilanne sekä Sipilän hallitukselle, että varsinkin ns. perussuomalaiselle kansanliikkeelle, jonka takuumiehenä T. Soini on alunpitäen toiminut.

Soinin takinkääntö ja samalla omien juudas-kuvien kieltäminen on sitä luokkaa, että vertailupohjaa lienee vaikea löytää. Sipilä ja Orpo ovat myös yltäneet parissa päivässä aivan uskomattomiin spagaatteihin. Kuka vielä uskoo rehelliseen politiikkaan.

Sipilän hallituksella taitaa olla edessään myös perustuslaillinen ongelma; ehkä isompi kuin sote-kuvioista tutut perustuslailliset kompastelut. Nyt on aihetta kysyä, voiko hallitukseen noin vain sujahtaa uusi ryhmä, jolla ei ole vielä mitään vakiintunutta taustaa tai järjestäytymistä. Pelin politiikkaa parhaimmillaan, mutta mitä sanoo tuosta kurvailusta valtiosääntömme?

Pertti Lindeman

Jos ajatukset ja arvot ovat liian kaukana toisistaan, niin silloin silloin on mahdotonta ajaa yhtenevää politiikkaa. Suomessa joka päivä eroaa avo-/avioliitosta puolisoita samoista syistä. Varsinkin, kun toinen puolisoista on vehdannut selän takana toisten kanssa.

Mikko Raatikainen

Jännää kun puhuttiin luottamuksen puutteesta ja EU politiikasta, joka ei H-Aholta kelvannut, mutta Terho on ministerinä vaikka vaati kovimmalla äänellä kansanäänestystä EU erosta....jopa H-Aho oli sitä mieltä ettei kannata äänestystä

Fastservice international

Sipilä ja Orpo eivät todellakaan ole löytäneet mitään korkeaa moraalia, vaan ainoastaan tässä teatterissa on kyse siitä että 'suuri puhallus' ei olisi onnistunut Halla-ahon kanssa. Kyse on Suomen rikkaiden sukujen kymmenistä miljardeista, yksityistämisestä ja yhteisen omaisuuden myynistä sekä työntekijöiden painamisesta itä euroopan tasolle. Tästä suunitelmasta sipilä ei päästä irti ennenkuin kannetaan pois itkien ja huutaen, niin isoista rahoista on kyse.

Juha Lapveteläinen

Perussuomalaisessa puolueessa jokaisella puolueen äänestäjällä on yksi ääni, kaikki muut hallituksen pakolliset "lisä- äänet" ovat KeskustaKokoomuksella. Liberaali demokratia on täten muuttunut sitten Jan Vapaavuoren blogin arvoista sen mustan auton kääntökurveihin jokseenkin vähän ennen Naantalia, pienemmällä vaihteella ja vielä toistaiseksi pääministerinä ilman "Presidentin" mandaattia. Perussuomalaisen puolueen ykköskuski, sen rattia pitkäaikaisesti ohjannut entinen puheenjohtaja Timo Soini halusi heti ensimmäiseksi estää RKP:n Stefan Wallinin salkkuaikeet eduskunnan keittiössä, tietysti pöydän kulmissa tapahtuneista jarrutussyistä johtuen. Täten Perussuomalaiset Ry on jakaantunut kahdeksi erilliseksi ryhmäksi, se "Uusi Vaihtoehto" toisen sijaan vanhalla ministerikokoonpanolla ja rallia suon läpi kaasujalkaa säästämättä. Täten tämä maltillinen Perussuomalaisten mutasiipi on nyt palautettu järjestykseen ja sitä kautta takaisin liberaalien hallitukseen näiden muskelien voimalla, johtopäätöksenä edelliseen hallitusrintaman on siis aivan mahdotonta kohdata se täysin uudestisyntynyt, uusi Perussuomalaiset Ry puolue. Huipputallien poliittisessa tiimellyksessä varikoilla renkaiden vaihdon väliin jättäneet johdossa olevat hallituksen huippukuskit KeskustaKokoomusakseli on siten luonut Suomeen aivan uudenlaisen nousevan RuotsiDemokraattisen puolueen, sen puheenjohtajana toimii itseoikeutetusti demokraattisen päätöksenteon, ja puolueen äänestäjien mandaatilla Suomen perustuslain mukaisesti Jussi Halla- Aho. Kun syvällisesti pohtivat liberaalit seuraavan kerran renkaiden ja bensan katkun tuoksinassa siihen arvopuskuriin törmäävät, tietysti perustuslakivaliokunnan välityksellä asiantuntijoita poliittisesti tönien, tämä olisi varmasti syytä muistaa jatkossa eri maakuntien itsehallintoalueita perustaen.

Lauri Kiiski

Vasemmisto haluaisi nähdä uhkaavan rasistimörön sellaisena kuin se oli hieman aiemmin Halla-Ahon ja Hakkaraisen kommenten, mutta nyt Soinin uusi 21 edustajaa käsittävä ryhmä tekikin talkkunat Vihervasemmiston märkiin päiväuniin.

Talouskasvun ja tänäisen Persujen splitin jälkeen pelikenttäkäy yhä ahtaammaksi Rinteelle, Anderssonille ja Niinistölle ajatelle seuraavia vaaleja. Vielä pitäisi soitta suuta jopa uskottavasti 2 vuotta ja sittan on se tuleekin se vaalikisa omin totuuksin.

Oiva Luosujarvi

Rehellisyys maan perii on vanha Suomalainen sananlasku.

Suomalaisena olen opettanut lapsilleni Rehellisyyttä ja valehtelu on väärin.

Tämä sanojen syöminen ja joukkopako PS:n riveistä vain saadakseen istua pyllynnuolijana kokoomuksen ja keskustan alaisuudessa hallituksessa oli todellinen rimanalitus.

En ole soinia arvostanut pahemmin hänen puheiden ja tekojen ristiriitojen vuoksi, jonka vuoksi kutsun häntä valehtelijaksi ennen ja nyt.

On pakko liittyä nyt PS:n jäseneksi vain osoittaakseni kannatusta järjellistä pakolaispolitiikkaa kohtaan.
Olen itse ollut maahanmuuttajana ulkomailla vuosia ja vaimoni on nyt maahanmuuttaja Suomessa. Mutta on selvä ero maahanmuuttajalla ja pakolaisella.

Nuo loikkarit voivat juhlia nyt 2 vuoden ajan, mutta sitten vaaleissa katsotaan moniko Suomalainen haluaa olla tekemisissä valehtelijoiden klubin kanssa,
Katsotaan sitten miksi joku äänestäisi tätä uutta ryhmää, kun vihervasemmistoakin voivat suvaitsevaiset äänestää.