Lauantai 25.5.2019

Raimo Vistbackan säätiösuunnitelma puhuttaa: ”Melkoisiin taulukauppoihin saa Timo Soini ryhtyä”

Luotu: 
24.6.2017 10:30
Päivitetty: 
26.6.2017 12:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten tukisäätiön sääntöjen mukaan säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää perussuomalaisen puolueen, sen piiri- ja paikallisyhdistysten sekä erityisjärjestöjen ja perussuomalaisen liikkeen toimintaa.
|

Piraattipuolueen aktiivi Janne Paalijärvi arvioi, että Perussuomalaisten tukisäätiön puheenjohtajan Raimo Vistbackan aikeet perussuomalaisen puolueen tuen lopettamisesta saattavat olla laittomia.

–On juridisessa mielessä ihmeellistä, että Vistbacka uhoaa lehtihaastatteluissa katkaisevansa Perussuomalaiset rp:n tukemisen tukisäätiöstä käsin, Paalijärvi toteaa Puheenvuoron blogissaan.

Hän viittaa Perussuomalaisten tukisäätiön sääntöihin, joiden mukaan säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää perussuomalaisen puolueen, sen piiri- ja paikallisyhdistysten sekä erityisjärjestöjen ja perussuomalaisen liikkeen toimintaa.

–Säätiön puheenjohtajana Vistbackan on lain mukaan edistettävä huolellisesti säätiön tarkoitusta. Johtopäätökseni on, että Vistbacka ei voi pelkällä omalla mielihalullaan lopettaa Perussuomalaiset rp -nimisen puolueen tukemista säätiön taholta. Se olisi lainvastaista toimintaa, Paalijärvi tulkitsee.

Raimo Vistbacka sanoi Uutissuomalaisen haastattelussa keskiviikkona, ettei tukisäätiöllä ole kiinnostusta tukea Jussi Halla-ahon perussuomalaisia puolueen jakautumisen jälkeen. Vistbacka kertoi myös pöyristyneensä perussuomalaisten varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren eduskunnassa pitämästä puheesta.

Vistbacka ilmoitti perussuomalaisten eduskuntaryhmän jakautumisen jälkeen tutkivansa, voiko säätiö avustaa puolueesta irtautuneita kansanedustajia, eli Uusi vaihtoehto -ryhmää. Paalijärvi ei usko tämän olevan mahdollista.

–Säätiö voisi tukea SMP-läistä historiantutkimusta, mutta melkoisiin taulukauppoihin saa Timo Soini ryhtyä, että nämä varat kanavoituisivat loikkariperussuomalaisten vaalikassaan. Siitä saattaisivat jo viranomaisetkin kiinnostua, hän kommentoi.

Perussuomalaisten tukisäätiö omistaa Helsingin Yrjönkadulla sijaitsevan huoneiston, jossa perussuomalaisten puoluetoimisto on vuokralla. Vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2021 asti. Valtiontalouden tarkastusvirasto on tarkastanut säätiön toiminnan kaksi kertaa, perustamisvaiheessa ja silloin, kun kiinteistö hankittiin.

Raimo Vistbacka on SMP:n ja perussuomalaisten entinen pitkäaikainen kansanedustaja ja ulkoministeri Timo Soinin (uv.) tukija. 

Lue lisää: Perussuomalaisista lähteville rahaa puolueen säätiöstä? KL: ”Tällä hetkellä rahaa ei ole”

Päivitys 26.6.: jutusta korjattu virheellinen väite, jonka mukaan säätiö omistaisi Yrjönkadulla kiinteistön. Säätiö omistaa vain huoneiston.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Kyllä Suomessa voidaan tehdä mitä tahansa ratkaisuja,tälläisessäkin asiassa.
Eihän se tarvitse muuta kuin sopivat tuomarit ja riittävän korkeat herrat asiaa ajamaan.
Ja simpsalapim,Halla-aho ja jäljelle jääneet persut ovat Vistpackan säätiölle velkaa miljaardin,sekä Soinille kunnian loukkauksesta 10 miljoonaa,sekä valtiolle korvausvelvollisia loppuelämänsä ,henkilökohtaisesti.
Näin toimii Suomen oikeusjärjestelmä.

Pertti Ikonen

Sipilähän voisi perustaa nyt Keskustan sisarpuolueen persuista loikanneille omilla rahoillaan ja sääntöihin merkittäisiin, että Sisar-Keskusta tukee aina Keskustan puoluetoimiston näkemyksiä äänestysasioissa - paitsi silloin kun annetaan lupa äänestää omantunnon mukaisesti.

Hannu Hillo

Entisenä oikeustieteen opiskelijana totean kiinnostavaksi caseksi. Jos säätiön nimi ja tarkoituspykälä on se mikä on, on vaikeaa kuvitella, että se toimisi niiden vastaisesti. Jos taas kiinteistöomistusta vastaan on otettu velkaa ja tase on mitätön, säätiön pitäisi lopettaa itsensä tai hakeutua selvitystilaan. Lopettamisen yhteydessä taas on säännöissä määräys, mihin tarkoitukseen mahdollinen omaisuusjäännös on luovutettava.