Lauantai 21.7.2018

Perussuomalainen kuittaa ”jäätävästä” gallup-lukemasta: ”Tippuvat käytännössä kaikki eduskunnasta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.6.2017 12:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sebastian Tynkkynen arvioi, että jos pääministeri Juha Sipilä päättää kaataa hallituksen, hänellä on edessään ”tukala paikka”.
|

Perussuomalainen vaikuttaja, kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkynen arvioi, että hallitus on menettämässä parlamentaarisen tukensa, jos perussuomalaisista eronneita kansanedustajia palaa lisää takaisin puolueeseen. Torstaina Ritva Elomaa päätti jättää Uusi vaihtoehto -ryhmän ja palata perussuomalaisiin.

Tynkkynen nostaa esiin myös Ylen tuoreen gallupin, jossa Uusi vaihtoehto eli tuleva Sininen tulevaisuus sai vain 2,3 prosentin kannatuksen.

–Mitä lähemmäksi seuraavia eduskuntavaaleja mennään, loikkareilla kasvaa paine löytää itselleen turvallinen hyväpalkkainen pesti, koska kansanedustajana on helpompi löytää työpaikka kuin vaalit hävinneenä petturina. Kun näitä Hanna Mäntylöitä lähtee lisää EU:hun töihin Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmästä, ei ole ollenkaan itsestäänselvyys, että vuoroaan odottaneet varakansanedustajat ovat kaikki nykyisen hallitusjärjestelyn takana. Kentän väki kun on kohtuullisen yksimielisesti demokraattisesti valitun puoluejohdon takana, Tynkkynen kommentoi Facebookissa.

–Näin ollen tilalle tulevat uudet kansanedustajat kentältä vahvistavat jatkossa perussuomalaisten kokoonpanoa ja hallitus tulee olemaan kaatumisen partaalla, hän jatkaa.

Tynkkysen mainitsema Hanna Mäntylä on siirtymässä erityisneuvonantajaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön Strasbourgiin heinäkuussa, joten hän jättää paikkansa kansanedustajana.

Tynkkynen arvioi, että jos pääministeri Juha Sipilä päättää kaataa hallituksen, hänellä on edessään ”tukala paikka”, koska hän joutuu neuvottelemaan hallitusohjelmasta uudelleen KD:n ja RKP:n kanssa. 

–Tällä kertaa heidän vaatimuksensa ovat kovemmat, koska heidät nolattiin antamalla ymmärtää, että hallituksen ovet olisivat avautuneet perussuomalaisten puoluekokousviikonlopun jälkeen. Puheenjohtajat Henriksson ja Esayah kerkesivät jo A-studiossa keskustella puolueidensa vaatimuksista hallitusneuvotteluihin. He tietävät, että tällä kertaa Sipilällä on vaihtoehtoina vain heidät tai uudet vaalit, Tynkkynen ennakoi.

–Jos RKP:n ja KD:n kanssa ei uutta hallitusta saada muodostettua, jäljelle jäävä vaihtoehto on ennenaikaiset eduskuntavaalit. Tämä vaihtoehto puolestaan on Sinisen tulevaisuuden puolesta kylmäävin. 2,3 prosentin kannatuksella he tippuvat käytännössä kaikki eduskunnasta, hän toteaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Laine

Ensi viikolla nähdään muutama takaisinloikkaus. Lopuista suurin osa ei edes pyri eduskuntaan ensi vaaleissa. Terholla ja parilla muulla lienee tiedossa paikka Kokoomuksessa.

Jännä on kyllä nähdä mitä Sipilä on luvannut näille jotka eivät loikkaa takaisin.

Mikko Toivonen

Minä otan kyllä asenteen muodostumiseen sen kuuluisan rauhoitusajan ja katson miten todellinen maailma kehittyy ja asettuu. Koko joukko mahdollisia kehityssuuntia on olemassa ja arvioitavissa.

Ellen aivan väärin muista niin ei ole kauan aiokaa kulunut kun tämä nyt lehden arvostetuksi persuasiantuntijaksi nostettu Tynkkynen erotettiin persujohdosta ja pysyi vain piirin jäsenenä, kun piiri ei lopulta erottanut. Erotettiin siksi, että silloisissa puheissakaan ei ollut sitä kuuluisaa järjen häivääkään. Sitä taitaaa US toimituksen mielestä nyt olla palailemassa samoin kuin täyspersuisuus takaisin

Spekulaatiota ei kuitenkaan ole se, että Halla-ahon johtama faktio erittäin todennäköisesti kasvattaa voimaansa tästä hajoamisesta huolimatta siksi, että se on nyt linjaltaan erittäin selkeä ja rajatun asian liike ja sen ajatusmaailmalla on enemmän kannatusta maassa kuin yleensä uskalletaan myöntää. Minun arvioni mukaan noin 25% nykykansalaisista. Suurin osa tuosta kannattajakunnasta tosin nukkujia joten sen osan koko potentiaalin saaminen hereille vaaleissa on vaikeaa ellei mahdotonta. En pioäisi kuitenkaan mahdottomana 15% kannatusta nyt Halla-ahon liikkeelle.

Siitä pois loikanneen puolueen kansanedustaja enemmistön elon jatkumo riippuu niin monesta seikasta että siitä ei voisi esittää muita kuin hyvin laveita arveluja. Todennäköisesti silläkin on henkiinjäämis mahdollisuus puolueena sillä meillä on edelleenkin tilaus aidosti vastuulliselle markkinatalouteen perustuvalle yleis puolueelle. Korostan: Yleispuolueelle jolla ei ole suurta sidosta mihinkään erityisajatyteluun.

Sam Raafael

Siniset ei ole mikään puolue ja äänestäjiä ei ollenkaan. He saivat äänet Perussuomalaisina ja nyt he eivät ole Perussuomalaisia. Periaatteessa heillä ei ole mandaattia. Siniset uuvatit on demokratian irvikuva!