Lauantai 20.7.2019

Perussuomalainen: ”Väitteet ääriliikkeiden vallankaappauksesta ovat täyttä puppua”

Luotu: 
15.6.2017 08:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jyväskylän puoluekokouksessa ei tapahtunut vallankaappausta, sanoo kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (ps.).
|

Väitteet perussuomalaisten viime viikonlopun puoluekokouksesta tapahtuneesta vallankaappauksesta ovat ”täyttä puppua”, kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (ps.). Rantanen ilmoittaa tukevansa puoluejohtoa ja jäävänsä puolueeseen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä tiistaina eronneet 20 kansanedustajaa katsoivat, että puolue kaapattiin Jyväskylän puoluekokouksessa.

–Väitteet ääriliikkeiden vallankaappauksesta ovat täyttä puppua. Paikalla oli aivan tavallisia miehiä, naisia, nuoria, vanhoja, äitejä ja isejä, perussuomalaisia jäsenmaksunsa maksaneita ja puolueeseen hyväksyttyjä jäseniä. Jokaisella yksi ääni per vaali, Rantanen kirjoittaa.

Hän katsoo, että puheenjohtajavalinnat olivat seurausta puolueen hallituksessa tekemästä politiikasta.

–Puolueen jäsenistä suuri osa eli se ”kenttä” ja äänestäjät ovat jo pitkään olleet erittäin tyytymättömiä leikkauksiin, kikysopimukseen, EU-politiikkaan ja ennen kaikkea maahanmuuttopolitiikkaan, Rantanen toteaa.

–Entinen puoluejohto ei ottanut kuuleviin korviinsa tätä palautetta eikä liioin tunnustanut sitä, että ainakin omien kokemusten perusteella perussuomalaisia äänestetään yhtenä yleisimmistä syistä maahanmuuttopolitiikan kiristymisen toivossa, hän jatkaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä tiistaina eronnut työministeri Jari Lindström (uv.) kertoi näkemyksensä viikonlopun tapahtumista omassa blogissaan keskiviikkona. Hän myöntää, että valinnat tehtiin ”teknisesti oikein”, mutta katsoo, että valintoja ajoi kostonhimo. Se oli poliittinen virhe, Lindström toteaa.

–Siinä olisi ollut paikka käyttää pelisilmää ja miettiä, että miten parhaiten voisi tasapainottaa puheenjohtajistoa heti 1. varapuheenjohtajaa valitessa. Mutta ei. Homma lähti aivan lapasesta ja loppu on historiaa, Lindström kirjoittaa.

LUE MYÖS:

Halla-aho sai puoluehallituksenkin haltuunsa: Timo Soinille potkut?

Jari Lindström avautuu: ”Nuivien kostonhimo” rikkoi perussuomalaiset

Perussuomalaisiin jäänyt Packalén: ”Kun vaaleissa hävinneet lopettavat leikin, halveksitaan demokratiaa”

Perussuomalainen kansanedustaja tilittää: ”Voidaanko uutta loikkarihallitusta pitää rehellisenä”

Näin Simon Elo sanoi – dramaattinen puhe sanasta sanaan

”Pidän loikkareita luusereina” – Näin Timo Soini kirjoitti 10 päivää sitten

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

No, kyllähän se melkoisen masinoitua touhua näytti olevan, mutta eihän siinä ollut mitään väärää, saati laitonta. Missään laissahan ei sanota, että puolueen kaappaaminen on rikos. Politiikassa lähes kaikki keinot ovat sallittuja, paitsi kansanedustajan valehteleminen eduskunnassa.

Kansanedustajan tietoisen valehtelun määrittää rikokseksi perustuslain 29§. Se, mikä on valitettavaa on, että kyseisessä pykälässä ei ole määritelty rangaistusta, ellei valehtelu liity asiaan, joka ylittää valtakunnanoikeuden syytekynnyksen, jonka kansanedustajat ovat kohottaneet sellaiselle tasolle, että sen ylittämiseksi täytyy tehdä tosissaan töitä. Kansanedustat ovat myös toistuvasti kieltäytyneet perustuslakituomioistuimen perustamisesta, minkä johdosta Suomen korkeimpia päättäjiä on käytännössä mahdotonta saada vastuuseen yhtään mistään päätöksentekoon liittyvästä asiasta.

Onko tässä jotain ihan hemmetin pielessä?

Erkki Malinen

Persujen hajoaminen meni ennalta tehdyn käsikirjoituksen mukaan. Sampo Terho vahva persut olis ollut yhtä vaarallinen kuin Halla- Ahonkin. Siksi se haluttiin hajottaa etelärannassa ja muuallakin on konjakki maistunut. Tulihan tämä Evan kalluppi just sopivasti ennen puoluekokousta jossa maahanmuutto ja eurovastasuus sais 25% kannatuksen. Mikä tiedettiin että se sataa Jussin laariin. Kaikenlaisia selityksiä kyllä saadaan mutta hallitukselle haluttiin nöyrät tukijat se onnistu 100%.

Kenneth Ainetdin

Varmaankin näin, mutta kovin on lyhytnäköistä tällainen politikointi. On kuin kusi puntissa pakkasella. Hetken lämmittää, mutta vain hetken. Odotan oikein suurella innokkuudella vuoden 2019 vaaleja jonka jälkeen saan nauttia siitä älämölöstä mikä pääsee Uuden Vaihtoehdon (SP) jäsenten suusta kun poliittinen ura on lopahtanut.

Markus Vuorivirta

Mutta siis... eihän tässä pitäisi olla mitään hätää. Kansa kyllä tietää myös, että nämä, ketkä eduskuntaryhmät nyt jätti ja toivottavasti paiskataan puolueesta pihalle ensitilassa, ovat juuri niitä, keitä ei paljoa äänestäjienkään asiat kiinnostanut, vaan käänsivät takin heti ensimmäisellä viikolla vaalien jälkeen. Nyt ne on poissa perussuomalaispuolueesta ja jäljellä on ne, ketkä oletettavasti pitäisivät nämä lupaukset. Antaa noiden luikurien nyt häärätä pari vaalientäyteistä vuotta (eihän ne mitään enää voi tehdä kun on jatkuvasti jotkin vaalit ennen eduskuntavaaleja). Sitten eduskuntavaaleissa se punnitaan... Ihan kaikki.

Jussi Pistol

10 päivää ennen koko vaaleja olivat sopineen suunnitelman mitä tekevät jos Halla-Aho valitaan. Minä kutsun tuota suunnitelluksi vallankaapaukseksi! No, eivät hypi hallituksessa kun 2 vuotta jos sitäkään nuo loikkarit.

Harri Markkula

Uusi vaihtoehto tosiaankin häärää nyt tämän pari vuotta, mutta muistakaa myös se, että hääräävät tämän ajan tiukasti kahden muun hallituspuolueen talutusnuorassa.

Suomessa on siis tällä hetkellä todellisuudessa kahden puolueen hallitus.