Keskiviikko 23.5.2018

Perussuomalaisen ulostulo: ”Soinin pienen ihmisen ääni katosi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.6.2017 09:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkipuinti jatkuu.
|

Perussuomalaisten Outokummun kaupunginvaltuutettu ja Pohjois-Karjalan Perussuomalaisten Nuorten entinen puheenjohtaja Sanna Antikainen kiistää Puheenvuoron blogissaan junttaporukoiden ja salaisten Facebook-ryhmien olemassaolon puolueen piirissä. 

Jyväskylän viime viikonlopun puoluekokouksen ja puheenjohtajavalintojen jälkeen myös perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini  on puhunut muun muassa Suomen Sisun junttaporukasta.

–Jyväskylän tapahtumista kulkee mediassa ja muualla kaikenlaisia huhuja. Jopa entiset kansanedustajamme hokevat näitä perättömiä höpöhöpö -puheita, faktoja tarkistamatta. On kerrottu tarinaa junttaporukasta ja  salaisista ryhmistä. Kuuluin molempiin ja kerronkin nyt totuuden: esitetyt väitteet eivät pidä paikkansa siten, kuten ne on esitetty. Junttaporukkaa ei ollut, oli ainoastaan Jussi Halla-ahon kannattajat, jotka keskustelivat yhdessä. Tämä on aivan normaalia kampanjointia. Salaisia facebook ryhmiä ei ollut, kuten on esitetty. Oli yhteisiä keskusteluryhmiä, joissa me kävimme normaalia jäsenten välistä keskustelua. Kaikki nämä ovat osa poliittista kampanjointia, jota myös Sampo Terho harjoitti, Antikainen kirjoittaa.

Hän sanoo Jyväskylän puoluekokouksen olleen täysin samanlaiset kuin aikaisemmat, joihin hän on osallistunut.

Samalla Antikainen kommentoi Timo Soinin roolia perussuomalaisten johdossa. Soini luopui puheenjohtajuudestaan Jyväskylässä ja siirtyi 19 muun perussuomalaisen kanssa Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään Jussi Halla-ahon noustua puolueen puheenjohtajaksi.

–Olen kuulunut perussuomalaisiin koko aikuisikäni. Olin 18-vuotias, kun liityin perussuomalaisiin. Timo Soini tuntui välittävän pienestä ihmisestä. Tämä sai minut, silloisen päähän potkitun lastenkotinuoren, liittymään Soinin johtamaan puolueeseen. Uskoin Soinin välittävän myös minusta ja muista kaltaisistani – meistä, jotka eivät ääntänsä kuuluviin saaneet. Kahden viime vuoden aikana Soinin pienen ihmisen ääni kuitenkin katosi. Tilalle tuli vain isojen ihmisten ääniä. Nämä isot ihmiset välittivät lähinnä omasta asemastaan ja edustaan, Antikainen kommentoi. 

–Ja sitten, kun Jyväskylässä kävi kuten kävi, ottivat nämä isot ihmiset käyttöönsä jo pitkään suunnitellun pelastautumissuunnitelmansa pelastakseen oman asemansa ja Audin takapenkin paikat autonkuljettajineen. Ehkä olisi kannattanut vetää hetki henkeä ja vilkaista peiliin, hän jatkaa.

Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten johtoon ja puolueen eduskuntaryhmän hajoaminen ovat kiristäneet välejä perussuomalaisissa ja Uuteen vaihtoehtoon siirtyneissä. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho julkaisi lauantaina saamiaan vihaviestejä.

Lue lisää:

Sampo Terho julkaisi saamiaan vihaviestejä: ”Oliko kotisi vakuutettu?”

Timo Soinilta suora syytös: ”Menettely oli niin härski ja hävytön, että tulkinnalle ei jää mitään sijaa”

Perussuomalainen: ”Väitteet ääriliikkeiden vallankaappauksesta ovat täyttä puppua”

Perussuomalaisen ulostulo: ”Syypäät löytynevät ministeriaitiosta”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jairi Palonen

Ei taida Euroopan poliittinen historia tuntea vastaavaa esimerkkiä hallituskiimasta- herrat ministerit ovat valmiita jopa hajottamaan oman puolueensa, että saavat jatkaa kahden muun puolueen sylikoirina.Onko kenellekään loikkareista tullut edes hetkeksi mieleen, että kun kannatus putoaa 10% (eli puolet äänestäneistä häipyy), niin aika moni kannattajista on tyytymättömiä puolueen johtoon? ,tälläkin voisi olla jotain tekemistä puoluejohdon vaihtumisen kanssa?

Eikä se tarve muutokseen johtunut maahanmuutosta pelkästään, kyllä ns. köyhien "kyykytys" oli vähintään yhtä suuri syy. Jälkimmäisen nimesi muuten mm. muuan Timo Soini syyksi kannatuksen putoamiselle vielä n. pari kuukautta sitten !

Ymmärtääkö edes hallitus, omia päätöksiään mitä se on tekemässä, vaikka asiantuntijat ja perustuslaki lyö vastaan. Tämän turvaamiseksi Suomalainen eliitti, järjesti Draaman josta olisi mikä tahansa teatteri kateellinen.