Perjantai 24.5.2019

Oppositiosta vaatimus hallituksen uuteen maahanmuutto-ohjelmaan: ”Kehotan varmistamaan, että arvopohja näkyy”

Luotu: 
25.6.2017 11:28
  • Kuva: Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Hallitus valmistelee uutta maahanmuuttopoliittista ohjelmaa.
|

Oppositiopuolue RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Anders Adlercreutz pohtii, onko Juha Sipilän hallituksen uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelu seurausta siitä, etteivät perussuomalaiset ole enää hallituksessa.

–Vajaa kaksi viikkoa sitten ministerit Sipilä ja Orpo ilmoittivat yhteen ääneen, ettei edellytyksiä hallitusyhteistyöhön Halla-ahon  johtaman perussuomalaisen puolueen kanssa ole yhteisen arvopohjan puuttumisen takia. Mainittuihin arvoihin lukeutuivat muun muassa  maahanmuutto ja ihmisoikeudet. Tulevatko nyt nämä paljon puhutut arvot  näkymään uudessa maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa, Adlercreutz kysyy tiedotteessaan.

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan hallituksen tavoitteena on linjata toimia, joilla tuetaan erityisesti työperäistä maahanmuuttoa, kotoutumista ja hyviä väestösuhteita eri ryhmien välillä.

Adlercreutz mukaan hallituksella on nyt mahdollisuus korjata syksyn 2015 turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman linjauksia, johon perussuomalaisella politiikalla ja Halla-ahon niin sanotulla Nuivalla manifestilla oli vahva vaikutus. 

–Kehotan nyt uusvanhaa hallitusta seisomaan sanojensa takana ja varmistamaan, että inhimillinen arvopohja selvästi näkyy uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman linjauksissa.

Maahanmuuttopoliittisen ohjelman on tarkoitus valmistua alkuvuonna 2018.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

"Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan hallituksen tavoitteena on linjata toimia, joilla tuetaan erityisesti työperäistä maahanmuuttoa, kotoutumista ja hyviä väestösuhteita eri ryhmien välillä."
Sellaiset toimet ovat pelkkää toiveajattelua.
Kuinka suurtyöttömyyden maassa voi olla työperäistä maahanmuuttoa muutoin kuin syrjäyttämällä suomalaisia? Kotoutuminen ja hyvät väestösuhteet eri ryhmien välillä on jo todettu utopiaksi.

Sampo Honkala

Vuonna 2014 ulkomaalaistaustaisten 15-64 vuotiaiden työllisyysaste Suomessa oli 60,0%, kun se suomalaistaustaisilla oli 69,0%. Eli ulkomaalaistaaustaiset työllistyvät aikaa myöten kyllä huonommin kuin suomalaistaustaiset, mutta ero ei ole läheskään niin suuri kuin yleensä uskotaan. Jos puhutaan pelkästään pakolaisista, niin yli kymmenen vuotta maassa asuneista pakolaisista yli puolet on työllistynyt. Pakolaisten määrähän ei ole Suomessa suuri - ulkomaalaistaustaisista pelkästään venäläisiä on jo neljännes kaikista.

Raimo Laine
Vastaus kommenttiin #6

Ulkomaalaistaustalaisiin kuuluvat mm. tänne värvätyt erikoisosaajat ja pätevät venäläiset ja virolaiset ammattilaiset. Pakolaiistyöllistäminen on paljolti tuettua näiennäistyötä, mikä ei paljolti bruttokansantuotetta paranna.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #6

Äláhän nyt Sampo sotke asioita ja vääristele tilastoilla.
Irakista,afganistanista ja somaliasta tulleet työllistyvät äárimmäisen huonosti. Vatt on julkaissut tilastot.
Jos puhutaan tosiaan pakolaisista niin huomaa että murto-osa heistä edes pystytään laskemaan kelpoon työvoimaan.
Somaleista meillä on tarkinta tilastoa ja jopa husu hussein ei pysty niitä kiistämään eikä kiistä
Puolet pakolaisista ei todellakaan ole työllistynyt
Oikeissa töissä on about viidennes.
Ikuisuusopikelijoita on osa ja osa tempputyöllistyy tulkkeina, kääntäjinä ja tuottamattomassa järjestötyössä.
Kiitos lapsilisien niin huomattava osa maahanmuuttajanaisista on vuosikaudet työelämän ulkopuolella synnyttáen jälkikasvua yksi þúsunda perään.
2013 suomessa óli 16 721 somaliaa äidinkielenään puhuvaa
TYÖVOIMAAN heistä kuului 4361 joista työssä óli 1934 ja työttömänä 2427 työttömien osuus óli poikkeuksellisen suuri
Sama on tilanne Norjan Oslossa ja Ruotsin Malmössa.
Lähde; US 28.2.2016 useampi Somali työtön kuin työssä - Suomi kotouttaa sosiaalitukeen.
Tilanne lienee samankaltainen lähi-idästä tulleilla
Somalit oli tässä esimerkkinä koska muista väestöryhmistä ei tilastotietoa pitkältä ajalta ole.
Turha tänne on lisää porukkaa ottaa koska nykyinenkin kotouttaminen on epäonnistunut
Kotoutus kuntoon,laittomasta maassaolosta vankeutta ja pakkokarkoitukset myös rikollisille ulkomaalaisille ja vierastaistelijoille.
Kansalaisuuden peruuttamismahdollisuus
Laittomasta maahantulosta heti häkkiin ja vankeutta ja pakkokarkoitus.

Mikko Toivonen

Maahanmuuttopolitiikassa on korkea aika heittää nykyiset "eurooppalaiset arvot" pois ja adoptoida arvoja sieltä missä maahanmuuttopolitiikka on tiedetysti toiminut joko kohtuullisesti tai hyvin.
Nämä esimerkkimaat ovat: Uusi-Seelanti, Australia, Singapore, GCC maat, USA ja Kanada lyhytlistauksena. Merkillepantavaa kuitenkin, että jokainen esimerkki menestyksestä tuossa asiassa tulee EU ulkopuolelta.
Arvoissamme on siis jotain fundamentaalisesti virheellistä ja illuusiota.

Sampo Honkala

Kanadan väestöstä yli 20% on muualla kuin Kanadassa syntyneitä. 2015 vastaava luku Suomessa oli 6,2%. Eli kun haluat seurata esimerkkimaata, niin reippaasti saa kasvattaa maahantulijoiden määrää, että joskus päästään noihin lukuihin.

Janne Pohjala

Koko Kanada on maahanmuuttajamaa, tai voihan sitä sanoa Ranskan, Brittien ja USA:n villiksi länneksi jossa nämä ja muutama muu kisasivat siitä kuka saa mitäkin.

Toinen ero on se että Kanada on vaatinut työperäistä maahantuloa, eli sitä että vasta sitten otetaan maahan jos ei löydy tekijää jo maassa asumista. Käänteisesti tämä tarkoittaa sitä että tulija ei vie työpaikkaa toiselta ja myös sitä että tulijalle on mahdollisuus tehdä työtä, tehdä uraa ja elättää itsensä ja perheensä.

Siksi tulijat ovatkin pitkällä kaulalla kiinalaisia, sitten Intiasta ja Filippiineiltä, Ranskasta ja Britanniasta. Meillä Suomessa taasen viimeaikaisista tulijoista on paljon Irakista, Afganistanista ja Somaliasta, joilla tuntuu olevan huomattavia ongelmia kotoutua ja työllistyä. Toisin kuin virolaisilla, venäläisillä tai kenialaisilla, vaikka viimemainitut ovat ihonväristä erotettavissa.

Kanadan maahanmuuttoa ei monesta syystä voi verrata Suomeen.

Tai voi siinä mielessä että jos olisimme viimeiset 20 vuotta pitäneet Suomessa Kanadan työperäisen maahanmuuton, niin Suomessa olisi nyt täystyöllisyys.

Siitä voitaisiin lähteä keskustelemaan mikä olisi paras malli.

Which countries do Canadian immigrants come from

Analysis by Allison McNeely and Shannon Lough

China, India and the Philippines are the top source countries of immigrants coming to Canada since 2004.

http://capitalnews.ca/coming-to-canada/project/coming-going/

Mauno Strandén

Rkp:ole kelpaa kaikki joita muut ei halua, kun vaan äänestävät heitä! Työpaikkoja tulee lisää poliiseille ja tulijoiden passaajille, että he on tyytyväisiä, suosituimpien viimeaikaisten tulijoiden kulttuuriin ei työnteko edes kuulu!

Timo Hietanen

Islamilaisista maista tulevat voisivat miettiä, onko Suomi heille se oikea paikka tulla ?
Arvomme ovat eri maailmoista ja toisaalta on jo tarpeeksi tietoa ongelmista, joita ei
pystytä ratkaisemaan. Islam uskontona on se ongelma sivujuonteineen m.o.t.

Markus Vuorivirta

Ei islamilaisista maista tulevat mieti asiaa noin päin. Islamilaisista maista tänne tunkevat ajattelevat asian ihan toisinpäin, eli niin päin, että nämä maat kuuluvat heille, ja meidän tulee väistyä... Ja tällä hyysäyksellä näin tulee käymäänkin...

Oiva Luosujarvi

Maahanmuutto ja pakolaispolitiikka on kaksi eri asiaa.

Maahanmuuttajalla on asiakirjat kunnossa, kun tulee Suomeen. Oli passi, viisumi / oleskelulupa jo Suomeen tullessa, paitsi EU-kansalaisilla, jotka ei tarvitse viisumiakaan.
Niitäkin viisumittomia voisi rajoittaa, koska kerjäläisiä ja varkaita on tarpeeksi omasta takaa.

Turvapaikanhakijoille maahanmuutto olisi suotavaa vain määräaikaisena turvapaikkana, vaikka kierrättämällä turvapaikanhakijoita eri euroopan valtioiden välillä. 5 vuotta turvapaikassa Suomessa, jos kotimaan tilanne ei rauhoitu tarpeeksi, niin 5 vuotta turvapaikassa Romaniassa, jos edelleen tarvitsee turvapaikkaa, niin seuraavaan eu-maahan matka käy.
Lopulta turvapaikanhakijan kotimaa rauhoittuu tarpeeksi ja he pääsevät kotimaahansa kertomaan kuinka ihana paikka eurooppa on.
Ei Eurooppa tarvitse haittamaahanmuuttoa, jota turvapaikanhakijat edustavat tuomalla turvattomuutta jokaiseen valtioon, joka heitä vastaanottaa afrikasta ja lähi-idästä.

Markus Vuorivirta

Ongelma onkin, että jo poliitikotkin puhuvat näistä maahanmuuttajina. Ei enää pakolaisina, harvoin enää turvapaikanhakijoina. Nyt nämä on maahanmuuttajia yhtäkkiä jostain mystisestä syystä... Termi on muuttunut ihan vaivihkaa. Niin tai näin. jostain syystä veronmaksajilta ei ole kysytty, halutaanko tähänkin sankoon hukuttaa miljardi velkarahaa... Ja tällä menolla pian se toinenkin per vuosi... Niitä kohteita kun olisi tässäkin maassa varmaan muitakin mihin moisen rahan voisi kohdentaa. Vaikka näiden oman maan asukkaiden työllistämiseen nyt ihan ensin.

Jukka Lampinen

Kovasti kiitos RKP:lle linjan muutoksesta, nyt puolue joka on jyrkimmin suhtautunut sosiaalisiin uudistuksiin vaatii niitä.
RKP vaatii että hallitus edistää Perussuomalaisten sosiaalista ohjelmaa, sensijaan että tukisi Halla-ahon maahanmuuton vastaista linjaa.
RKP ei tunnu myöskään käsittävän että työperäinen maahanmuutto tarkoittaa että maahanmuuttajalla on työpaikka.
Pidetään myös erillään rasismi ja laillinen maahanmuutto, lain noudattaminen ei ole rasismia.

Risto Salonen

Yle on näköjään aloittanut jo uuden linjan. Eilisten iltauutisten pääaihe oli ramadanin päättyminen. Uutista riitti lähes viisi minuuttia. Aihe oli hyvin suomalaiseen juhannukseen sopiva ja kiinnosti varmasti kaikkia suomalaisia.

toni poutiainen

Näin Suomessa, jonka keskikesän kansanjuhlan päättymisen yhteydessä valtion ylläpitämässä laitoksessa julistetaan 100-vuotis hengessä ramadanin päättyväksi. Nyt voi kai henkästä helpotuksesta ja Supon uhkatasoja laskea?

Yle jatkaa ihan samalla perinteisiä arvoja mädättävällä ja yhteiskuntaa islamisoivalla linjalla. Ihanaa olla palkanmaksaja sekä osa tuota suojatyöpaikkoja ja propagandakoneistoa rahoittavista tahoista.