Lauantai 20.7.2019

Erikoinen tempaus: Suora tv-lähetys kuvaa kassahihnaa 3 h ilman mainoskatkoja

Luotu: 
20.6.2017 12:28
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Televisiossa nähdään juhannusyönä kolmen tunnin suora lähetys, joka kuvaa ostoksia kassahihnalla. Kuvituskuva.
|

Televisiokanava Sub välittää juhannusyönä kolme tuntia kestävän suoran lähetyksen hypermarketin kassahihnalta, kertoo Markkinointi&Mainonta.

Kyseessä on niin sanotun hitaan television slow-lähetys, joka on nimeltään Hihna 247 ja se käynnistyy Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona kello 16. Subin kolmetuntinen suora tv-lähetys alkaa aattoiltana kello 23.30. Mainoskatkoja ei ole.

Subin julkaiseman tiedotteen mukaan kohteena on Helsingin Kannelmäessä sijaitsevan Prisma Kaaren kassahihna ja tarkalleen ottaen se kohta hihnaa, johon asiakkaat asettavat ostoksensa ennen kuin kassahenkilö skannaa niistä viivakoodit.

Tuotantoyhtiö Source vie kameransa Prisma Kaareen ja kuvaa siellä kassahihnan toimintaa yhteensä 12 tunnin ajan. Asiakkaita ei voi lähetyksestä tunnistaa.

–Pohjimmiltaan tässä on kyse mielenrauhasta ja yhteisestä kokemuksesta. Näemme hihnan liikkuvan ja pysähtyvän. Toisaalta asiakkaiden valinnat tuovat tähän mukaan kihelmöivän elementin: mitä kaupasta ostetaan juhannusyönä? sanoo Subin kanavapäällikkö Lauri Ogawa.

Kassahenkilö ikään kuin ohjaa ja tuottaa tv-striimiä kassahihnaa liikuttamalla samalla, kun veloittaa ostokset ja palvelee asiakkaita. SOK näkee ohjelmakonseptissa potentiaalia. Johtaja Anne Sassi-Leivonen arvioi, että slowtv-toteutus saa vielä jatkoa.

Katsojat voivat osallistua lähetyksen keskusteluvirtaan Prisman Facebook-sivulla.

Lähde: Markkinointi&Mainonta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari Tähti

Mielenrauhaa katsomalla prisman kassahihnaa juhannuksena :-D Jälleen kerran tuli tunne, että NYT on kaikki kuultu. Se ehdottomasti hulluinkin idea.

Odotan jo Hihna247 DVD boxia, se jotenkin sopisi tähän aikaan. Puuttuu vielä lakifirmat jotka skannaa ihmisten IP osotteita ja laskuttaa 1000€ / lasku laittomista katselusta.

Ja nyt kun tämän sanon, tästä takuuvarmasti tulee suursuosittu.