Sunnuntai 27.5.2018

Näkökulma: Nollatoleranssi rasismille, vihdoinkin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.6.2017 15:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Hallitustyön jatkuvuuden takuumieheksi lähteneen Uuden vaihtoehdon Simon Elo on sanonut selkeästi, että heillä on nollatoleranssi rasismille.
|

Jussi Halla-ahon visiitti maamme poliittisen vallan ytimessä jäi ranskalaiseksi, jos edes sellaiseksi.

Hyvä niin.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja monet muut ovat puhuneet arvopohjasta niin paljon viimeisen kahden vuorokauden aikana, että jopa Kirkko & kaupunki –lehden päätoimittaja, pappi Jaakko Heinimäki on ilmoittanut Twitterissä ”kyllästyneensä käsitteeseen arvopohja”.

Kaiken takana ovat perussuomalaisten vastavalitun puheenjohtajan ja puolueensa hetkessä rikki saaneen Jussi Halla-ahon ja eräiden muidenkin hänen hengenheimolaistensa kirjoitukset.  

Tunnetuin Halla-ahon kirjoituksista on se, josta tuli sakkotuomio korkeimmalta oikeudelta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Katumusta eivät Halla-aho tai perussuomalaisten toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Teuvo Hakkarainen, myös vastaavan tuomion saanut, ole juuri osoittaneet. Tähän myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö taisi viitata viikonloppuna puhuessaan ”tehokkaan katumisen” puutteesta.

Eivät tällaiset henkilöt voi olla merkittävän suomalaisen hallituspuoleen avainpaikoilla poliittisen päätöksenteon ytimessä.  Oli se kyllästymiseen asti hoettu - ja kiertoilmaisuna käytetty - ”arvopohja” muutoin mikä tahansa.

Hallitustyön jatkuvuuden takuumieheksi lähteneen Uuden vaihtoehdon Simon Elo on sanonut selkeästi, että heillä on nollatoleranssi rasismille. Tämän arvoasian tiedetään miellyttäneen erityisen paljon myös pääministeri Juha Sipilää (kesk.), kun hän teki päätöksensä jatkaa hallitusyhteistyötä 20 perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronneen kanssa.

Nähdyn perussuomalaisepisodin positiivisena sivutuotteena on tullut se, että Suomen hallituspuolueille on asetettu nyt selvä raja: nollatoleranssi rasismille. Vihdoinkin. Tähän asti raja oli häilyvä.

Kirjoittaja on Uuden Suomen vastaava päätoimittaja.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Että oikein sakkotuomia, no, entäs Kaikkosen 5 kuukauden ehdollinentuomio vuonna 2013?
Ja lisää löytyy rikollisia noista jotka irtaantui persuista.
Ja Huusko omistaa kultakalan muistin, mitäköhän puhui vaikka Terho kun oli persuissa, etkö Pa-Toimittaja muista, että eikö ollut rasistista mitä laukoi koko sen ajan mitä persuissa oli, ja miten nyt läähättää sipilän koipia nuolevana rakkina.

Sehän on selvää että huusko näkee myös natseja, rasisteja ja fasisteja joka puolella missä liikkuu.

toni poutiainen

Miksi en ole nähnyt koskaan missään artikkelin yhteydessä tuomion langettanutta kirjoitusta? Niimpä, koska ne ovat täyttä realismia ilman poliittisen korrektiuden luomaa puhemuuria ja tosiasioista vaikenemista. Tuomion itsessään näkisin aika poliittisena (mm. käräjäoikeus ja hovioikeus jättivät syyttämättä, mutta korkein päätti syyttää).

https://fi.wikiquote.org/wiki/Jussi_Halla-aho + (ctrl+f)

Jalmari Kanivaara

(Huokaus). Mennään sitten taas takaisin alkuun: Rasismia on esimerkiksi käyttää termiä "ihmissaasta" jostain ihmisryhmästä. Mutta rasismia ei ole herättää keskustelua ja keskustella esim. Rahojen riittävyydestä tai kohdistamisesta, mm. Maahanmuuttoon liittyen, leimaamatta samalla ketään. Onko vaikeaa?

Teijo Myllylä

Suomalaisen pienen ihmisen kannalta on synkkää, kun arvopohja on lasten, eläkeläisten, työttömien ja opiskeljoiden körmittäminen. Suurpääoman suosiminen. Kikyn maksattaminen vain palkansaajilla. Miljardi menee mamujen kotouttamiseen, joukossa isismiehiä. Supokin viimein heräsi, n.350 ihmistä seurannassa...paljonko piilossa, no arvaus on 3500paras joka voidaan antaa...nämäkin toimet hallituksen arvoja, ovatko nämä myös sinun arvoja. Nähtävästi koska demokraattisesti äänestetty hallitus..

Panu Raatikainen

Vai että "nollatoleranssi"? Sallikaa minun nauraa!
Soinilaisessa uuvattien ryhmässä varmaan puolet on rasisteja - vaikka sitä nyt vähän peittelevätkin...
Ja mitenkäs ne kokoomuslaiset, joiden mielestä Halla-aho olisi pitänyt ottaa mukaan?

Tapani Tuominen

Oletko Huusko aidosti niin naiivi kuin nämä viime päivien aikaiset kirjoitukset antavat ymmärtää? Että "arvopohjalla" ja/tai nollatoleranssilla rasismiin olisi tässä arvottomassa näytelmässä joku ratkaiseva sija?

Artikkeliasi kuvittaa mm. Simon Elo, Hommaforumissa ja Halla-ahoa hännystelemällä eduskuntapaikkansa lunastanut nykyinen rasisminvastaisen taistelun airut. Koita nyt ryhdistäytyä.