Tiistai 23.10.2018

Touko Aalto on vihreiden uusi puheenjohtaja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.6.2017 19:35
Päivitetty: 
17.6.2017 20:03
  • Kuva: Tiina Somerpuro
    Kuva
    Ville Niinistö johti vihreitä kuusi vuotta. Uusi puheenjohtaja on Touko Aalto.
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio
    Kuva
    Touko Aalto on vihreiden uusi puheenjohtaja.
|

Touko Aalto on valittu vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Tampereella.

Vihreät äänestivät puheenjohtajansa neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä. Ääniä annettiin kaikkiaan 5778. Aalto sai viimeisellä eli viidennellä äänestyskierroksella 3 489 ääntä ja vaalissa toiseksi tullut Emma Kari 2 111 ääntä.

-Harvoin vetää näin sanattomaksi. Rakkaat vihreät ystävät, kiitos, Aalto sanoi heti valinnan jälkeen.

–Me olemme joukkue, jossa jokainen on merkityksellinen. Joukkue, jossa kaikki ovat enemmän kuin nimiä listassa. Vain sillä tavalla voimme olla tätä maata muuttava voima. Vain sillä tavalla voimme voittaa suomalaisten tuen taaksemme, hän jatkoi puheessaan.

Touko Aalto on vihreiden ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän oli aikaisemmin vihreiden varapuheenjohtaja.

Muut puheenjohtajaehdokkaat olivat Olli-Poika Parviainen, Krista Mikkonen, Maria Ohisalo ja Mika Flöjt.

Jäsenäänestys toteutettiin siirtoäänivaalitavalla. Siinä äänestäjät merkitsevät äänestyslippuun yhden tai useamman ehdokkaan paremmuusjärjestykseen. Jos yksikään ehdokas ei saa yli puolta ensisijaisista äänistä, karsiutuu vähiten ensisijaisia ääniä saanut ehdokas pois ja häntä äänestäneiden äänet siirtyvät jäljellä oleville ehdokkaille äänestyslippuihin merkityn paremmuusjärjestyksen mukaan. Tätä jatketaan, kunnes jollekin ehdokkaalle kertyy yli puolet äänistä ja hän siten voittaa äänestyksen.

Neljännellä äänestyskierroksella Emma Kari päihitti Maria Ohisalon vain täpärästi: Kari sai 1569 ääntä ja Ohisalo 1524 ääntä.

Vihreiden puheenjohtajavaalin tuloksen piti alun perin olla selvillä jo kello 14, mutta ääntenlaskennan kerrottiin viivästyvän. Lopulta puoluesihteeri Lasse Miettinen kertoi, että Helsinkiin oli jäänyt laatikollinen ääniä.

–Ääntenlaskennan aikana tänään iltapäivällä varmistui, että Helsinkiin oli jäänyt yksi laatikko ääntä, noin 400 ääntä. Ne on haettu Helsingistä ja ovat matkalla tänne. Jos ihmettelette, miksi neljä tuntia kestää, niin se on kaksi tuntia Helsinkiin ja kaksi tuntia takaisin, hän kertoi.

Lue myös: 

 
 
 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Järjen voitto mutta siksi huono asia. Emma Karin voito oli syössyt nämä uskomushöttöoppilaat nopeammin kohtikierrettä jossa toinen savijaloilla seisova jo on.
Vihreät ovat saavuttaneet uskomattoman korkean kannatuksen ajaessaan loppupeleissä samoja asioita kuin stalinistit. Me kertomme miten jatkossa te elätte! Piste.
Istuin takavuosina erään valtion erityisrahoitusyhtiön hallinnossa Ville Niinistön vieressä. Ei moitteen sanaa. Karismaattinen turkulainen mikätietysti helpotti heimoveljeä. Nyt alkaa alamäki.