Maanantai 20.5.2019

Oppositio älähti heti: ”Taisivat vetää meitä höplästä, valta ennen arvoja”

Luotu: 
13.6.2017 20:29
Päivitetty: 
13.6.2017 20:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.
|

Päätös perussuomalaisista eronnen Uusi vaihtoehto -ryhmän jatkamisesta hallituksessa ei miellytä oppositiota. Huomiota kiinnitetään kannanotoissa erityisesti keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpon maanantaisiin puheisiin, joissa hallituksen arvopohja korostui.

–Eilen Orpo ja Sipilä puhuivat arvoista ja ihmisoikeuksista. Tänään he olivat tiedotustilaisuudessa jatkamassa hallituksessa yhdessä omien sanojensa mukaan Halla-ahon kanssa aivan samaa maahanmuutto- ja ihmisoikeuslinjaa vetävän Sampo Terhon kanssa. Se niistä arvoista. Orpo ja Sipilä vain pesivät Terhoa puhtaammaksi, vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö kommentoi heti uuden hallituspuheenjohtajien trion tiedotustilaisuuden jälkeen Facebookissa.

–Eriarvoistava ja epäinhimillinen linja kyllä kelpaa, kunhan on mittatilauspuvussa. Tällainen hallitus meillä, vain kahden puolueen varassa: Kokoomuksen ja keskustan. Toinen saa maakunnat ja toinen valinnanvapauden eli soten markkinallistamisen vaihtokaupassa. Taisivat vetää meitä höplästä, valta ennen arvoja, hän jatkoi.

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson otti kantaa kovin sanoin ja arvosteli erityisesti Juha Sipilää.

–Juha Sipilä, mies joka teki Halla-ahosta marttyyrin ja halla-aholaisista toiseksi suurimman oppositioryhmän viiden miljoonan puoluetuella. Vain pelastaakseen oma mahdollisuutensa myydä julkiset hyvinvointipalvelut monikansallisille yrityksille, hän kirjoitti Facebookissa.

–Kun Terhon ja Halla-ahon linjat olivat täysin synkronissa kampanjassa, niin onko ainoa ero että Halla-aho lisäksi kirjoittaa, ja Terho kielipolitikoi, RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz ihmetteli Twitterissä.

Juha Sipilä kertoi tiedotustilaisuudessa, että hallituksen jatko on eduskuntaryhmien päätettävissä. Hallituksella on eduskunnassa tämän päivän uutisten jälkeen 106 paikkaa. Sampo Terhon mukaan uusia jäsenhakemuksia Uusi vaihtoehto -ryhmään saatetaan hyväksyä.

–Olemme käyneet prosessikeskusteluja myös valtiosääntöoppineiden kanssa, joiden ohje on ollut, että jos hallituksessa ja ohjelmassa ei tapahdu muutoksia, mutta parlamentaasisessa pohjassa tapahtuu muutos kuitenkin enemmistö säilyttäen, asia on eduskuntaryhmien päätettävissä, Sipilä sanoi.

Pääministeri toivoo, että eduskunnan luottamusäänestys voidaan järjestää mahdollisimman pian, mahdollisesti jo tällä viikolla.

Lue lisää: 

Näin hallituksen jatko ratkeaa: ”Asia on eduskuntaryhmien päätettävissä”

Sampo Terho nousee ”trioministeriksi”: ”En taida paljon kommentoida aiempaa viiteryhmääni”

Näkökulma: Halla-aholaisille jäivät ne suuret setelit

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Kovala

Sipilän aiempi toiminta YLEn suhteen vei meitä yhä kauemmas läntisestä kulttuuripiiristä. Tämä poliittinen farssi vei meitä kaksin verroin kauemmaksi.

Suomesta puuttuu täysin läntisen maailman polittinen moraali, omat henkilökohtaiset edut ovat tärkeämmät ja etenkin läheisten businekset. Valtiolle voidaan tehdä miljardi tappioita, että lähiomaiset saisivat miljoonia. Johtuen täysin holtittomasta rahankäytöstä ja lainanotosta, luulenpa, että ennen nykyisen hallituksen toimikauden päättymistä, olemme EU:n holhouksen alaisia.

Antti Kettunen

Uskomattoman selkärangatonta touhua. Olisivat suoraan sanoneet että jos H-A valitaan, me poistumme ominemme muualle. Siitähän loppujen lopuksi oli kysymys. Soini ei ole mitään mutta kuin kaikki se mitä se on aina sanonut vihaavansa. Säälittävä ihmisraunio.

Jouni Niskanen

hallitus , professorit, ja kaiken maailman dosentit, sekä media vetivät höplästä kaikkia jo ennen perusssuomalaisten puheenjohtaja vaalia Sampo Terhon kannattajiakin, ilmoittamalla Terhon olevan ylivoimainen puheenjohtajavaalissa. täten suuriosa Terhon kannattajista jäi kotiin. odotettiin 2500-3000 jäsentä. Jussin kaikkien kannattajien oli taas tultava valtavalla voimalla äänestämään Jussin puolesta, jos aikoi voittaa. Media yms. kaivoivat kuopan Jussille , johon Terho ja uusi vaihtoehto , media ja valtaeliitti kaatuivat. Puhutaan kaappauksesta, joka on kohdallani aivan hölynpölyä, jolla yritetään putsata oma pöytä puhtaaksi . kuitenkin ymmärräm uuden vaihtoehdon hädän ! Ps.( post scriptum) politiikanteko on suomennettuna latinasta ; se on kieroilua (aivan selvillä asioilla , oma kommentti ).

Heikki Paananen

Vasemmistopuolueet on täten eristetty omaan nurkkaansa, eikä heidän sanansa enää paljoa paina. Halla-aho-hysteria osui omaan nilkkaan. Lehdistön tuki on ainoa, minkä avulla voi vielä yrittää vaikuttaa, mutta sielläkin nähtäneen piakkoin "uudistavia" toimenpiteitä.

Vasemmistopuolueiden on ehkä otettava pehmeämpi asenne oman maan kansalaisia kohtaan. Populismin kautta se lähtee kannatusnousu ensi vaaleihin.

Teijo Myllylä

Hallitus on kyykyttänyt vanhuksia, lapsia, opiskeljoita, eläkeläisi ja työttömiä. Nyt kaivettiin hatusta esiin arvot. Mitä lienee sipilä tarkoittanut arvoillaan? Niin, seteliselkärankaisilla on omat arvot. Hallintorekisteri, surkea ekäkeuudistus, kikyn maksattaminen vain palkansaajilla, soten avulla verorahojen pyllitys yksityiselle ulkomaiselle terveyssektorille kertovat jotain hallituksen arvoista.

Tapio Mäkeläinen

Se veitsenterävyys tosiaan on nähty herran kirjoituksissa. Se on ihan sama miten terävä olet ellei sinua haluta yhteistyökumppaniksi.
Jos pienenkin yrityksen johtaminen etänä on toivotonta hommaa niin ministeripuolueen on mahdotonta.
Sitten nämä mahdolliset uudet ministerit.. niin tota noin.
Tämä uusi tilanne on labiili mutta vaihtoehdoista paras.
Persujen vaalitapa on ihan loose cannon ja lähinnä sopii vallankumoustilanteeseen. Mitä jos väkeä tulisi 50 tai 50000. ?
Joka tapauksessa tapahtunut kuvastaa populismin ja yhdenasianliikkeiden globaalia alamäkeä joka uskoakseni jatkuu pohjaan asti.
Meren takana lännessä pressaa kumarretaan ja ylistetään jo kuin Kim-Jong Ping Pongia. Kansa hukkuu myötähäpeään.
Se mikä on hyvää niin normaalit äänestäjät heräävät horroksesta.
Ei tämä tähän jää.

Oiva Luosujarvi

Suomalaisena olen opettanut lapsilleni Rehellisyyttä ja valehtelu on väärin.

Tämä sanojen syöminen ja joukkopako PS:n riveistä vain saadakseen istua pyllynnuolijana kokoomuksen ja keskustan alaisuudessa hallituksessa oli todellinen rimanalitus.

En ole soinia arvostanut pahemmin hänen puheiden ja tekojen ristiriitojen vuoksi, jonka vuoksi kutsun häntä valehtelijaksi ennen ja nyt.

On pakko liittyä nyt PS:n jäseneksi vain osoittaakseni kannatusta järjellistä pakolaispolitiikkaa kohtaan.
Olen itse ollut maahanmuuttajana ulkomailla vuosia ja vaimoni on nyt maahanmuuttaja Suomessa. Mutta on selvä ero maahanmuuttajalla ja pakolaisella.

Nuo loikkarit voivat juhlia nyt 2 vuoden ajan, mutta sitten vaaleissa katsotaan moniko Suomalainen haluaa olla tekemisissä valehtelijoiden klubin kanssa,
Katsotaan sitten miksi joku äänestäisi tätä uutta ryhmää, kun vihervasemmistoakin voivat suvaitsevaiset äänestää.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Mutta on selvä ero maahanmuuttajalla ja pakolaisella.

On mutta moni ei sitä "huomaa". Siksi se käy hyvin Ps Halla-aholaisille kuin kävi Ps T.Soinilaisillekkin oppositio prokandasta 12v ,millä aukesi Audin takapenkin ovi.

Ministeriaitoissa olikin pakko myöntää että ne sopimukset tekee eduskunnan enemmistö valtio EU-maa Suomen nimissä.
-Ei kukaan vihervasuri (vähemmistö eduskunnassa) vaan ihka oikea porvarienemmistö kepu,kok johdolla.
Sisäministerit :
Holmlund (kok)-07
Räsänen (krst)-11
Orpo (kok)-15
Risikko (kok)-16

JK.Vihreitä on nyt yhtä vähän kuin Ps Halla-aholaisia oppositiossa.

Mikko Toivonen

Tuohon analyysiin sattui silmä ja ajatus kyllä heti korjaustarpeen verran, sillä asia on todellisuudessa niin, että osa ihmisistä äänestää puoluetta ja toinen osa henkilöä, Kukaan ei ole koskaan tarkkaan arvioinut näiden kahden äänestäjäryhmän osuutta kokonaisuudesta.
Itse kuulun kuitenkin niihin, jotka äänestävät ajatusta ja linjaa, ei henkilöä muuta kuin linjan toteuttajana.
Siksipä minulla onkin aina vaikeaa vaaleissa kun yksikään puolue ei riittävästi edusta omaa ajatustani maailman oikeasta ja vastuullisesta toiminnasta.

torsti tuukkanen

Kuka kaappasi mitä?Vaihhtoedoista todennäköisin:"Sipilä,Orpo ja likasentyön
tekijä Soini.Herrat kaappasivat hallituksen tukijoiksi 22 ottopoikaa,joilla ei ole mi-
tämän äänestäjiltä saatua agendaa.Eduskunta on hallituksen "sontaluukku"johon
heitetään sonta nimeltään "sotelakiesitykset" ja uusi kannattajaporukka hyväksyy.Hallituksella on kärkihankkeenakin sonnan kaupallinen jalostamisen.
Opposition kärkikin vaihtuu ennen juhannusta.Pitäisiköhän Antti Rinteen herä-
tähorroksesta,kun kesäkin on jo puolivälissä kohta ja uuden talveen aikana
on pari vaalitkin.