Sunnuntai 27.5.2018

Matias Turkkila ryöpyttää: ”Timo Soinin miina laukeaa syliinne”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.6.2017 14:38
Päivitetty: 
15.6.2017 14:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Timo Soinin 20 vuoden ura perussuomalaisissa päättyi likaiseen vallanjakoon.
|

Perussuomalaisten Suomen Uutiset -lehden päätoimittaja Matias Turkkila ryöpyttää Puheenvuoron blogissaan ja somekirjoituksessaan rajusti puolueen entistä puheenjohtajaa Timo Soinia.

Turkkilan viesti perussuomalaisten eduskuntaryhmästä Soinin mukana loikanneille kansanedustajille on, että nämä joutuivat Soinin ja tämän hallituskumppaneiden ”tempun” uhriksi.

– Olen aivan järjettömän surullinen siitä, minkälainen temppu teille tehtiin, Turkkila kirjoittaa.

– Soinin pieni porukka mietti kuvion etukäteen Orpon ja Sipilän kanssa. Keitti kasaan sopan, jolla haluttiin nollata puoluekokouksen tulos. Suuressa maailmassa tuollaista kutsutaan vehkeilyksi.

Turkkilan mielestä puoluekokouksessa ei tapahtunut minkäänlaista vallankaappausta vaan ”jäsenistö protestoi ministereitä vastaan, koska heitä v*tutti meidän tekemämme hallituspolitiikka”. Puoluekokouksen jälkeen soinilaiset kansanedustajat painostettiin ja peloteltiin nopeaan ratkaisuun, Turkkila katsoo.

Turkkila väittää, että Soinia motivoi hallituksessa pysymiseen hänen oma jatkouransa.

– Soini saa hänelle luvatun palkkion - ilmeisesti suurlähettilään paikan - AINOASTAAN siinä tapauksessa, että hän rämpii kauden loppuun saakka. Kuten eilen sanottu: Soini on ison ihmisen asialla. Itsensä.

– Eniten surettaa niiden puolesta, jotka pakkotilanteessa nielivät Soinin sopan sitä kyseenalaistamatta. - - - Kun aikaa kuluu, Soinin miina laukeaa teidän syliinne. Aikaa on noin kaksi vuotta. Hän hyötyy, teidän kustannuksellanne.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Matias Turkkila
Matias Turkkila
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olavi Lehtonen

Kaikenlaisten miinojen laukeamista odotellen voivat ainakin eräät iloita siitä, että uusi vaihtoehtoinen persupuolue UV on sisäsiisti ja muutenkin salonkikelpoinen parturoituaan viheliäisen juurikasvunsa pois. Eräät toiset voivat iloita myös siitä, että jäljelle jäävä persukoalitio näiden operaatioiden jälkeen kutistuu entisestään ja lähitulevaisuudessa jäänee täysin vaille edustusta valtiopäivillä.

Hannu Korpilampi

Hänelle luvattiin palkkio uskollisuudesta. Hän tottui jo ajatukseen siitä ja nyt on valmis tekemään kaikkensa ettei sitä varasteta häneltä. Ymmärrän kyllä. Itse olin taannoin hilkulla saada ison perinnön, mutta se meni viime tingassa sivu suun. Megavitutus ei riitä kuvaamaan tuntojani, mutta muutamassa päivässä siitä pääsi yli.

Kunhan ei häpeän aiheuttama stressi kävisi liian kovaksi miehen jo ennestään kovia kokeneelle kropalle. Kaikki olisi silloin turhaa. Kaksi vuotta on pitkä aika kärvistellä kenelle tahansa.

Marko Haapaniemi

Hienoa että edes joku uskaltaa kirjoittaa muutakin kuin yleistä sumutusta. On selvä että tulee kostautumaan kaikille persu karkureille tulevissa vaaleissa. Varsinkin kun hallitusohjelman toteutus mahdollisesti jää vain kepun ja kokoomuksen asioiden kumileimasimena olemiseen.

Kalle Niemelä

Soini akiteeras 20 perussuomalaista, kapinaan oman puolueensa rintama karkureiksi.Seuraavissa eduskunta vaaleissa tämä kostautuu. Jos Halla-aho saa mobilisoitua joukkonsa seuraavissa eduskunta vaaleissa. On Soinin ja Sampo Terhon puolue muisto vain. Tämä on Sipilän ja Orpon juonittelua! Selvästi paistaa mädänneisyys läpi. Kaikella on määräaikansa taivaan alla.

Olavi Nieminen

Miksi Soini ei voinut suosiolla jäädä sivuun ja antaa demokratian toimia?
Hän oli täysin eri linjoilla ennen, kuin nyt ministerinä.
Sitten hän syyttää puolueen muuttuneen!
Voivatko loikkarit edes jatkaa puolueessa?
Eivät voi, he pelasivat itsensä ulos.

Jairi Palonen

Ei tässä paikalla olevia jäseniä voi syyttää vaalin lopputuloksesta, jos ei puolueen johdolla ole kykyä neuvotella keskenään puheenjohtajan vaihdosta ja vallan jakamisesta sekä seurauksista, muuta kuin neuvottelemalla kilpailevien puolueitten kanssa.

Myös Soini on vuosikausia päästääkseen tekemään "jytkyjä" käyttänyt hyväkseeen myös näitä niin" sanottuja" Halla-ahon siiven kansanedustajia, ilman näitä "Hillotolppa olisi jäänyt saavuttamatta", muillakin loikkareilla.Kyllä nyt "loikkarit" ovat tyhjän päällä, ilman poliittista uskottavuutta, kyllä nänä Soinin takinkäännöt ja äänestäjien pettäminen joka näkyy kannatusluvuissa, on suurin syy.