Maanantai 18.6.2018

Timo Soinilta suora syytös: ”Menettely oli niin härski ja hävytön, että tulkinnalle ei jää mitään sijaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.6.2017 17:33
Päivitetty: 
15.6.2017 17:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Timo Soini piti viimeisen puheensa perussuomalaisten puheenjohtajana viime lauantaina.
|

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, Uusi vaihtoehto -rymään siirtynyt ulkoministeri Timo Soini kertoo osoittaa blogissaan syyttävällä sormella kansallismielistä Suomen Sisua.

–Viimeaikaiset tapahtumat hämmentävät rehellistä osaa perussuomalaista kenttää, jota on paljon. Puhelimeni soivat jatkuvasti, sähköposti laulaa. Saan paljon tukea. Moni tajuaa, että aika paljon on pielessä, kun minä jätän perustamani puolueen. Se ei ole pikkujuttu, Soini kirjoittaa.

–Oikea tieto puolueen kaappauksesta on monille tosiasia. Puoluevaltuustovaali avasi silmiä. Suomen Sisun junttaporukka aikoi mielivaltaisesti muuttaa piirijärjestöjen yhteisesti sopiman listan. Teki se paljon muutakin. Ja pitkän aikaa. Menettely oli niin härski ja hävytön, että tulkinnalle ei jää mitään sijaa, hän jatkaa.

Soinin mukaan kyse ei ole viime viikonlopun puoluekokouksen henkilövalinnoista, vaan ”kuukausien jopa yli vuoden salaisesta organisoidusta junttatyöstä” suljetuilla keskustelupalstoilla. 

Perussuomalaisten helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen sanoi aikaisemmin tänään, että väitteet ”ääriliikkeiden vallankaappauksesta” ovat puppua.
 
–Paikalla oli aivan tavallisia miehiä, naisia, nuoria, vanhoja, äitejä ja isejä, perussuomalaisia jäsenmaksunsa maksaneita ja puolueeseen hyväksyttyjä jäseniä. Jokaisella yksi ääni per vaali.
 
 
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen puolestaan arvelee Timo Soinin vihjanneen hänelle eduskuntaryhmän hajoamisen mahdollisuudesta jo pari viikkoa sitten.
 
 
 
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kenneth Ainetdin

Eikähän se kuvio mennyt näin:

Timo aavisti syksyllä, että häntä ei tulla valitsemaan puheenjohtajaksi ja ilmoitti sen tähden hyvissä ajoin luopuvansa puheenjohtajuudesta. Terho oli katsottuna perintöprinssiksi. No kun tämä suunnitelma kävi ilmi, niin Terholle kehitettiin vastavoima joka lopulta sai kasvokseen Halla-ahon.

Kun keväällä kävi ilmi, että Halla-ahon kannatus oli suuri niin Timo laatikin varasuunnitelman jonka mukaan nyt mennään. Eikö niin Timo??

Juha Wiklund

En tiedä mitä Soini vaahtoaa. Kunnallisvaalitulos enteili tulevaa. Soinin ja hänen valta eliittinsä politiikka poikkesi luvatusta linjasta ja äänestäjät äänestivät niin kuin äänestivät. 8% tulos kunnallisvaaleissa kertoo kaiken.

Nyt sama eliitti saa jatkaa mutta PSn kasvot on pesty ja mätä eliitti häädetty pois puolueesta.

Aleksi Halme

Eiköhän Soinilla, Terholla ja kumppaneilla ollut täysin samanlaiset mahdollisuudet mobilisoida omiaan kokoukseen, soitella jäseniä ehdokkaansa taakse, perustaa tukiryhmiä jne. Nyt he vain epäonnistuivat siinä surkeasti, eivätkä hyväksy tappiota.

Ja tuossa puoluevaltuustovaalissahan piirijärjestöjen lista voitti Suomen Sisun listan murskanumeroin. Ja tuo äänestys on muka todista puolueen valtaamisesta. Aika kummallista puhetta.

Jukka Lampinen

Tämä sonta alkaaa todella tympäisemään.
Eiköhän fakta kumminkin ole, että persujen kenttä on polvillaan ryömien rukoillut etttä puolueen johto ottaisi vastuun puolueeen johtamisesta.
Mutta kaikki ovat kieltäytyneeet, kukaaan ei ole valtaa kaapannut, vaan fakta on että pienen ihmisen puolustajat on kieltäytyneet vallasta.
Nyt samat henkilöt jotka vasta kieltäytyivät vallasta, itkien väittää että puoleessa on valta kavalasti kaapattu.

Markus Björk

soini on huono häviäjä. ei audin takapenkillä suomen politiikkaa tehdä, vaan sydämellä, pienten ihmisten puolesta. ei omien etujen. solidaarisuus on hyve. joka pitää käyttää oikein, ei vain omien etujen saavuttamiseksi.

Jouni Lehmusruusu

Omituisten otusten kerho. Suomen hallitus. Nyt siellä istuu päättämässä porukkaa perustettavasta puolueesta jota kukaan ei ole äänestänyt.

Timo Soini on kuin pikkulapsi, kun tulee toisten vuoro leikkiä pitää rikkoa lelu.

Kummallisinta on Elon huutelu ettei tuhat äänestäjää voi kumota puolen miljoonan ääniä. Niinpä hän katsoo oikeutetuksi kumota ne kuudella sadalla äänellä.

Ei pienintäkään kunnioitusta äänestyksiä ja demokratiaa kohtaan. Puolueen nimeksi sopisi Juudakset.

Teijo Myllylä

Siis demokratia ei sovi Soinille? Väärin äänestetty. Vaalikamppanjat ja junttaus taitaa olla politiikan perusjuttuja. Voiko Soini olla noin uuno ettei tappiota kestä. Siirtyis jo sivuun..tosin monta naurua taitais jäädä vajaaks, siis jatkakoon. Aikaansaannokset on takinkäännön suomenmestaruus luokkaa. Arvopohjaa ei takintaskusta löydy. Kaikki käy kunhan minisreinpalli säilyy.

Jukka Lampinen

Ei vieläkään oikein mennyt perille, nyt oppositiossa olevia edustajia on monia pyydetty asettumaan ehdolle puolueen johtajaksi ja varmasti heidät olisi puheenjohtajaksi valittukin.
Esimerkiksi Kankaanniemi ja Lindström olisi valittu varmasti, Terho taas oli todella onneton vaihtoehto.
Kenen taakse kentän olisi pitänyt ryhmittyä?? aivan ei ollut ketään, oppositiossa olevia ei puolue työ kiinnostanut.

Jorma Nordlin

Soini tekee ihan samalla tavalla jos täytyy tehdä. Ilmeisesti ei toimittu sääntöjen vastaisesti.

On hyvä huomioida, että Soinin aikana Perussuomalaiset olivat junttalistojen puolue. Niiden käytöllä on puolueessa pitkät perinteet.

Tero Ilén

Timo, selitä mitä selität, sinä jäät historiaan Suomen kaikkien aikojen suurimpana poliittisena petturina, sinä petit äänestäjät ja puolueesi, edes Otto-Ville Kuusinen ei pystynyt tähän.

Toivottavasti kuolet vitutukseen kun lokkarit seuraavissa eduskuntavaaleissa tippuvat eduskunnasta ja Halla-ahon perussuomalaiset ovat Suomen suurin puolue.

Jairi Palonen

Nämä nöyryytetyt äänesti Soinin pois vallasta.

Vallasta on vaikia luopua kun on 20- vuotta sitä rakentanut muutoksia lupaamalla . Opposiossa oli hyvä arvostella olemassa olevaa hyvä-veli järjestelmää, kun pääsi vallan huipulle takinkääntö tapahtui totaalisesti, kaikki vaalilupaukset köyhän asialla unohtui, hyvä- veli verkosto teki tehtävänsä, Soini loisti vallansa huipulla kaksi vuotta, kun äänestäjät tipautti todellisuuteen, mutta Soini ei olisi Soini, etteikö vielä puoluetta möisi "Isänmaan" hyväksi, eliitin valta saa jatkua kansakunnan "arvot "on taas kunnossa , valtakunnassa kaikki hyvin taas, Presidenttiä myöten.

Nyt oli kentän vuoro ilmaista Soinin tapa tehdä politiikkaa, joka oli "nöyryyttänyt" satoja tuhansia äänestäjiä", lupauksia pettämällä, vain päästääkseen itse vallan "hillotolpalpalle"Lopuksi ei tässä paikalla olevia jäseniä voi syyttää vaalin lopputuloksesta, jos ei puolueen johdolla ole kykyä neuvotella keskenään puheenjohtajan vaihdosta ja vallan jakamisesta sekä seurauksista, muuta kuin neuvottelemalla kilpailevien puolueitten kanssa.

Myös Soini on vuosikausia päästääkseen tekemään "jytkyjä" käyttänyt hyväkseeen myös näitä niin" sanottuja" Halla-ahon siiven kansanedustajia, ilman näitä "Hillotolppa olisi jäänyt saavuttamatta".

Jukka Laitinen

Sitä saa, mitä tilaa - terveiset kummallekkin osapuolelle. Kuten Soini kokouksen avauksessa mainosti, valinnat tehtiin Suomen demokraattisimmassa puoluekokouksessa. Aivan Soinin et. kumppaneiden oppien mukaisesti.

Kumpikin osapuoli "syyllistyi" kokouksen esivalmisteluun, niinkuin on ollut tapana kaikissa puolueissa/yhdistyksissä. Halla-aholaiset oli tähän asti onnistuttu patoamaan marginaaliin, mutta tällaiset padot murtuvat aikaa myöten ryminällä, kuten nyt tapahtui. Aivan sääntöjen ja lain mukaisesti.

Soini tiesi häviävänsä äänestyksessä Halla-aholle, eikä asettunut ehdolle kokemaan vieläkin nolompaa tappiota, vaan rakensi suunnitelman B. Keskustan ja kokoomuksen avustuksella. Palkkiona hyvä hillotolppa jossain? Aivan sääntöjen ja lakien mukaisesti tämäkin. Joskin moraaliseti ... ai niin politiikassa ei ole moraalia ... pelkät arvot riittävät niitä tarkemmin erittelemättä.

Valta otetaan - mutta yhteistyö annetaan. Eipä Halla-aho antanut yhteistömahdollisuutta soinilaisille. Mutta antoiko omana aikanaan Soini yhteistyömahdollisuutta halla-aholaisille? Ei antanut. Kumpikin osapuoli sai sitä mitä tilasi. Soinikin.

Jatkossa toisinajattelijat siivotaan molemmilta puolilta. Ja uusi puoluekin nähdään aikaamyöten. Hyvä niin.

Ja mitä rasismiin etc. tulee ... ovat korvannet menneinä vuosikymmeninä käytetyn "neuvostovastaisuuden" poliittisen syrjinnän käsikassarana.

Teijo Myllylä

Säälittävää, Soini. Demkratia nyt vaan on sellata että, äänimäärä ratkaisee. Turha nillittää. Suomalaiset nyt vaan on ollut ainut häviäjä kun persut ovat olleet hallituksessa takiaspuolueena. Takinkääntö on jäänyt tavaramerkiksi, nyt uudessa hallitustilanteessa on täysin epäselvää mitä Timo Soini oikein haluaa tai mitä asioita ajaa. Ne kuuluistat arvot ovat hukassa, eikä niistä kannata tämän miehen puhua... tulis vaan taas tehtyä aivan muuta. Onneksi Sipilä kuiskuttelee mitä nappia painella. Muutoin tää suuruus olis ihan kuutamolla. Varmaan tällä sekoilulla on jo joku palkkiovirka ansaittu, se on varma.

Teijo Myllylä

Säälittävää, Soini. Demkratia nyt vaan on sellata että, äänimäärä ratkaisee. Turha nillittää. Suomalaiset nyt vaan on ollut ainut häviäjä kun persut ovat olleet hallituksessa takiaspuolueena. Takinkääntö on jäänyt tavaramerkiksi, nyt uudessa hallitustilanteessa on täysin epäselvää mitä Timo Soini oikein haluaa tai mitä asioita ajaa. Ne kuuluistat arvot ovat hukassa, eikä niistä kannata tämän miehen puhua... tulis vaan taas tehtyä aivan muuta. Onneksi Sipilä kuiskuttelee mitä nappia painella. Muutoin tää suuruus olis ihan kuutamolla. Varmaan tällä sekoilulla on jo joku palkkiovirka ansaittu, se on varma.