Keskiviikko 22.5.2019

Jari Lindström avautuu: ”Nuivien kostonhimo” rikkoi perussuomalaiset

Luotu: 
14.6.2017 17:06
Päivitetty: 
14.6.2017 17:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jari Lindström saapumassa tiistain tiedotustilaisuuteen, jossa kerrottiin perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamisesta sekä Uusi vaihtoehto -ryhmän perustamisesta.
|

Jussi Halla-ahon perussuomalaisten johtoon nostanut niin sanottu nuiva osasto teki suuren poliittisen virheen puoluekokouksessa, katsoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän jättänyt työministeri Jari Lindström (uv.).

Lindström tuo näkemyksensä esiin tunteikkaassa Puheenvuoron blogissaan. Hänen mukaansa puoluekokouksen tunnelmaa leimasi alusta alkaen vahva kahtiajako sekä nuivien kostonhimo, joka kohdistui puolue-eliittiin. Tässä innossa halla-aholaisilta ”unohtui vanha viisaus, että koskaan ei kannata ottaa selkävoittoa ja nöyryyttää toista osapuolta täydellisesti”, Lindström kirjoittaa.

– Kostonhimossa päätettiin antaa opetus soinilaisille ja puolueen eliitille. Juuri ketään ei kiinnostanut se, mitä siitä seuraisi. Vanhan puoluejohdon potkiminen pihalle, uusien sääntöjen kaataminen ja lopuksi, aivan käsittämätön yritys vallata koko puoluevaltuusto, Lindström ihmettelee blogissaan.

Lindströmin mukaan perussuomalaisten mahdollisuuksia jatkaa hallituksessa olisi pitänyt pohtia siinä vaiheessa, kun uudeksi puheenjohtajaksi oli valittu Halla-aho.

– Siinä olisi ollut paikka käyttää pelisilmää ja miettiä, että miten parhaiten voisi tasapainottaa puheenjohtajistoa heti 1. varapuheenjohtajaa valitessa. Mutta ei. Homma lähti aivan lapasesta ja loppu on historiaa, Lindström kirjoittaa.

– Jokainen varapuheenjohtaja tuli nuivasiivestä, heidän edustamastaan fraktiosta. Kyllä. Ja se oli poliittinen virhe numero yksi ja samalla osoitus täydellisestä kyvyttömyydestä ymmärtää politiikkaa. Itse valinnat tehtiin teknisesti ihan oikein, siitä ei ole mitään valittamista.

Lindström kertoo nähneensä ihmisten iloitsevan, kun nuiva siipi oli valloittanut koko puoluejohdon, ja puhuvan samaan aikaan sekä hallituksessa jatkamisesta että kannatuksen noususta.

– Tajusin, että aivan liian harva ymmärsi kokonaistilanteen. Nimittäin sen, että ei ole olemassa mitään hallituspaikkaa näillä valinnoilla. Ja että ei tule koskaan olemaankaan tuonkaltaisella puheenjohtajiston kokoonpanolla. Edessä on pitkä oppositiotaival. Sitäkö haluttiin tavoitella?

Hän muistuttaa, että vaikka perussuomalaiset voittaisi joskus vaalit, se tarvitsisi kumppaneita hallitukseen.

”Mikä tulevaisuus meitä maltillisia odottaa tässä porukassa? Ei mikään. Olen ollut jatkuvasti haukuttavana Homma-forumilla”

– Mistä niitä löytyy tulevaisuudessa jos niitä nytkään ei löydy?

Lindström kirjoittaa, että tapahtuneen jälkeen hänelle oli heti selvää, että hänellä ei ole sijaa uudistuneessa puolueessa.

– Mikä tulevaisuus meitä ”maltillisia” odottaa tässä porukassa? Ei mikään. Kotouttamisministerinä olen ollut jatkuvasti haukuttavana Homma-forumilla ja saanut sähköistä scheissea jokaisesta aiheeseen liittyvästä ulostulostani. Että siltä pohjalta.

– Roikkuako siis kaksi vuotta oppositiossa olevan perussuomalaisen eduskuntaryhmän rivijäsenenä tehtailemassa eriäviä mielipiteitä/vastalauseita? Vastustamassa sitä politiikkaa jota olen itse ollut tekemässä. Ei helvetissä.

Lindström vakuuttaa, että hän olisi lähtenyt perussuomalaisten eduskuntaryhmästä joka tapauksessa, vaikka Uusi vaihtoehto -ryhmää ei olisi syntynyt. Julkisesti hän ei aikeitaan ilmoittanut.

Hän kertoo tehneensä ratkaisun täysin tietoisena siitä, että lähtijät erotetaan perussuomalaisesta puolueesta.

– Ja täysin tietoisena siitä, että poliittinen urani loppuu erittäin suurella todennäköisyydellä tähän vaalikauteen. Silti olin tähän 100%:sti valmis, koska kuten kuvasin, vaihtoehto oli muumioitua ryhmähuoneen takaseinälle.

Lue myös:

Perussuomalaisiin jäänyt Packalén: ”Kun vaaleissa hävinneet lopettavat leikin, halveksitaan demokratiaa”

Perussuomalaiset jakautui kahtia – Halla-aho: ”Mikä hajoaa keskiviikkona?”

Perussuomalainen kansanedustaja tilittää: ”Voidaanko uutta loikkarihallitusta pitää rehellisenä”

Näin Simon Elo sanoi – dramaattinen puhe sanasta sanaan

”Pidän loikkareita luusereina” – Näin Timo Soini kirjoitti 10 päivää sitten

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Sanoppa vielä että esiinnyn nimimerkillä niin voit olla varma että saat kunnilloukkassyytteen.
Aika lailla on sinulla pokkaa kertoa että esiinnyn nimimerkillä kun käytän omaa nimeäni.
Toiseksi, minulla ei ole koneella yhtään kuvaa itestäni eikä laitetta millä edes kuvia voin ottaa, ei muuta kun vanha kännykkä joka on thety ouhumiseen, ei kuvaamiseen.

Markus Vuorivirta

Meinaako nämä ministerit joku päivä aloittaa sen työnteonkin. Tässä olisi MAA JOHDETTAVANA. Nämä pelleilyt valtataisteluista sun muusta sonnasta alkaa oikeasti jo kyllästyttää. Juujuu teille on ministerinsalkut niin pirun tärkeitä mutta eikö ministerillä ole niitä ministerintöitäkin? Vai katsotaanko tätä naurettavaa showta nyt taas sen seuraavat kaksivuotta?

Markus Vuorivirta

JA se miksi se poliittinen ura loppuu tähän jäljellä olevan kahden vuoden jälkeen ei johdu tästä viikon kaksi kestäneestä sirkuksesta, vaan siitä tosiasiasta että te olette niin huonosti tehnyt työnne. Valtio velkaantuu enemmän kuin koskaan aikaisemmin vaikka se piti taittaa. Työttömät, sairaat, eläkeläiset kaikki on ruoskittu maan multiin ... JA mitään hyötyä ei ole mistään ollut. Sitten vielä kansa joutuu seuraamaan tällaisia naurettavia teattereja jatkuvasti millon potkitaan turhaa stubbia perseelle ja millon turhia soineja sun muita. Ei me tällaisia äänestetty? Oli puheet vähän erilaisia ennen vaaleja. Joku vielä kirjoitti jossain kolumnissa, että tämä edustuksellinen demokratia on maailman paras keksintö. En todellakaan komppaa tuota. Kasa sirkuspellejä pelleilee aina neljä vuotta kerrallaan veronmaksajien piikkiin ja maa on konkurssikypsä kuolinkorinoissaan oleva tunkio...

Panu Saarela

Populistisessa vuodatuksessasi ei ole päätä eikä häntää, suollat vain tunkiotasi ulos. Kerropa esimerkiksi, miten sinä - erityisesti laman aikana - toimisit niin, että valtion velkaantuminen vähenisi samalla kun työttömien, sairaiden ja eläkeläisten asema paranee?

Markus Vuorivirta

En minä saa veronmaksajilta kymppitonnin kuukausipalkkaa, joten ei mun tarvitse tietää mitä asioille pitää tehdä, eikä mun kuulu tehdä asian eteen yhtään mitään... Mutta sen verta tiedän, että tällaiset pelleilyt vie viikkokausia aikaa täysin turhaan, ne ei edistä yhtään mitään missään. Ja silti nuo ottavat verovaroista kymppitonnien palkkojaan... Tämä show on siis maksanut veronmaksajille kymmeniätuhansia euroja tyhjästä? Ja kun tämä ei ole ainoa show kun tätä pelleilyä se tuntuu nykyisin olevan jatkuvasti,. Ja vielä laman aikana...

Pasi Käyhkö

Mistä kaikesta Timo Soinikin heitti läppää ennen eduskuntavaaleja samalla kuvaten äänestäjille vaikka mitä uudistuksia ja muutoksia Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaan, en ihmettele yhtään jos Halla-ahosta tuli puheenjohtaja noin isolla äänierolla.
Menkööt T. Soini ja kumppanit peilin eteen.
En ole ollut koskaan persujen äänestäjä

Keijo Kinnunen

"Joku" laski ja Uuden Vaihtoehdon kansanedustajien äänimäärä viime vaaleissa oli yli 163 tuhatta ääntä.
Vastaavasti perussuomalaisten kansanedustajien, jäljellejääneiden, kannatus oli yli 85 tuhatta ääntä.
Tarkempiakin lukuja on, mutta mitä niistä?
Osoittaa, että kannattajia oli enemmän Uuden Vaihtoehdon puolella viime vaaleissa, siis kansanedustajien.
Mitenkä sitten 2019 vaaleissa käy? Jäädään odottamaan.

Muisto Keijo Kullervo

Ismo Alatalo

Kaikki äänestäjät kuitenkin antoivat äänensä Perussuomalaisille, joita nuo uuvatit ei enää ole. Minunkin ääni on nyt laskettu uudelle vaihtoehdolle, mutta en todellakaan ole heitä äänestämässä seuraavissa vaaleissa. Oli jäljelle jääneistä persuista mitä mieltä hyvänsä, niin loikkareiden temppu oli törkeä. He eivät ansaitse siitä kiitosta eikä ymmärrystä.

Pentti Westerholm

Kyllä siinä pelisilmä oli pahasti peittettynä Halla-aholaisten hurmoksessa.Kuviteltiin,että säänöt ratkaisee ja voitto on meidän.Ei muistettu sitä,että säännöt on tehty rikottavaksi.Missä oli vanhan politiikan velhon Putkosen neuvot.Eikö niitä kukaan kuunnelut vai eikö hänkään ollut jyvällä..

Kenneth Ainetdin

Samalla tapaa kuin Halla-aho syrjäytti Timon niin tekivät myös Ville Niinistö ja Antti Rinne yms. yms. Tietääkseni SDP:stä eikä vihreistä kuitenkaan kukaan loikannut tai perustanut omaa ryhmää sen takia kun äänestystulos ei miellyttänyt.

Soini kumppaneineen saisi hävetä, ja varmaan häpeävätkin kun ovat yksin kotonaan poissa hälystä.

Pekka Hovatov

Tulee parin vuoden päästä jännä tilanne, kun Soini tuskin on enään ehdolla seuraavissa vaaleissa. Koko tämän uuden eduskuntaryhmän tarkoituksena ja Soinin motiivina oli varmistaa itselleen täysi ministerin eläke. Kun kaikki loikkarit jossakin vaiheessa tämän tajuaa, että heille ei jäänyt kuin "luu" käteen koko jutusta ja Soinihan haistattaa pitkät, häntä ei kiinnosta pätkääkään jäljelle jäävien loikkareiden hyvinvointi tai tulevaisuus. Edellä mainitun takia Soini lupautui Keskustan ja Kokoomuksen kumileimasimeksi. Jotta Soini säilyttäisi ministerin paikkansa piti hänen saada mukaansa riittävä määrä edustajia, joilla voitiin varmistaa määräenemmistö eduskunnassa. Ei Soini siitä suuttunut ettei häntä kunnolla "kukitettu" puoluekokouksessa vaan siitä, kun hän tajusi, että ministerinpalli lähtee alta ja täysi ministerineläke jää saamatta. Tämäkin saattaa Lindströmille avautua joskus.

Taisto Pihlajamaa

Hra J. Halla-Ahokin sen sanoi, että on ero puolueohjelmalla ja hallitusohjelmalla. Tämä ero ei näytä kirkastuneen ainakaan puoluekokousväelle.

Jotta se uho, jota nykyiset persut ovat osoittaneen voisi saada tulosta aikaan, tulisi PS:n saada seuraavissa eduskuntavaaleissa vähintään 101 kansanedustajaa. Jos tulos jää vähemmäksi, edessä ei ole muita vaihtoehtoja kuin kompromissi eli hallitusneuvottelut ja hallitusohjelma, tai oppositio.

Leea Laaksonen

Kommentti kostonhalusta on varmasti totta. Sen sijaan olen hämmästellyt tätä kuinka nuivilta ".. unohtui vanha viisaus, että koskaan ei kannata ottaa selkävoittoa... "
Olen ollut luulossa, että junttaus oli voimissaan jo soinilaisaikaan ja edustuspaikkoja saivat vain ja ainoastaan soinilaiset (Tynkkystä lukuunottamatta - Ja hänestäkin päästiin...)
Uusi vaihtoehtokin on Soinin aikoinaan valitsema ryhmä joka nyt on siirtynyt oikeistohallituksen tueksi, pientä ihmistä vastaan.

Elikkä puolueessa omaksuttu käytösmalli sai jatkoa.
Sitä saa mitä tilaa.

Pentti Westerholm

Niinhän sitä sanotaan,että kosto on suloista.Nyt sitä harrastetaan puolin ja toisin ties kuinka kauan.Siinä se sulaa koko puolue olemattomiin keskinäisen riitelyn takia.Toiset puolueet taputtavat käsiään ja nauttivat Viimeinkin onnistui PerusS hajoaminen ja vielä heidän itsensä tekemänä.

Ilkka Hyttinen

Perus- Perususuomalaiset ovat pysyneet kiitettävästi perustallaan - sensijaan loikkarit, Jari Lindstöm, jne., ovat nimenomaan vain itse nuivia = apea, penseä, ynseä, kylmä, kalsea, nyrpeä, haluton, innoton, kuivahko, tyly, kylmäkiskoinen, vastenmielinen/-tahtoinen...