Torstai 24.1.2019

Sampo Terho julkaisi saamiaan vihaviestejä: ”Oliko kotisi vakuutettu?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.6.2017 14:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sampo Terho.
|

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän trioministeriksi nimitetty Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kertoo blogissaan saamistaan vihaviesteistä. Hän myös julkaisee viestejä, ja sanoo julkaistujen viestien olevan vain pieni otos.

–Suurin osa saamastani palautteesta on ollut kannustavaa ja rohkaisevaa, kiitos siitä! Etenkin kaikki kasvokkain annettu palaute on ollut hyvää. Se antaa voimia. Kansalaiset ovat selvästi valmiit antamaan uudelle ryhmällemme mahdollisuuden, kuten myös tuore kysely osoittaa. Toisaalta aivan kuten jo ensimmäisessä Uuden vaihtoehdon tiedotustilaisuudessa ryhmämme johtaja Simon Elo uumoili, myös vihan ryöppy on ollut voimakas, Terho kommentoi.

Hän sanoo, että julkaistut viesti ehkä auttavat ymmärtämään, miksi se minkä hän päätti jättää taakseen, alkoi tympäistä.

–Ensi viikolla perustamme uuden puolueen. Minulla ja ryhmätovereillani on ollut opettavainen viikko, jonka aikana itse kukin on varmasti tarkkaan miettinyt mitä haluaa olla ja millaista puoluetta edustaa. Uusi poliittinen kotimme tullaan rakentamaan myönteisyyden ympärille, vapaana vihasta ja möläytyksistä. Nimenomaan tältä osin oloni on nyt suunnattoman helpottunut, vaikka hyvin tiedän, kuinka pitkä ja vaikea tie edessä odottaa, Terho toteaa.

Terhon julkaisemissa viesteissä häntä nimitellään asiattomasti ja joukossa on myös uhkauksia.

-Oliko kotisi VAKUUTETTU, yhdessä viestissä kysytään.

Terhoa kuvaillaan myös nyrkillä tapettavaksi ja hänen toivotaan kuolevan syöpään.

Useat perussuomalaisista Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään siirtyneet kansanedustajat ovat Ylen mukaan kertoneet saaneensa runsaasti vihapostia ja suoranaisia tappouhkauksia.

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari sanoi perjantaina Demokraatin mukaan, että puolue tuomitsee Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajiin kohdistuvan vihapuheen ja tappouhkaukset

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Niekka Niekka

Tapahtumien valossa uskottavuus tässäkin asiassa on pyöreä nolla. Voihan tuota "vihapuhetta" kirjoittaa vaikka itselleen ja jakaa sen sitten lehdistölle, joka kritiikittömästi sitä sitten julkaisee kaikkien paheksuttavaksi.

Virpi Mikola

Hyvä Sampo Terho. Lähde? Keskusteluketju , ruudunkaappaus , jossa näky sanojan nimi. Kuka on laittanut? Onko tehty tutkintapyyntö? kuka vain voi SANOA saaneensa jos minkälaista viestiä. Ilman lähdettä, esim keskusteluketjua, ruudunkaappaus tms. jätän omaan arvoonsa lausntosi uhkailuvisesteistä.

Jouko Joki

Tuskin nämä uhkaukset tulee jättämäsi puolueen taholta,vaikka sitä tässä pyritään syyllistämään.Ehkä joku äänestäsistäsi on pettynyt kun hänen äänensä on nyt mennyt viiteryhmälle jolle sitä ei ollut tarkoitettu.Kepulla ja kokoomuksella oli eri ohjelmat.

Helena Auvinen

Sampo Terho ja muut Uusi vaihtoehto-ryhmän jäsenet ovat tehneet ainutlaatuisen, isänmaallisen teon! Nostan teille hattua ja ojennan käden kiitokseksi! Maahanmuuton hallittu hillitseminen on parempi vaihtoehto kuin rasismi! Hallituksen kaatuminen olisi aiheuttanut turhia kustannuksia veronmaksajillejille!

Tero Luostarinen

Perussuomalaiset ja uusi pj. nimenomaan ilmoitti sitoutuvansa hallitusohjelmaan ja sen noudattamiseen prikulleen.

Eikös kuule siinä ollut juuri se 80-kohtainen maahanmuuttoohjelma johon oltiin sitouduttu, maltillinen sellainen.

Hallituksen kaatamista ei kukaan missään vaiheessa vaatinut ainakaan persuissa, taisi joku vihreiden Li ja Ville sen puolesta laususkella.

Nyt tämä "uusi aamunkoi" -ryhmittymä on täysin linjattomana siellä, heillä ei ole mitään vipuvartta mihinkään, käytännössä Kokoomus ja keskusta voi sanoa että turvat tukkoon tai lennätte ulos ja otetaan RKP/Kd tilalle.

Erkki Martikainen

Oppositiossa voi sitoutua ihan mihin vaan ja noudattaa ihan millaista ohjeistusta hyvänsä kun vaikutus on tasan nolla.
Halla-aho ilmoitti jo ennen valintaansa ettei ole kiinnostunut hallituksessa olemisesta ja toimi sen mukaisesti eli sai mitä tilasi. Nyt sitten ovat oppositiossa eivätkä saa aikaiseksi muuta kuin mölinää.

toni poutiainen
Vastaus kommenttiin #12

''Halla-aho ilmoitti jo ennen valintaansa ettei ole kiinnostunut hallituksessa olemisesta''

Lähde?

''Nyt sitten ovat oppositiossa eivätkä saa aikaiseksi muuta kuin mölinää.''

Niin, paitsi viime jytky toiseksi suurimmaksi puolueeksi hallitukseen nimenomaan tapahtui opposition kautta.

Pasi Karlsson

Soini on ainakin huudellut "persut ei persettä jaa" , lähde : Soinin puheet !

Lindström heitellyt tasa-arvoisesta sukupuoli laista "kikkelilaki" , lähde : Tynkkynen blogi !

Olisiko näistä vinkkiä, ovat kuitenkin. valtioneuvoston ja Sipilän kanssa samoja arvoja omaavia hienoa kieltä käyttäviä henkilöitä ?

Jorma Vesa

Eli, kettuili* (V -alkuisena versiona) äänestäjille maan poliittisen historian suurimmalla keskarilla sitten Koiviston konklaavin, ja nyt päätti tyylikkäästi uhriutua kun sai rumat korvilleen... ..ihtu mikä kynäniska! :D

Arto Vihavainen

"Nyt tämä "uusi aamunkoi" -ryhmittymä on täysin linjattomana siellä, heillä ei ole mitään vipuvartta mihinkään, käytännössä Kokoomus ja keskusta voi sanoa että turvat tukkoon tai lennätte ulos ja otetaan RKP/Kd tilalle."

Jos kokoomus ja keskusta ovat löytäneet yhteisen sävelen, niin ei siitä pidä vihoitella heille. Olisi kannattanut toimia niin että olisi tullut asiasta yhteinen sävel jomman kumman kanssa, niin se puolue joka jäisi yksin olisi heikoilla.

Politiikka on tätä ja mitä muuta se voisi olla.
Ei se käy että demokratiassa yksi kolmasisa määrää ja kahden kolmasosan näkemys hylätään, ei se demokratiassa niin mene, jos menee, niin ei se sitten mitään demokratiaa ole,