Tiistai 18.6.2019

Eduskunnan outo näytelmä puhuttaa: ”Ensin Sipilän ja Soinin manööveri, nyt kokoomuksen operaatio perustuslakivaliokunnassa”

Luotu: 
18.6.2017 13:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kokoomus haluaa nostaa kansanedustaja Ben Zyskowiczin perustuslakivaliokuntaan.
|

Åbo Akademin valtiotieteen professori Göran Djupsund kommentoi eduskunnassa perjantaina nähtyä erikoista prosessia, jossa kokoomus halusi nostaa kansanedustaja Ben Zyskowiczin perustuslakivaliokuntaan.

–Uusi askel kohti hallituspuolueet vastaan oppositio perustuslakivaliokunnassa. Erittäin valitettavaa; kyseenalaistaa koko perustuslakivaliokunnan toiminnan, Djupsund kommentoi Twitterissä.

 

 

Eduskunta myönsi perjantain eron kokoomusta perustuslakivaliokunnassa tähän asti edustaneelle Anne-Mari Virolaiselle. Ilta-Sanomien mukaan kokoomus olisi halunnut perjantaille saman tien toisen istunnon, jossa Zyskowicz olisi valittu Virolaisen paikalle. Päätöksiä ei voi tehdä samassa istunnossa, joten toinen istunto olisi ollut välttämätön. Toista istuntoa ei kuitenkaan pidetty perjantaina.

Eri arvioiden mukaan kokoomus haluaa Zyskowiczin perustuslakivaliokuntaan soten vuoksi.

–Ei hyvältä näytä, kun perustuslakivaliokunnasta näin selvästi tehdään politiikan pelikenttä, RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz‏ kommentoi Twitterissä.

–Ensin Sipilän ja Soinin manööveri, nyt kokoomuksen operaatio perustuslakivaliokunnassa. Ei yllätä, ettei politiikka ole kovin korkeassa kurssissa.

Eduskunnan seuraava täysistunto on maanantaina kello 12.

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jonne Peto

Koko perustuslakivaliokunta pitäisi uudistaa täydellisesti. Vihreät käyttää valiokuntaa tulkitsemaan perustuslakia siten että maahanmuuttajat saavat kaikki mahdolliset ja mahdottomat avustukset, oikeuden jäädä maahan ym. Tämä vihreiden fundamentaalinen tulkinta tarkoittaa käytännössä suoraa tulonsiirtoa veronmaksajilta mamuille, vaikka mitään "oikeaa" perustetta ei ole. Kulut v 2016 n. 400 .. 800 milj. Euroa.

Mikko Toivonen

Lähes kaikissa Euroopan vanhoissa sivistysvaltioissa ja demokratioissa onkin perustuslaki tuomioistuin. Suomessa itä blokin tai tsaristisen oikeus "tajun" tyyliin ei.

Perustuslakituomioistuimen toteuttaminen olisikin merkittävä askel kokonaisdemokratisoitumisessa. Sitä eivät poliitikkomme ole kuitenkaan suostuneet oman valtansa vähenemisen pelossa toteuttamaan.

Risto Parviainen

Ei näytä muutenkaan hyvältä kokoomuksen ja Sipilän viimeviikkoinen toiminta.
Diktaattori Sipilä hyväksyi "Kapinaloikkaireiden" hallituskuviot noin vain. Nyt vielä yritetään rukata perustuslakivaliokunta sellaiseksi että se olisi Sipilän ja Orpon kumileimasin.
Täysin tästä ajasta tyystin mielensä kadottanut Ben Zyskowicz olisi oikea onnenpotku päästessään pomoilemaan perustuslakivaliokuntaan.
Suomipoloinen voihkii Sipilän Diktatuurin kourissa, Orpo Ja Soini muokkaavat tahollaan tätä omituista Sipilismi politiikkaa...
Oppositio marssikoon ulos eduskunnasta jotta nämä "hirviöt" saadaan pysäytettyä ennenkuin on liian myöhäistä!!!!

Pertti Vaulasvirta

Perustuslakivaliokunnan pj on A.Lapintie, vasemistoliitto. Varapj. T.Tölli Keskusta ja jäsenet poliittisista puolueista. Ihmettelen kuinka tällaiselle politiikoista kootulle ryhmälle on annettu niin hieno valiokunta, kuin perustuslakivaliokunta on, vastattavaksi?. Usein mielestäni päätöksiä on vedetty poliittisen suuntauksen mukaisesti, eli perustuslaki on taipunut siihen suuntaan mihin valiokunta on sitä halunnut kääntää. Ja tässä taidossa on pj. Alpintie ollut kovinkin ahkera.
Minulta ei valiokunnan päätöksille heru kovinkaan paljoa pisteitä.
"zero points"

Juha Wiklund

Näin YLE uutisoi Sipilän sisäpiiristä. Voiko enää mikään yllättää mikä liittyy Sipilään?

"J. Kärkkäisen omistaja Juha Kärkkäinen tuomittiin lokakuussa 2013 käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Taustalla oli J. Kärkkäisen omistaman verkkomedian eli Magneettimedian kirjoitukset, joissa syyttäjä näki piirteitä kansallissosialismista.

J. Kärkkäinen tuli Sipilän kanssa samojen yhtiöiden osakkaaksi "

Erkki Snellman

Göran Djupsund ei vaikuta ymmärtävän eduskunnan toimintaa. Kannattaisi perehtyä ennen kuin laukoo.
Muodollisesti olisi hyvä, jos eronpyynnön ja täydennysvaalin välillä oli pidempi aika, vaikkapa yksi yö, jotta joku toinenkin porukka voisi jättää täydennysvaaliin ehdokaslistan. Valiokuntapaikat on kuitenkin ryhmien sopimuksella jaettu vaalien jälkeen kenenkään jakoa riitauttamatta, joten normaalioloissa se sopimus pätee.

Tapani Tuominen

Vasemmistolaiset "professorit" (tämäkin aivan nobody -tasoa) vaihteeksi äänessä ja huolissaan, kun BZ nostetaan Perustuslakivaliokuntaan ja hän ei taas jaa, näiden puutarhatonttujen tulkintoja ja mielipiteitä perusoikeuksista. "Ikävä kyllä" BZ on myös juristi, niin hän ymmärtää myös koulutuksensa puolesta näitä asioita.

Mitä tekee Huuskon tovereineen punavihreäksi maalaama US? Uutisoi asian, kuin kyseessä olisi jotain muuta kuin ihan normaalia eduskuntatoimintaa. US vajoaa yhä syvemmälle mutaan.

Markku Uusitalo

Onko juristi henkilö, joka on suorittanut oikeustieteen tutkinnon mutta ei ole päivääkään tehnyt "juristin" työtä. BN on mielestäni täysverinen kokoomuksen johtoa myötäilevä poliitikko. Kiihkomieline kapitalismin ja USA:n puolustaja jo nuoruudestaan lähtien. Hattue nostan, että vähän yli kakskyppisenä kävi kommunistien seminaareissa väittelemässä "tunne vihollisesi" -ajatuksella. Mutta miksi tyytynyt harmaaksi eminenssiksi?