Maanantai 17.6.2019

Myös perussuomalaisten meppiryhmä jakautuu? ”Tilanne on uusi ja hämmentävä”

Luotu: 
13.6.2017 20:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner.
|

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner tukee uutta, perussuomalaisista irronnutta eduskuntaryhmää, jonka nimi on toistaiseksi Uusi vaihtoehto. Perussuomalaisten toinen europarlamentaarikko on puolueen puheenjohtajaksi viikonloppuna valittu Jussi-Halla-aho.

–En tiedä, miten mahdollinen muutos vaikuttaa asemaani, mutta selvitän asiaa. Tilanne on uusi ja hämmentävä. Itse jatkan meppinä vielä kaksi vuotta, Ruohonen-Lerner sanoo.

Ruohonen-Lernerin mukaan kyseessä ei ole ”loikkaus”, vaan tilanne säilyi ennallaan. Hänen näkemyksensä mukaan ryhmä halusi jatkaa hallituksessa hallitusohjelman mukaisesti eikä halunnut muutoksia.

–Minusta se oli viisas ratkaisu, jota tuen. Tämä oli hyvä idea ja oikea ajoitus, Ruohonen-Lerner sanoo.

Uuden vaihtoehdon arvot ovat lähempänä hänen omia arvojaan kuin viikonloppuna koko puheenjohtajakaartinsa uusineen puolueen.

–Mikä nyt tässä on uutta ja vanhaa. Tämä uusi eduskuntaryhmä edustaa vanhoja arvoja, eli niitä, joihin olen sitoutunut tässä vuosikymmenten varrella. Sitä vastoin en tiedä, mitä Jussi Halla-ahon ryhmä haluaa ja mitkä sen arvot ovat.

Hän sanoo olleensa puoluekokouksessa Jyväskylässä hämmästynyt siitä, keille puheenjohtajapaikat menivät.

–Tunnelmat puoluekokouksessa olivat tyrmistyneet. Siellä oli paikalla paljon uutta väkeä – nuoria, jotka vain tulivat, äänestivät puheenjohtajaa ja lähtivät.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Suomalaisena olen opettanut lapsilleni Rehellisyyttä ja valehtelu on väärin.

Tämä sanojen syöminen ja joukkopako PS:n riveistä vain saadakseen istua pyllynnuolijana kokoomuksen ja keskustan alaisuudessa hallituksessa oli todellinen rimanalitus.

En ole soinia arvostanut pahemmin hänen puheiden ja tekojen ristiriitojen vuoksi, jonka vuoksi kutsun häntä valehtelijaksi ennen ja nyt.

On pakko liittyä nyt PS:n jäseneksi vain osoittaakseni kannatusta järjellistä pakolaispolitiikkaa kohtaan.
Olen itse ollut maahanmuuttajana ulkomailla vuosia ja vaimoni on nyt maahanmuuttaja Suomessa. Mutta on selvä ero maahanmuuttajalla ja pakolaisella.

Nuo loikkarit voivat juhlia nyt 2 vuoden ajan, mutta sitten vaaleissa katsotaan moniko Suomalainen haluaa olla tekemisissä valehtelijoiden klubin kanssa,
Katsotaan sitten miksi joku äänestäisi tätä uutta ryhmää, kun vihervasemmistoakin voivat suvaitsevaiset äänestää.

Juha Wiklund

Outoja ja oudompia selittyksiä sillä että vanha johto petti äänestäjänsä ja kannatus romahti pohja mutiin. Aktiivinen kenttä ja äänestäjät reagoivat tilanteeseen odotetulla tavalla rehdillä ja avoimella vaalilla äänestivät korruptoituneen ja takkinsa kääntäneet ja petolliset johtajat ulos talosta.

Nyt on PS maine puhdistettu ja uusi uljas kausi voi alkaa.

Tiina Salokannel

Kehtaakin Ruohonem Lerner mennä loikkarien ryhmään. Ai ei tiedä mitä Halla aholaiset edustaa. Ihan samaa kuin ennenkin. Ihmeellistä että edes kysytään mitä persut ajavat takaa. Todellinen puhdistus on tosiaan tarpeen jos soinilaiset eivät enää edes muista miksi heidät äänestettiin persuihin

Tiina Salokannel

Kehtaakin Ruohonem Lerner mennä loikkarien ryhmään. Ai ei tiedä mitä Halla aholaiset edustaa. Ihan samaa kuin ennenkin. Ihmeellistä että edes kysytään mitä persut ajavat takaa. Todellinen puhdistus on tosiaan tarpeen jos soinilaiset eivät enää edes muista miksi heidät äänestettiin persuihin