Maanantai 20.5.2019

Juha Sipilä maahanmuutosta: ”Taakanjaon sijaan meidän pitäisi puhua vastuun jakamisesta”

Luotu: 
24.6.2017 09:14
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä osallistui Eurooppa-neuvoston kokoukseen juhannuksena Brysselissä.
|

Eurooppa-neuvosto keskusteli kokouksessaan perjantaina muuttoliikkeen hallinnasta ja korosti, että kaikkien jäsenmaiden tulee toteuttaa EU:n ja Turkin välisen sopimuksen velvoitteet kuten pakolaisten sijoittaminen jäsenmaihin. 

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) korostaa juurisyihin vaikuttamista.

-Suomen mielestä on tärkeää pureutua juurisyihin entistä tehokkaammin, jotta ihmisten ei tarvitse lähteä kotoaan, Sipilä sanoi.

-Tapa, jolla keskustelemme maahanmuuttajista ja tragedian kokeneista ihmisistä ei edistä itse ongelmaan ratkaisua. Esimerkiksi ”taakanjaon” sijaan meidän pitäisi puhua ”vastuun jakamisesta” jäsenmaiden kesken. Olen nostanut tätä ajatusta esille myös kollegoiden kanssa keskustellessani, hän jatkoi.

Keskustan presidenttiehdokas, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja pankkivaltuuston puheenjohtaja Matti Vanhanen varoitti perjantaina, että viranomaisten ja hallitusvastuussa olevien pitää varautua tilanteeseen, jossa maahantulijoiden määrät kasvavat. 

Lue lisää: Matti Vanhaselta ehdotus pakolaisongelmaan: ”Tämä hajottaisi salakuljettajien ansaintalogiikan”

Eurooppa-neuvosto pohti maahanmuuton ohella myös, mistä saadaan lisäeväitä työllisyyteen ja talouskasvuun. Neuvosto  korosti toimivien sisämarkkinoiden sekä vakaan kansainvälinen kaupan merkitystä työllisyyden ja talouskavun vauhdittajina. 

Juha Sipilän mukaan sisämarkkinoiden kehittäminen on hyvä esimerkki konkreettisesta ja kansalaisille erittäin tärkeästä hankkeesta. 

–EU:n toimiva yhteinen markkina-alue luo työllisyyttä ja kasvua. Tällaisten hankkeiden kautta määrittyy EU:n todellinen menestys ja merkitys ihmisille. Tämä meidän pitäisi muistaa myös nyt, kun puhumme paljon unionin tulevaisuudesta, ja maalaamme suuria linjoja ja visioita, hän sanoi.

Sipilän mukaan yhteistä sisämarkkinaa on kehitettävä nopeasti. 

–Suomelle keskeisimpiä osa-alueita ovat digitaalisuus, palvelut sekä energia-unioni. Olen tyytyväinen, että näihin kysymyksiin pureuduttiin perjantaina, pääministeri totesi.

Eurooppa-neuvosto korosti että, EU:lta ja sen jäsenmailta tarvitaan lisätoimia, jotta laaditut sisämarkkinastrategiat saadaan käytäntöön. Eurooppa-neuvosto muistutti myös, että jo olemassa olevaa lainsäädäntöä tulee toimeenpanna ripeämmin ja valvoa tehokkaammin.

Eurooppa-neuvosto korosti myös vakaan ja vapaan kansainvälisen kaupan merkitystä maailmantaloudelle.

-Yhdysvaltojen poliittisen tilanteen myötä EU:n rooli vapaakaupan edistäjänä ja puolestapuhujana on korostunut. Meidän on oltava etulinjassa. Suomen kaltaiselle vientivetoiselle maalle vapaakaupan puolustaminen on keskeinen asia, Sipilä kommentoi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olli Utriainen

Järkyttävää hulluutta ottaa Eurooppaan tänne soveltumatonta väkeä. Eikö Sipilä todella ymmärrä, mitä vahinkoa on tekemässä tuleville sukupolville. Ihmiset tekevät omannäköisensä yhteiskunnan. Jos lähtömaat ovat asukkaistaan johtuen kaaoksessa, niin miten ihmiset kuin taikaiskusta muuttuisivat tänne soveltuviksi. Jo näkijä ja nero -Kari Suomalainen- totesi, että jos hollitupalaisia päästetään salonkiin, he muuttavat salongin hollituvaksi.

Esko Kotilainen

Kyllähän Sipilä yrittää ja onnistuikin tekemään hollitupalaisista soinilaisista salonkikelpoisia yhdessä yössä.
Tarvittiin vain mäntysuopaa ja juuriharjaa,niin sipsalapim,aamulla oli puhtaita poikia ministeriö täynnä.
Tämä pesuohjelma ei vaan tehoa islamistiyhteisöön,ja taakanjaosta Sipilä yrittää kiemurella ulos,muuttamalla sanonta tapaa.
Mitä veen vastuunkantoa meillä pitäisi olla hullun uskonnon keskinäisistä riidoista.Tapelkoon vailla hamaan tulevaisuuteen saakka,mutta heitä ei tulisi päästää taistelualueilta pois,levittämään omia tappeluita joka paikkaan.

Esko Kotilainen

Aivan oikein,kuka? Vaan Sipilä näkyi keskustelevan Ruotsin Lövenin kanssa innokkaana televisokuvissa tapahtumasta.
Ja juuri Löven on tämän taakaanjaon innokkain ajaja.
Ruotsissa olisi halpaa hyvää työvoimaa tulossa Suomeen noin 160 000.Sipilä nyökytteli hurmioituna.
Huvittaa kun Suomen media kirjoittelee ettei Eu kokouksessa ollut mitään oikeastaan tärkeää jutustelua,vaan kaikki olivat onnellisia.
Kun taas muualla maailmassa todetaan ettei mitään yhtenäisiä sopimuksia syntynyt mistään.
Sipiläkin höpisee omiaan,kun julistaa Ranskan ja Saksan olevan Suomen turva.Tämä niin ihanaksi Suomessakin julistettu Macron antoi kylmää kättä Sipilälle kaupankäynnissä.
Mutta kyllä Ruotsi nyt pelastaa Suomen työvoima pulan,kunhan syksy koittaa.
Jaksuhali vaan ,koettakaa kestää,täällä Norjassa ehdotetaan nyt totaalista stoppia kaikille "onnenonkijoille"

Eu

Kaarle Akkanen

Eiköhän tämä pieni, velkainen kansantalous ole vastuuta ottanut harteilleen jo yllin kyllin? Tältä vastuunkannon osalta kipuraja lienee jopa ylitetty? Nyt sopii odottaa ja vaatia, että kaikki EU-maat ottavat suhteellisesti samantasoisen vastuun kuin Suomi! Sitä odotellessa jäädytetään vastuun ottaminen tälle nykytasolle.

Juha Lapveteläinen

Näyttäisi siltä, että homma alkaa viimein sujumaan, olen samaa mieltä asiasta. Suomen on nimenomaan pureuduttava
j u u r i s y i h i n ,
pakolaisten ei tarvitsisi lähteä kotiseudulta mihinkään. On syytä ottaa härkää sarvista kiinni, astua rohkeasti eri ongelma- alueille, perustaa vapaaehtoisjoukkoja joita kutsutaan toimintayksiköiksi, jotka oikeasti toimivat ja tekevät jotain lässyttämisen sijaan. Heille maksetaan palkkaa, enemmän kuin työttömyyskorvauksen verran. Nämä toimintayksiköt, suomalaiset rohkeat ryhmät työskentelevät vaaratilanteissa jopa sota- alueiden läheisyydessä, uskon että veronmaksajat ymmärtävät toimintayksiköitä arvostaen ja kunnioittaen. On parempi auttaa pakolaisia kriisialueilla, useiden suomalaisten valioryhmien avulla, kuin että Suomeen tulee 50 000 uutta pakolaista vuositasolla, siinä ei ole mitään järkeä. Kysymys on lopulta vain siitä, löytyykö Suomesta tarpeeksi rohkeita, vai etulinjasta häntä koipien välissä rohkeiden miesten naisten helmoihin juoksevia moraalittomia pelkureita? Tuen ehdottomasti kansainvälisiä suomalaisia vapaaehtoisryhmiä kriisialueille, toimintayksiköitä, tämä on hanke johon lähden ja olen heti valmis, toimikaa.

Olli Utriainen

Juurisyihin? Heh.
Kun ne juurisyyt ovat sellaisia, että jo niistä puhuminen oikeilla, täsmällisillä nimillä vie leivättömän pöydän ääreen.
Luuletko ettei esim. Afrikan oloja yritetty parantaa? Mutta kun ei kannettu vesi kaivossa pysy. "Apu" on johtanut vain entistä suurempaan hätään ja kaaokseen. On täyttä puppua, että "ihmiset ovat kaikkialla samanlaisia".

Hannu Rautomäki

"Suomen mielestä on tärkeää pureutua juurisyihin entistä tehokkaammin, jotta ihmisten ei tarvitse lähteä kotoaan, Sipilä sanoi."
"Esimerkiksi ”taakanjaon” sijaan meidän pitäisi puhua ”vastuun jakamisesta” jäsenmaiden kesken."
Sipilä harrastaa poliittista sanahelinää, mikä ei tarkoita käytännön tasolla yhtään mitään.
Suomella ei ole pakolaisten sijoittamisessa Turkista Suomeen pienintäkään sananvaltaa, kun asia on EU:ssa lähinnä Merkelin johdolla päätetty.
EU:n päätösvalta kävelee aina yli Suomen itsemääräämisoikeuden.

Markus Vuorivirta

Jos nyt ensin otettaisiin vastuu näistä omista asunnottomista, työttömistä, vanhuksista ja sairaista... Kaikki on sitä ryhmää, mitä varsinkin Juha Sipilän hallituskaudella on ruoskittu joka suunnasta, entisten ongelmien lisäksi on tehty kaikki mahdollinen, että saadaan lisää ongelmia...

Niin. Voisi näidenkin kanssa korjata vaikka niitä juurisyitä. Valtio voisi järjestää vaikka jonkin sortin hätäaputöitä, ihan oikealla palkalla siis. Niin ja kun näille ulkomaantulokkaillekin löytyi huusholleja ihan taikaiskusta kuukausien aikana, miksi kotimaan asunnottomille ei ole löytynyt vuosikymmeniin? Jopa vastuunkantaja - kirkko lyö tylysti oven nenän edestä kiinni.

Niin. Että taitaa olla pelkkää sananhelinää. Kyllä nuo ovat vain yksinkertaisesti taakka, niin kauan kunnes täällä saadaan edes nämä omatkin asiat kuntoon.

Helena Vitikainen

Ei me Suomalsiset voida olla vastuussa
koko maailman taakanjaosta , sillä niitä riittä kyllä .
Vastuu luulisi kuuluvan jokaisen oman maan hallitukselle .
Velkarahalla taakkaa ja vastuuta kannammeko KYLLÄ ja se kaikki meiltä pois .
Tämä hallitu alkoi heti loikkareiden kanssa jakamaan tätä taakkaa ja vastuuta .
Ette kyllä tätä vastuuta kanna kuin korkeintaan vajaat kaksi vuotta jonka kieroilitte ennen näkemättömällä tavalla , ilman kansan luottamusta vain hallituksen luottamuksella
Tähän tulee muutos seuraavissa vaaleissa

Rauno Ruusunen

Mafia kiittä ja kumartaa.Me hoidamme tilannetta velkaantumalla.Kotiuttaminen erittäin vaikeaa.Ehkä voisimme osalle antaa peltoa viljelykseen.Jos taitavat sen.Nykyisellään vaikuttaa,että 2050 vuonna Suomessa on n.50 miljoonaa ihmistä,joista perus Suomalaisia 10 %.

Eero Pekonen

Vastuun jakamisen sijata pitäisi keskustella vastuun ottamisesta. Kun pääministerimme pöljyyttään tuli kutsuneeksi noin 30 000 elintasopakolaista lähi-idästä Suomeen, niin miten hän ottaa vastuuta tekemästään miljardilaskusta? Leikkaa pienituloisten etuja ja jakaa rahat maahantuljoille. Samaan aikaan hyvätuloisille avataan verotuksessa uusia porsaanreikiä.

Taisto Pihlajamaa

Tämä tulijavirta nyt sattuu olemaan EU:n asia. Suomen lampaat eivät voi paljon vaikuttaa?

JOS jotakin Euroopassa tehtäisiin, niin ensin voitais muistella vaikka Talvisodan alkua. JOS silloiset nuorukaiset olisivat juosseet Ruotsiin, että ku ei siellä voi olla ku ryssät ampuu..

EU politiikka voi olla joko aktiivista tai passiivista, ja Kalifaatin sodanjulistukseen voi suhtautua joko tosissaan, tai kuten tähän mennessä, hyssytellen, sodanajan lakipykälät unohtaen.

Supon kertoman mukaan meillä on yli 300 koulutettua Daeshin partisaania, ilmeisesti täydellä ylöspidolla..

Pasi Anttila

Vai niin. Mitenkä nämä hallituksen kehitysyhteistyörahoihin tekemät mittavat leikkaukset auttavat pureutumaan näihin "juurisyihin"? Olisikohan aika palata ainakin leikkauksia edeltävään aikaan ja ihan tosissaan pyrkiä Yk:n 0,7% osuuteen bkt:a.

Jos näihin juurisyihin halutaan kunnolla ja oikeasti puretua on tämä rahoituksen taso pakko nostaa ed. mainittuun määrään. Tämä on vain yksi keino.

Sitten tulee nämä "vaikeammat" asiat kuten reilu kauppa ym.

Sipilän hallitus tuntuu kuvittelevan että ilman panostuksia päästään tavoitteisiin, niin tässä asiassa kuten eriarvoisuuden vähentämisessä jossa hän ilmoitti että on huolissaan eriarvoisuuden kasvamisesta mutta uusia panostuksia sen vähentämiseksi ei ole.

Marja-Liisa Penttinen

Orpo,Sipilä,Soini valtakunnanoikeuteen maanpetoksesta,antavat miehittää maan! Orpo tienaa matutuksella,vaimo hoitaa valitusasioita,tienaten matuilla! Kekkonen oli viisas mies,ei koskaan ottanut hallitukseen kokoomusta,nämähän ovat suomen/suomalaisten syöjiä! Ps.Koska on yleislakko Sipilän tuhohallitusta vastaan!

Pasi Anttila

Hmm..Suomen alamäkihän alko vuoden 87 sinipunan jälkeen ja jos oikein muistan niin vuoden 87 jälkeen tässä maassa on ollut yksi hallitus ilman kokoomusta, poikkeuksena 03-07 istunut punamulta hallitus.....et voishan ton kokoomuksen roolin noinki nähdä.

Jussi Keskinen

Juha Sipilä on omalta osaltaan lisännyt suomalisten taakkaa. Ja juuri hän ei ota vastuuta yhtään mistään; ainakaan se ei tule perille kansalle saakka.

Tämä politiikka pilaa jo kaiken sen työn mitä on tehty tänne tullleiden ulkomaalaisten suhteen. Olen katsellut pihallamme leikkiviä erivärisiä ihani lapsia jotka leikkivär suomalaisia pihaleikkejä. Mikä on heidän tulevaisuutensa tässä EU.n sairaassa politiikassa jota ohjailevat globaalielitistit sairaine kuvitelmineen ja suunnitelmineen.

Juha Sipilä; käsi sydämmelle .. oletko paholaisen asianajaja ?

Mika Uusitalo

Tervetuloa vaan kaikki tänne jotka vaivautuvat rajoillemme. Meillä on kunnia, suorastaan velvollisuus ottaa kaikki maahamme palvottavaksemme. Ruokaa pöytään, rahaa taskuun, katto pään päälle. Ihan sama tuleeko tuhat vai sata tuhatta.

Matti Mustonen

Mistä me otamme vastuuta? 20-40 vuotiaat ovat kokeneet kovia; hyljänneet vaimonsa ja perheensä. juuri tämmönen tuntuu suomalaisista lähinnä vastuunpakoilulta, mikä aiheuttaa kritiikkiä tämänkaltaista maahanmuuttoa kohtaan. Samoin mafian junailut osana kokonaisuutta ei tunnu hyvältä. Muutoinkin tuntuu siltä että eurooppa keskittyy pelastamaan muutamia kun miljoonat kärsivät. Rahaa menee ja omatunto puhdistuu. Hallelujaa.

Perttu Huovinen

Tässä katsoin näitä kommentteja ja "juurisyyt" tuntuivat olevan pinnalla. Kaksi ehdotusta asian tiimoilta. Länsimaat, eli tässä kontekstissa Euroopan maat lopettavat kaiken avun antamisen Afrikkaan heti. Koska. Ainoat syyt aivan järkyttävään väestömäärän lisääntymiseen Afrikan maissa, ovat länsimainen lääketiede , syntyvyyden rajoittamattomuus sekä pohjattomaan kaivoon upotetut miljardit. Onko oikeasti ihme että jos Suomen kokoisen valtion sisällä asuu Afrikassa helposti yli 10 kertainen määrä ihmisiä? Tämä oli siis ensimmäinen ehdotus. Toinen on se että yksinkertaisesti estetään Eurooppaan eli EU-alueelle pääsy ilman passia. EU ja vapaa liikkuvuus oli ihan hieno idea. Ei varsin ole toiminut. Itse ainakaan en ole vielä käynyt missään EU-maassa ilman että passi ei olisi mukana, tosin, olenkin Suomesta, niin jo se oikeasti käy passista monessa maassa. "hi, i am from Finland" ^^
Koska kyllä, nämä pakkojaettavat sen lisäksi mitä läpsyttelee ovista ja ikkunoista, koska Suomellahan ei ole enää mitään muuta oikeasti toimivaa rajaa kuin Itäraja, ovat Taakka, eivät "vastuu". Kysymys kaikille kommentoijille. Jos nämä laittomat maahantulijat tulevat pelastamaan Suomen, niin miten ollaan pärjätty tähän asti niin hyvin että tämä on paras paikka tulla laittomasti ja jos nämä ovat niin perhanan lahjakkaita, niin miksi lähtömaat ovat niin kuralla? Lähestulkoon jokaisesta maasta mistä tulee turvapaikanhakijoita, käy suomalaisia lomalla. Jopa Suomessa asuvia turvapaikan saaneita käy lomalla lähtömaissaan.

Oiva Luosujarvi

Juurisyy Afrikassa ja lähi-idässä on ehkäisyn puute, jolloin niitä lapsosia tulee kehitysmaihin miljoonittain joka vuosi.
Kehitysapuna voisi Suomi antaa pakolaisleirien ja nälänhätä alueille naisille ehkäisykapselin ihon alle ja miehille kastraation paikallispuudutuksessa tai kemiallisen kastaraation. Se ehkäisisi syntyvyyttä ja mm. aids:n leviämistä.
Maailman väkiluku kasvaa arvioissa pian lähelle 10 miljardia ihmistä, mutta ei länsimaisten ihmisten vuoksi, koska he tuntevat ehkäisyn jo vuosikymmenten ajalta.
Kun eri osissa afrikkaa on nälänhätää melkein joka vuosi ja aina sadat tuhannet lapset ovat vaarassa kuolla nälkään, joka on aina esillä uutisissa voimakkaasti, kun kuolevia riutuvia lapsia käytetään surutta rahankerjuussa.
Olisi helppoa kytkeä yhteen kehitysapu ja sterilisaatio, jolloin kehitysapua ei saa, jos ei myös suostu ehkäisyyn / sterilisaatioon.
Muutamassa vuodessa olisi mahdollista saada syntyvyys laskemaan, jolloin ruoka riittäisi paremmin aikuisille ja muutamalle lapselle kylissä maailmalla.
Nyt kylissä muutama sata naista ja muutama kymmenen miestä, mutta lapsia on tuhansia ja ruoka menee pääasiassa vain miehille.
Se on se juurisyy, johon olisi puututtava.
Sama pakolaisena maahantulevan on suostuttava ehkäisyyn tai sterilisaatioon, kunnes on saanut pysyvän oleskeluvan ja suostunut noudattamaan ehkäisyä oman kulttuurinsa tavoista poiketen. Sterilisointi olisi miehille paras ratkaisu, jos aikovat pakolaisina Suomessa asua.

Timo Hietanen

Mikä ihmeen taakanjako tai vastuu tuhansien kilometrien päässä olevista valtioista ja
niiden asukkaista ? Mistä tätä huuhaata oikein sikiää ja kuka on laittanut liikkeelle ?
Mikä ihmeen sosiaalitoimisto koko maailmalle Suomi on ja sen veronmaksajat ?

Martti Pitkänen

Mitä tulee maahanmuuttoon, Sipilänkaltaisen tomppelin olisi syytä pysyä vaiti. Avattuaan suunsa edellisen kerran partalapsipojan kainalossa, hän aikaansai tuhansien turvapaikanhakijoiden invaasion. Sisäministerinä toimineen orpopojan luvalla rajat avattiin ja maahan päästettiin tuhansia, joista kukaan ei tiennyt, keitä he olivat, mistä tulivat ja ennen kaikkea, -minne he menivät? Voimme olla varmoja siitä, että kun Suomessa jysähtää, Supo ilmoittaa kyseisten epäiltyjen olleen seurattavien listalla jne. Näinhän on tapahtunut jok'ikinen kerta, kun muualla on tapahtunut terroriteko. Paikalliset turvallisuudesta vastaavat ovat "tarkkailleet". Asianlaidan pitäisi olla niin, että mitään seurattavia ei olisikaan. Jos olisi syytä seurata ja tarkkailla, on syytä taluttaa rajalle ja antaa kengänkuva persauksiin. Ei tarvitsisi kuulla ainaista laulua siitä, kuinka ei ole syytä panikoitua ja antaa pelolle valtaa. Riittäisi edelleenkin, että poliitikkojen turvallisuudesta vastaavien henkilöiden määrää kasvatettaisiin.