Lauantai 16.2.2019

Perussuomalaiset jakautui kahtia – Halla-aho: ”Mikä hajoaa keskiviikkona?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.6.2017 08:45
  • Kuva: Arttu Laitala
    Kuva
    Timo Soini kertoo aavistelleensa puoluekokouksen tapahtumia jo kuukauden päivät.
|

Kahtia hajautuneiden perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini julkaisi eilisiltana tiistaina blogissaan tekstin, jossa hän kertoi näkemyksensä puolueen jakautumisesta ja Jyväskylän puoluekokouksen tapahtumista.

–En olisi uskonut, enkä olisi halunnut nähdä sitä päivää, että jätän perustamani puolueen eduskuntaryhmän, Soini kirjoittaa blogissaan.

Soini kertoo aavistaneensa jo ”kuukauden päivät”, että puoluekokouksessa suunniteltiin kaappausta. Selvimmin hän näki sen puoluekokouksessa sunnuntaina puoluevaltuuston valinnan yhteydessä. Paikalle oli tuotu vaihtoehtoista lista, joka poikkesi piirien esityksistä.

–Käsitykseni mukaan Suomen Sisun jäsen esitti vaihtoehtoisen listan ja vei sen äänestykseen. Sillä olisi muutettu demokraattisia piirien päätöksiä ja korvattu ne toisilla henkilöillä, keneltäkään kysymättä, Soini kertoo.

20 perussuomalaisten kansanedustajaa ilmoitti eilen perustavansa uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. Ryhmän puheenjohtajaksi nousee Simon Elo.

Myös Jyväskylässä puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-aho kommentoi asiaa myöhään illalla Facebookissa.

–Olipa pitkä päivä. Saa nähdä, mikä hajoaa keskiviikkona, hän kirjoitti.

Lue lisää: Talouselämästä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Huhtala

Olet ymmärtänyt väärin. Eduskuntavaalit ovat ensisijaisesti henkilövaalit ja vasta toissijaisesti puoluevaalit, vaikka media rummuttaa ennen ja jälkeen vaalien lähinnä puolueiden kannatuslukuja. Äänestämäsi edustaja voi siis vaihtaa puoluetta ja silti säilyttää mandaattinsa.

Mikko Toivonen

Vaikeapa on ulkopuolisen tehdä luotettavaa analyysiä persujen sisäisistä operaatioista.
Puheenjohtajavvaalin jälkeisissä monissa haastatteluissa kuitenkin eräs Tunnettu kovan ulkomaalaispolitiikan edustaja Oulun Immonen iloitsi siitä, että tehty kova työ nyt palkittiinkin. Tämän hän sanoi todennettavan julkisesti ja mahdollisesti vihjasi ennen vaaleja tehtyy "junttaustyöhön" ja sopivien jäsenten organisointiin puoluekokoukseen.

Tuo vain indikaationa mikä tukee lähteneiden epäilystä puolueen kaappauksesta.

Asia on kuitenkin vaikea todistaa aukottomasti. Lopputulokseksi ehkä jää puoleen todellinen jako pääasiassa maahanmuutto ja eurooppavbastaisiin sekä muuten vaan tavallaaan änkyräpoliitikkoihin joilla on jotain konventionaalista ja enemmistökansan hyväksymää ideologiaa keitossa.

Olen muuten itsekin maahanmuuttopolitiikassa hallitun maahanmuuton kannalla. Sillä tavalla että maahanmuuttoa lisättäisiin laillisella tavalla helpommin myönnettävillä aikaan sidotuilla ja uusittavilla työluvilla aivan kuten tehdään menestyneissä maissa Euroopan ulkopuolella. (US, Kanada, Australia, NZ, Singapore, Japani, GCC maat joukosta mainitakseni). Tällölin ihmiset tulevat suoraan töihin ja hoitavat halukkaaasti kotoutumisensakin ihan itse ilman punaisen ristin rouvia.
Hallitsemattomaan talousshoppailijoiden maahantuloon en minäkään suopeasti suhtaudu. En varsinkaan väärinkäytetyllä poliittisen pakolaisen nimikkeellä. Ne voimme ottaa kiintiöistä sen mukaan minkä maan kantokyky sallii.